RTX 3070 8 GB VRAM ömrü ne kadar?

Bence artık bitti.
Arkadaşlar bunu yazan insanlar ne düşünüyor? 3070'ten bahsediyoruz GTX 750ti'den değil. 1650 bile halen iyi bir kart. GTX960 gibi kartlar bile halen her oyunu açıyor. Bunu yazanların bilgisayarında acaba 4080 4090 falan mı var acaba? 5 sene içinde çıkan bütün oyunları GTA VI dahil 1080p'de 60fps açabilecek bir kart. 5 sene sonrası için garanti veremem.
 
Tamam orası doğru ve ayrıca 2023 bütün oyunlar sorun demedim. Bende isterim 8 GB yerine 12 GB 16 GB kullanmak NVIDIA'nın tekelleşmesi yüzünden 8 GB kullanıyoruz.(gerçi AMD alanlar 12 GB alabiliyor.) Ama şu an öldü bitti demek için erken piyasada 2 3 oyun dışında Ultra ayarda VRAM hatası veren oyun yok onlarda da ultrada oynamazsın high ayarlarda oynarsın. 2 3 oyun için alınmaz diye bir şey yok. Ha ne olur her oyunda VRAM şişer hata alırsın o zaman çöp olur.

Alan kişi uzun yıllar kullanmayı düşünüyor. Şimdi 4-5 oyun derken zamanla artar. Örnek, GTA 6 en 10GB ister gibi geliyor bana. Çok büyük bir oyun çünkü.
 
Alan kişi uzun yıllar kullanmayı düşünüyor. Şimdi 4-5 oyun derken zamanla artar. Örnek, GTA 6 en 10GB ister gibi geliyor bana. Çok büyük bir oyun çünkü.

RDR2 yanlış hatırlamıyorsam Ultra ayarlarda (hangi ekran kartıydı bilmiyorum) ama ortalama 4.5 ile 5.6 arası gördüm ben. GTA6 bence en fazla 8 olur.
 
3070 8GB VRAM almak mantıklı kartın kapasitesi 12GB VRAM'i tamamıyla doldurarak kullanıldığında yeterli performans veriyor. 3060'ı 12GB VRAM ile almak ise israftan farkı yok. 3060'ın gücü 12GB VRAM'i tam kapasite doldurduğunda tatmin edici performans veremiyor.
3060 12 GB, 6700XT varken alınmaz.



Bir şekilde ayarlar oynarsınız. Ama atıyorum 100 FPS oynamak varken neden 60 FPS oynayalım, ayar kısalım. Oyun oynuyorsanız 6700XT alın geçin. Uzun yıllar bir şey kısmadan oynarsınız.
 
Arkadaşlar bunu yazan insanlar ne düşünüyor? 3070'ten bahsediyoruz GTX 750 Ti'den değil. 1650 bile halen iyi bir kart. GTX960 gibi kartlar bile halen her oyunu açıyor. Bunu yazanların bilgisayarında acaba 4080 4090 falan mı var acaba? 5 sene içinde çıkan bütün oyunları GTA V'i dahil 1080P'de 60FPS açabilecek bir kart. 5 sene sonrası için garanti veremem.

Yani evet işin o yönüde var. 1650 bile çoğu oyunu oynatabiliyor şu an 3070 her türlü idare eder ama artık devir değişiyor çoğu oyun artık sıkıntılı çıkmaya başladı ve PC zorluyor. Tabii ben muhtemelen oyunları fiyatlardan alamayacağım ama korsan olarak oynarsam sorun yaşayabilirim tabii.
 
3070 8 GB VRAM alamk mantıklı değil kartın kapasitesi 12 GB VRAM'i tamamıyla doldurarak kullanıldığında yeterli performans veriyor. 3060'ı 12 GB VRAM ile almak ise israftan farkı yok. 3060'ın gücü 12 GB VRAM'i tam kapasite doldurduğunda tatmin edici performans veremiyor.

Evet aynı yere çıkıyor. 3070 12 GB olmalıydı. 3060 12 GB, sırf 60 serisi daha çok sattığı için çıktı.
 
Alan kişi uzun yıllar kullanmayı düşünüyor. Şimdi 4-5 oyun derken zamanla artar. Örnek, GTA 6 en 10GB ister gibi geliyor bana. Çok büyük bir oyun çünkü.
10GB mi? Bu adamlar bu oyunu nasıl satmayı düşünüyor sence kardeşim? 3GB VRAM min. 4GB VRAM ortalama ayarlarda açacak şekilde yaparlar oyunu. Bu oyunu insanlar alıp oynayacak tüm ekran kartlarında çalışacak şekilde ayarlamaları lazım.
 
Alan kişi uzun yıllar kullanmayı düşünüyor. Şimdi 4-5 oyun derken zamanla artar. Örnek, GTA 6 en 10GB ister gibi geliyor bana. Çok büyük bir oyun çünkü.
Hocam 3 sene civarı bazı oyunlarda ultradan high çekerek bazıları ultrada oynar performans konusunda değil vram sorunu olmadan oynar.2025 2026 dan sonra artık başlar yetmemeye.

Evet aynı yere çıkıyor. 3070 12 GB olmalıydı. 3060 12 GB, sırf 60 serisi daha çok sattığı için çıktı.
Kesinlikle ve 3060Ti da 12GB olmalıydı.6700XT gibi 3060Ti 12gb olsaydı kesinlike çok daha iyi olacaktı.
 
Ayrıca şunu da belirteyim; eğer ben bu PC'yi alırsam oynayacağım en kaliteli oyun RDR2, GoW falan olur. Belki o zamana GTA6 çıkarsa GTA6 alırsam o olur tabii o zamana kadar yaşar mıyım VRAM ne kadar ister bilemiyorum.
 

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı