Çözüldü "Windows-upt.exe" Yüksek İşlemci Kullanımı

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

zzEMREzz

Hectopat
Katılım
3 Şubat 2015
Mesajlar
29
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhaba. Kullandığım sistemde çok fazla işlemci kullanımı yaşıyorum. Windows-upt adlı EXE uygulama, işlemcinin %50'ye kadarını kullanıyor. Denetim masasından kapattığımda ise bir süre sonra tekrar aktif oluyor. Güncelleme ile alakalı mı diye kontrol ettiğimde ise güncelleme yapmadığını gördüm. Kurulu olduğu dizine baktığımda ise C içinde "eth" klasöründe olduğunu gördüm. Bunun yanında ana hizmet bilgisayarı adlı bir programı denetim masasından genişlettiğimde ise kullanıcı verilerine erişim kullanıcı verilerini depolama adında uygulamalar çalışıyor. Norton ile tarattım ama sonuç alamadım. Yardımlarınızı bekliyorum.

Sistem:
  • Intel i5 6500
  • GTX 960
  • 16 GB DDR4 RAM
Adsız.jpg
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Aynı sorun bende de var çok can sıkıcı bir durum, hizmetlerden devre dışı bırakmama rağmen hala açılıyor. Görev Yöneticisi'nden kapatıyorum bir kaç dakika sonra yeniden açılıyor.
 
Bu tip bir sıkıntı bana da bir zararlı olabileceği fikrini getiriyor. Bir ara işlemci değil de hdd kullanımı fazlaydı bende anti-virus programı ile çözdüm sorunu.

Kullandığınız iyi bir virüs programı varsa derin bir tarama yaptırın, bir de anti malware yazılımı ile taratıp muhtemelen sorunu bulacaksınızdir.
 
Üzerine sağ tıklayıp dosya konumunu aç sonra görevi sonlandır, boyutu büyük değilse virus totale gönderip tarattır.
 
Windows dosyası değildir. Coin Miner'e dahil edilmişsin, bilerek veya bilmeyerek. Çoğu güvenlik yazılımları zararlı sınıfına dahil edemiyor. Fakat bu tür saçma para kazanma uygulamaları sistem verilerini çaldığı gibi sisteme de yük bindirmektedir.

Buradan Zemana AntiLogger yazılımı kurun. https://zemana.com/tr-TR/Download/AntiLogger/Setup/Zemana.AntiLogger.Setup.exe

Yazılım kendisini güncellesin. Ardından "Tara" butonu üstünden "Detaylı Tarama" kısmını seçin. Tarama bittikten sonra bulunan zararlıları silin.

Şayet dosyayı bulamadı ise de. Dosya konumunu görev yöneticisine sağ tıklayarak bulabilir. Oradan manuel olarak kolayca silebilirsin.
 
Dün bu olay bende de yaşanmaya başladı. Windows 8 kullanıyorum, windows-upt.exe sebebiyle disk kullanımı %100'e dayanıyor. İşlemi sonlandırsam bile 3-5 dk sonra yine açılıyor. 3 ayrı programla tarattım sonuç çıkmadı kafayı yiyeceğim en sonunda. Sırf bu yüzden Win 7'ye dönmeyi düşünüyorum.

Ek olarak bir çözüm yolu bulursanız lütfen bizimle paylaşın.
 
Aynen dostum bende de olmaya başladı. Dosya konumuna girip sildim dosyayı. Ama hala çıkıyor. C: de "eth" adlı klasör olarak gözüküyor. İçi boş fakat sağ üstten eth diye arattığımda hiç bir sonuç çıkmıyor. Avast virüs programı ile arattım ama sonuç bulamadı o da. Şu an Zemana Antilogger' u deniyorum. İnşallah düzeltebiliriz.
 
Teşekkürler arkadaşlar. Sistemi tekrar başlattıktan sonra windows 10 kurtarma seçeneğini kullandım. Tüm dosyalarımı sildi ama virüsten de kurtuldum. Şu an yüzde olarak 2 ile 10 arasında çalışıyor. Yardımlarınız için çok minnettarım. Teşekkür ederim.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Geri
Yukarı