Sizce en iyi Linux dağıtımı hangisi?

deniz8943

Centipat
Katılım
26 Şubat 2023
Mesajlar
272
Makaleler
1
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Başlıkta gördüğünüz gibi, sizce en iyi Linux işletim sistemi hangisi?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Kali başlı başına çöp bir dağıtım. Kullandığım zamanlarda da sanal makine üzerinden kullanmama rağmen saçma sapan hatalarla, takılmalarla ve çökmelerle doluydu. Arkada hiçbir işlem yapmamama rağmen birkaç hareketimde donuyordu sistem.
Eğer siber güvenlik için illa bir dağıtım kullanılacaksa önerim Arch kurup Blackarch repolarını ekleyip araçları öyle indirmek.

Bana göre günlük kullanım için en ideal iki dağıtım Fedora ve Arch.


Fedora Everything.
Everything'de Arch kurulumu kadar icerik olduguna emin misiniz?
 
Everything'de Arch kurulumu kadar icerik olduguna emin misiniz?
Mesela sen ne istiyorsun? Arch kurarken ekstradan ne yapıyorsun da aynısını diğer dağıtımlardan bekliyorsun? Gentoo'daki gibi kernel mı kişiselleştiriyorsun, ne yapıyor olabilirsin?

Bunu 2 yıl boyunca Arch kullanmış biri olarak söylüyorum bu arada. Kendi makinemde kullandığım ilk dağıtım Arch'tı. Sanki başlangıç dağıtımıymış gibi kendi makineme kurup öğrenmiştim. O zamanlar ben de senin gibi kurulumunun çok büyük bir olayı var sanıyordum işte.
 
Kali başlı başına çöp bir dağıtım. Kullandığım zamanlarda da sanal makine üzerinden kullanmama rağmen saçma sapan hatalarla, takılmalarla ve çökmelerle doluydu. Arkada hiçbir işlem yapmamama rağmen birkaç hareketimde donuyordu sistem.
Eğer siber güvenlik için illa bir dağıtım kullanılacaksa önerim Arch kurup BlackArch repolarını ekleyip araçları öyle indirmek.

Karşılaştığınız sorunla Kali Linux'a çöp demeniz saçmalık. Ben yıllardır VMware Pro üzerinde Kali Linux kullanıyorum, ciddi sorunlarla karşılaştığımda direkt sanal ortamı yeniden yüklüyorum sorun çözülüyor. Ayrıca siber güvenlik için illa Kali kullanılmasına gerek yok, dediğiniz gibi diğer Linux distrolarına da araçları indirilebilirsiniz. Kali yüklerseniz araçları indirmek için uğraşmazsınız.
 
Karşılaştığınız sorunla Kali Linux'a çöp demeniz saçmalık. Ben yıllardır VMware Pro üzerinde Kali Linux kullanıyorum, ciddi sorunlarla karşılaştığımda direkt sanal ortamı yeniden yüklüyorum sorun çözülüyor.
Düşünün, kurumunuz bir sızma testi gerçekleştiriyor ve hedef kurumun sisteminden shell almışssınız, ardından bu sorunla karşılaştınız ve sistemde bir persistence'iniz yok. Makineyi yeniden başlatmak zorundasınız, ne hissedersiniz?
 
Düşünün, kurumunuz bir sızma testi gerçekleştiriyor ve hedef kurumun sisteminden Shell almışssınız, ardından bu sorunla karşılaştınız ve sistemde bir persistence'iniz yok. Makineyi yeniden başlatmak zorundasınız, ne hissedersiniz?

Kusura bakmayında öyle bir anlatıyorsunuz ki sanki her sistem kusursuz sadece Kali sorunlu.
 
Kusura bakmayında öyle bir anlatıyorsunuz ki sanki her sistem kusursuz sadece Kali sorunlu.
Debian tabanlı birçok dağıtımı kullandım, Arch tabanlı birçok dağıtımı kullandım, şu anda Fedora kullanmaktayım. Ayrıca Gentoo deneyimim de oldu. Hiçbirinde Kali'de yaşadığımı yaşamadım. Genellikle karşılaştığım sorunların çözüm gerektiren bir nedeni vardı, o konuda bir sıkıntı çekmedim. Fakat o sorunların hiçbirinin yaptığım bir imleç hareketiyle veya pencere değiştirmekle çıktığını hatırlamıyorum.

Kali iyi bir işletim sistemi değil, hiçbir zaman da olmadı. Bu kadar popüler olmasının altında yatan tek bir neden var; reklamlar. Reklam konusunda çok iyiydi sadece, Siber Güvenlikteki popüler sertifika sınavlarının çoğunu Kali'nin geliştiricisi Offensive Security yapıyor. Offsec'in yaptığı sınavlarda Kali kullanımı zorunlu.

Öte yandan gerek YouTube'daki içerik üreticilerine, gerek dizi/film yapıcımlarına verdiği reklamlardan ötürü şu anda popülerleşmiş durumda.

Ayrıca belirtmemde fayda var, hiçbir zaman Kali'yi kendi makineme kurmadım, kurmam da. Günlük kullanım için uygun bir dağıtım değil, sızma testleri için hiç değil (bana göre).
 

Yeni konular

Geri
Yukarı