iPhone 11 vs iPhone 12 vs 12 Mini

3700'e 5000 mAh telefon aldım dediğiniz için saçma demiştim. Çünkü 2815 mAh sağlıklı bir 12 pili sizin cihazınızdan daha çok ekran süresi verecek büyük bir ihtimalle. Aynı durumu bizzat yaşadığım için söylüyorum.

3500 mAh kapasiteli S9+'ı ben almıştım, kardeşim 8 almıştı 1 yıl sonra cihazları değiştirdiğimizde iPhone 8, 1821 mAh bataryaya sahip olmasına rağmen aynı kullanımda akşam 7 8 gibi pili biterken S9+ akşamı göremeden saat 17 gibi mutlaka bir priz istiyordu. O açıdan dedim mAh çok takılmayın Apple ürünlerinde diye. Gerek donanımın optimizesi gerekse yazılımı gayet başarılı olduğu için yüksek kapasiteye ihtiyaç duymuyorlar. Ha yüksek kapasite olsa kötü mü olurdu hayır çok daha iyi olurdu lakin şu anda da yeterli yani.

İnternet olmadığı zaman San Andreas falan oynuyorum o da APK zaten IOS'a geçince böyle bir durum söz konusu değil onun dışında da coc cr falan oynarım 3-5GB oyuna harcarım genel sosyal medya uyg. (ig, wp, Twitter vs) 64 GB yeter herhalde çünkü bunda aşırı fazla oyun var ve birinin yüzüne bakmiyorum amac gözüm doysun. Silemiyorum da tekrar yukleyemem diye ajhshdhdjf.
 
Daha tam para belli değil parayı fulleyelim, ona göre bakarım. Sizce sıfır iPhone 11 mi 2. el IP12 mi her ne kadar özellikleri iyi olsa da başka birinin kullandığını kullanacağım bu koymaz zaten PC'nin de yarısı 2. el :D ama o jelatinini açıyorsun falan ilk kullanıcı deneyimi falan bilirsiniz. Hem pili daha fazla hem de %100 olarak gelecek

Şu an bende bu çöp var bundan geçersem ne gibi +larım olacak cevaplarsanız sevinirim saygılar

Çok daha iyi fotoğraflar çekerek sosyal medya üzerinden paylaşımda bulunabilirsiniz, bataryası çoğu android cihazdan daha iyi performans sağlar, ayrıca uzun süreli kullanımda asla takılma ve donma gibi sorunlarla karşılaşmazsınız.

Uzun süreli kullanacaksanız sıfır Iphone 11 almanızı öneriyorum. Garantilik bir durum olduğunda adınıza faturalı bir cihaz olması oldukça önemli bir nokta benim için.
 
Çok daha iyi fotoğraflar çekerek sosyal medya üzerinden paylaşımda bulunabilirsiniz, bataryası çoğu Android cihazdan daha iyi performans sağlar, ayrıca uzun süreli kullanımda asla takılma ve donma gibi sorunlarla karşılaşmazsınız.

Uzun süreli kullanacaksanız sıfır iPhone 11 almanızı öneriyorum. Garantilik bir durum olduğunda adınıza faturalı bir cihaz olması oldukça önemli bir nokta benim için.

Şu an andoroid de de takılma yapmıyor çok fazla 24 saatlik kullanım olarak ele alırsak 2 dk falan takılıyor o da can sikmiyoe 4 fiziksel 3 sanal RAM 7 GB RAM'e ayarladım Hz i de 90'a çektim şu an çok işimi görüyor 1 yıl oldu da kamerası canımı sıkıyor. ☹️

11-12 konusuna gelecek olursak ben cihazlari çok arıza yaptirmiyorum temiz kullanırım garanti maranti zaten ekran kırılsa da Apple kendisi yapmıyor yine para veriyorsun.😃 12 daha fazla güncelleme alacak ve AMOLED ekrana sahip onun dışında kamerada IP11 de geniş açı var 12 de Ultra geniş açı var bu da fotoğrafları çok daha iyi yapacak ama günün sonunda IP11'i sıfır alacağım herhangi bir sorunda param riskte olmaz diye düşünüyorum 12 alırsam eyvallah bu kadar güzel özellikleri vs var ama 2. el olacak. ☹️

Son olarak ileriye dönük de sayılmaz iPhone 11 2-3 yıla güncelleme desteği bitecek çünkü ama o zaman piyasa ne olur artık satıp 12'ye mi geçeriz ne olur bilemem geçmişte 7'ye aldıysan 2-3 yila 15'e satiyordum IPhone'u ama ileriye dönük kimse bir şey diyemez bunun için de iPhone aldım yatırım yaptım kafası çok saçma 1 saniyemizin garantisi bile yokken...
 

giriş​


Arkadaşlar selam, öncelikle uzun araştırmalar sonucu şu yargıya vardım:
Apple fan boylarından ürün yorumu okunmuyor, cihazı herkes subjektif olarak ele alıyor ve bu durum bir zaman komiğime bir zaman da sinirime gidiyor.

telefondan beklentilerim​


Benim alacağım telefonda, hafiflik, sadelik ve kamera konusundan iyi olması önemli. Şu an da 5000 mAh bir telefon kullandığım için (3700'e aldım, bunu bu fiyata bırakın 30k ya bile yapan iPhone yok) bataryası da çok düşük olursa hayli gözüme çarpar ve hoşnut olmam.

iPhone 12-12 mini serüvenim ve Apple fan boyları​


Bir konunun altında 11 savunurken bir arkadaş gelip aklımı çeldi. Ve beni 12 mini alma taraftarı yaptı. Şöyle bir yorum genellemesi yapacak olursak 1200 yorumun 1160'ı "kargo çok hızlıydı, Apple muazzam, kamera efso, abi böyle bir şey yok, kızıma aldım çok beğendi.

Hani bir ürün alırken "kullanan kişiden" yorum almak, onun fikirlerini dinlemek daha doğru olur ya ama yok 29k verdikleri cihazı sırf para verdim,"ısırılmış elma" diye savunuyorlar. Nuh diyorlar peygamber demiyorlar.

Ben araştırmalarımı göz önünde bulundurursam yine forumda bu telefonlar hakkında bir konu okurken, bir arkadaşın "o 2227 mAh fakat %30 daha iyi ve iPhone 11 le neredeyse aynı" yorumunu okudum. Dedim tamam, mantıklı. Sonuçta Apple'dır, binlerce para döküyorsun. Dediği doğrudur. Fakat altında hemen başka bir arkadaş "alakası yok kardeşim 2227 batarya yazmışlarsa o değeri veriyor." gibi bir yorum yapmış.

Şimdi benim kafa bir oraya gidiyor, bir buraya. Küçük şeyleri sevdiğimden de kafama yatmıştı bu mini muhabbeti, sonra kendimi avuttum, dostum elin büyük, küçük telefon sana gelmez. Git düz 12 bak. 12'nin de kullanıcı yorumları pek farklı değildi. Ama filtrelediğimde 4-5 tane bataryasına atıfta bulunan yorumları görünce iyice deliye döndüm. Evet arada 500 mAh fark var ama binleri verdikten sonra da bir zahmet 1 günü çıkart be kardeşim diyorum kendi kendime.

Apple fan boyları cihazları ve diğer markalar hakkında ne düşünüyor?​


2 kuzenimde de iPhone 7 var. Biliyorsunuz ki 1960 mAh bataryaya sahip. Ne zaman bize gelseler telefonlar prizlerde oluyor. Ya da gün içinde defalarca şarjda oluyor. Fakat benim "Android" telefonum cebimde, yanımda, masada oluyor. 3 tane Apple fan boyuna sordum, s 23 Ultra mı, iPhone 12 mi? Yine de iPhone dediler. Size bu örnekleri vermemin, sebebi Apple fan boyları onlara sunduğunuz alternatifi seçmezler onlar sadece "elma" sına bakarlar. Bilmiyorlar ki s 23'ü seçseler 2 tane iPhone 12 alacaklar. Ve hiç değilse bir kere deneseler Android'i o bataryaya hayran kalacaklar. Ama biliyorsunuz ki s 23'ün öne çıkan tek şeyi batarya değil. İşlemci, kamera vesaire. Kuzenlerimi bir kenara koyalım diğer Apple fanları ne düşünüyor? Kullandıkları Android telefonlar sadece Lenovo k6, S7, ASUS ZenFone 5, GM 5+ gibi modeller olup laf sallayan kişilerle karşı karşıyayız. Gelip size stabilite, yavaşlamama, güvenlik, kameranın çok iyi olmasından bahsederler. Ama kimse bataryanın 1 günü bile çıkarmadığından o kadar para verip neden 60 Hz ekran aldığından bahsetmez. Stabiliteymiş, güvenmiş, yavaşlamaymış kimse bundan bahsedemez 2016 yılında çıkan bir Android kullanıp IP11 fiyatına alacağınız 2020-22 de çıkan bir Android'le kıyaslanamaz, fiyat performans kıyaslamasında ise Apple zaten mağlubiyete uğrar. iPhone 11'den örnek verecek olursak 18.500 TL fiyatıyla IPS LCD ekran, 60 Hz, 3110 mAh batarya, 20W'lık şarj adaptörü gibi çöp ozelliklere sahip ama bu fiyata S23 alırsanız, bataryaniz 3700 işlemciniz 6 yerine 8 çekirdekli, AnTuTu V9 puanında 200k farkla Apple'ı geçen, dynamic OLED ekran, 120 Hz ekran ve daha sayamadığım birçok özellikle iPhone 11'i darma dağın eder.

başlıkla konu ne alaka? Asıl konuyu açma sebebim​

başlık 11-12-12 mini arasından hangisi olacaktı, ama bir baslamisken böyle deli gibi yazdığım için Apple fan boyu incelemesi olacaktır.

Benim konuyu asıl açma sebebim, yaz tatilinde 2 ay köle gibi çalışıp hangi IPhone'u almalıyım? Adlı soru oldu. Ama şöyle geçmiş araştırmalarımı göz önünde bulundurarak aşırı sinirlendim ve 1 buçuk saattir bu konuyu yazıyorum. Yorum yapmadan da burayı okursanız mutlu olurum.

Hocam öncelikle yazının hepsini okudum. Şu an kullandığım cihaz iPhone 12 ve 2 yılı doldurmak üzereyim. Öncelikle bu modeli neden seçtiğimi anlatmak istiyorum. Önceki telefonum Huawei P20 Lite idi. Artık iOS ekosistemine geçmek istediğim için iPhone modellerine bakmaya başladım. O zaman(2021 Ekim ayı) kafamda 3 tane model vardı. Fiyatından dolayı iPhone XR, çift kamerasından dolayı iPhone 11 cünkü neredeyse dığer bütün özellikleri aynı. Ve son olarak iPhone 12. peki neden 12'yi seçtim?
Ekran, pil kapasitesi, işlemcisi, köşeli çerçevesi, 11'e göre geliştirilmiş kamerası ve daha fazla güncelleme alması 11'e göre daha mantıklı geldi. 2 yılı doldurmak üzereyim ve diğer 11 kullanan arkadaşlarımın telefonlarına bakıyorum kimisi kameradan şikayetçi kimisi telefonun yavaşladığından şikayetçi. Şu an özellikle 11'e verilecek para değerini hak etmiyor. 12 hak ediyor mu derseniz şu an bence o da hak etmiyor. Üstüne biraz daha koyularak 13 modeline bakılabilir.
Diğer Samsung modellerine bakacak olursak S23 Ultra kullanan amcamın telefonunu inceleme şansım oldu ve kendi kendime “ulan telefonumu satıp S23 ultramı alsam” diye içimden geçirmedim değil. Fakat bana göre iOS ekosistemi daha kullanışlı geldiği için bundan sonraki telefonumda iPhone olur diye düşünüyorum.
Gelelim sizin en çok vurguladiginiz yere. Batarya konusu. İlk bir yıl kesinlikle gün icinde telefonu şarj etme ihtiyacı duymadim. Hatta telefonu az kullandigim gunlerde ertesi günü bile çıkardığı oluyordu. Fakat şu an pil yüzdem %86 ya düştü ve telefonu yoğun kullandığım günler gün içinde şarj etme ihtiyacım oluyor fakat şark aletim 20W olan hizlı şarj olduğu için 1 saat dolmadan telefon %80 civarına ulaşıyor ve kullanmaya devam ediyorum.
Sizin kıyasladığınız iPhone 7 artık miladını doldurmak üzere ve karsilastirma yapmak için mantıklı olduğunu düşünmüyorum.

Gelelim sizin asıl sorduğunuz soruya. Hangi iPhone modelini tercih etmelisiniz?

Bence iPhone 11'i direkt elemelisiniz. Hem IPS ekran hem A13 işlemci hem artik fazla güncelleme almaması hem de fiyatı eksi kılıyor.
iPhone 12 ve 12 mini ye bakacak olursanız;
OLED ekran A14 işlemci ve güncelleme desteği aynı. Fakat batarya ve ekran boyutu arasında bence 12 mini alınmaz. Onun yerine 12 almanız çok daha mantıklı olur.
 
Hocam öncelikle yazının hepsini okudum. Şu an kullandığım cihaz iPhone 12 ve 2 yılı doldurmak üzereyim. Öncelikle bu modeli neden seçtiğimi anlatmak istiyorum. Önceki telefonum Huawei P20 Lite idi. Artık iOS ekosistemine geçmek istediğim için iPhone modellerine bakmaya başladım. O zaman(2021 Ekim ayı) kafamda 3 tane model vardı. Fiyatından dolayı iPhone XR, çift kamerasından dolayı iPhone 11 cünkü neredeyse dığer bütün özellikleri aynı. Ve son olarak iPhone 12. peki neden 12'yi seçtim?
Ekran, pil kapasitesi, işlemcisi, köşeli çerçevesi, 11'e göre geliştirilmiş kamerası ve daha fazla güncelleme alması 11'e göre daha mantıklı geldi. 2 yılı doldurmak üzereyim ve diğer 11 kullanan arkadaşlarımın telefonlarına bakıyorum kimisi kameradan şikayetçi kimisi telefonun yavaşladığından şikayetçi. Şu an özellikle 11'e verilecek para değerini hak etmiyor. 12 hak ediyor mu derseniz şu an bence o da hak etmiyor. Üstüne biraz daha koyularak 13 modeline bakılabilir.
Diğer Samsung modellerine bakacak olursak S23 Ultra kullanan amcamın telefonunu inceleme şansım oldu ve kendi kendime “ulan telefonumu satıp S23 ultramı alsam” diye içimden geçirmedim değil. Fakat bana göre iOS ekosistemi daha kullanışlı geldiği için bundan sonraki telefonumda iPhone olur diye düşünüyorum.
Gelelim sizin en çok vurguladiginiz yere. Batarya konusu. İlk bir yıl kesinlikle gün icinde telefonu şarj etme ihtiyacı duymadim. Hatta telefonu az kullandigim gunlerde ertesi günü bile çıkardığı oluyordu. Fakat şu an pil yüzdem %86 ya düştü ve telefonu yoğun kullandığım günler gün içinde şarj etme ihtiyacım oluyor fakat şark aletim 20W olan hizlı şarj olduğu için 1 saat dolmadan telefon %80 civarına ulaşıyor ve kullanmaya devam ediyorum.
Sizin kıyasladığınız iPhone 7 artık miladını doldurmak üzere ve karsilastirma yapmak için mantıklı olduğunu düşünmüyorum.

Gelelim sizin asıl sorduğunuz soruya. Hangi iPhone modelini tercih etmelisiniz?

Bence iPhone 11'i direkt elemelisiniz. Hem IPS ekran hem A13 işlemci hem artik fazla güncelleme almaması hem de fiyatı eksi kılıyor.
iPhone 12 ve 12 mini ye bakacak olursanız;
OLED ekran A14 işlemci ve güncelleme desteği aynı. Fakat batarya ve ekran boyutu arasında bence 12 mini alınmaz. Onun yerine 12 almanız çok daha mantıklı olur.

Şimdi hocam batarya bana büyük ihtimalle yetmez 5K dediğim gibi benim batarya rahat bir şekilde takıliyrorum şu an 2.7-3K bir bayaryaya dusunce memnun kalır miyim ağlar miyim memnun kalır miyim bilmiyorum.

Zaten hoşuma gitmeyen şeyleri direkt gözünün yaşına bakmadan eliyoruum satarım 3-5k kârla Android'den devam ederim biri Redmi Note 11 Pro kullanıyordum 120 Hz de IP11'e geçtim sinirlendim sattım diyor acayip yavaş geldi diye bende de yine iyi kötü 90 Hz var hem batarya hem Hz'den düşeceğim kazanacağım tek şey (benim gözümde) kamera.

Ek olarak kendinize alacak gibi düşünseniz.

2. el 85 civarlarında iPhone 12 mi?

Sıfır jelatininde bebek gibi %100 pilli IP11 mi?
 

Giriş​


Arkadaşlar selam, öncelikle uzun araştırmalar sonucu şu yargıya vardım:
Apple fan boylarından ürün yorumu okunmuyor, cihazı herkes subjektif olarak ele alıyor ve bu durum bir zaman komiğime bir zaman da sinirime gidiyor.

Telefondan beklentilerim​


Benim alacağım telefonda, hafiflik, sadelik ve kamera konusundan iyi olması önemli. Şu an da 5000 mAh bir telefon kullandığım için (3700'e aldım, bunu bu fiyata bırakın 30K ya bile yapan iPhone yok) bataryası da çok düşük olursa hayli gözüme çarpar ve hoşnut olmam.

iPhone 12-12 Mini serüvenim ve Apple fan boyları​


Bir konunun altında 11 savunurken bir arkadaş gelip aklımı çeldi. Ve beni 12 Mini alma taraftarı yaptı. Şöyle bir yorum genellemesi yapacak olursak 1200 yorumun 1160'ı "Kargo çok hızlıydı, Apple muazzam, kamera efso, abi böyle bir şey yok, kızıma aldım çok beğendi.

Hani bir ürün alırken "Kullanan kişiden" yorum almak, onun fikirlerini dinlemek daha doğru olur ya ama yok 29k verdikleri cihazı sırf para verdim,"Isırılmış elma" diye savunuyorlar. Nuh diyorlar peygamber demiyorlar.

Ben araştırmalarımı göz önünde bulundurursam yine forumda bu telefonlar hakkında bir konu okurken, bir arkadaşın "O 2227 mAh fakat %30 daha iyi ve iPhone 11 le neredeyse aynı" yorumunu okudum. Dedim tamam, mantıklı. Sonuçta Apple'dır, binlerce para döküyorsun. Dediği doğrudur. Fakat altında hemen başka bir arkadaş "Alakası yok kardeşim 2227 batarya yazmışlarsa o değeri veriyor." Gibi bir yorum yapmış.

Şimdi benim kafa bir oraya gidiyor, bir buraya. Küçük şeyleri sevdiğimden de kafama yatmıştı bu mini muhabbeti, sonra kendimi avuttum, dostum elin büyük, küçük telefon sana gelmez. Git düz 12 bak. 12'nin de kullanıcı yorumları pek farklı değildi. Ama filtrelediğimde 4-5 tane bataryasına atıfta bulunan yorumları görünce iyice deliye döndüm. Evet arada 500 mAh fark var ama binleri verdikten sonra da bir zahmet 1 günü çıkart be kardeşim diyorum kendi kendime.

Apple fan boyları cihazları ve diğer markalar hakkında ne düşünüyor?​


2 kuzenimde de iPhone 7 var. Biliyorsunuz ki 1960 mAh bataryaya sahip. Ne zaman bize gelseler telefonlar prizlerde oluyor. Ya da gün içinde defalarca şarjda oluyor. Fakat benim "Android" telefonum cebimde, yanımda, masada oluyor. 3 tane Apple fan boyuna sordum, S 23 Ultra mı, iPhone 12 mi? Yine de iPhone dediler. Size bu örnekleri vermemin, sebebi Apple fan boyları onlara sunduğunuz alternatifi seçmezler onlar sadece "ELMA" sına bakarlar. Bilmiyorlar ki S 23'ü seçseler 2 tane iPhone 12 alacaklar. Ve hiç değilse bir kere deneseler Android'i o bataryaya hayran kalacaklar. Ama biliyorsunuz ki S 23'ün öne çıkan tek şeyi batarya değil. İşlemci, kamera vesaire. Kuzenlerimi bir kenara koyalım diğer Apple fanları ne düşünüyor? Kullandıkları Android telefonlar sadece Lenovo K6, S7, ASUS ZenFone 5, GM 5+ gibi modeller olup laf sallayan kişilerle karşı karşıyayız. Gelip size stabilite, yavaşlamama, güvenlik, kameranın çok iyi olmasından bahsederler. Ama kimse bataryanın 1 günü bile çıkarmadığından o kadar para verip neden 60 Hz ekran aldığından bahsetmez. Stabiliteymiş, güvenmiş, yavaşlamaymış kimse bundan bahsedemez 2016 yılında çıkan bir Android kullanıp IP11 fiyatına alacağınız 2020-22 de çıkan bir Android'le kıyaslanamaz, fiyat performans kıyaslamasında ise Apple zaten mağlubiyete uğrar. iPhone 11'den örnek verecek olursak 18.500 TL fiyatıyla IPS LCD ekran, 60 Hz, 3110 mAh batarya, 20W'lık şarj adaptörü gibi çöp ozelliklere sahip ama bu fiyata S23 alırsanız, bataryaniz 3700 işlemciniz 6 yerine 8 çekirdekli, AnTuTu V9 puanında 200k farkla Apple'ı geçen, DYNAMİC OLED ekran, 120 Hz ekran ve daha sayamadığım birçok özellikle iPhone 11'i darma dağın eder.

Başlıkla konu ne alaka? Asıl konuyu açma sebebim​

Başlık 11-12-12 mini arasından hangisi olacaktı, ama bir baslamisken böyle deli gibi yazdığım için Apple fan boyu incelemesi olacaktır.

Benim konuyu asıl açma sebebim, yaz tatilinde 2 ay köle gibi çalışıp hangi IPhone'u almalıyım? Adlı soru oldu. Ama şöyle geçmiş araştırmalarımı göz önünde bulundurarak aşırı sinirlendim ve 1 buçuk saattir bu konuyu yazıyorum. Yorum yapmadan da burayı okursanız mutlu olurum.
O aklını çelen arkadaş ben olmalıyım. 12 mini ve 12 dururken 11 almak için bir sebep yok.
 
O aklını çelen arkadaş ben olmalıyım. 12 mini ve 12 dururken 11 almak için bir sebep yok.
Tag atıcaktım da rahatsız etmemek için böyle yazdım, yoksa çelme tanımını kötü yola kullanmak istemedim yanlış anlaşılmasın.

O aklını çelen arkadaş ben olmalıyım. 12 mini ve 12 dururken 11 almak için bir sebep yok.
Peki bu ip11 le aynı falan filan tanımları doğru mu?
 
Tag atıcaktım da rahatsız etmemek için böyle yazdım, yoksa çelme tanımını kötü yola kullanmak istemedim yanlış anlaşılmasın.


Peki bu ip11 le aynı falan filan tanımları doğru mu?
Alakası yok. Kim demiş onu aynı diye ? •OLED Ekran
•A14 Bionic
•Kamera artıları
•Daha ince ve hafif bir ve “daha güncel” olması daha iyi bir cihaz olması için gayet yeterli.
 

Geri
Yukarı