Çözüldü Aileme sigara içtiğimi nasıl açıklarım?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Gençler arasında çok arttı bu çubuğun kullanımı. Sigaradan keyiflenerek rahatlamaya çalışıyorlar. :) Nikotin o kadar büyük etki mi yapıyor ?
Icmedigim icin bilmiyorum ama uzmanlarin dedigine gore ilk baslarda rahatlattigi soyleniyor insani. Ama hucreler nikotin bagimlisi oldugunda insani nikotin alana kadar sinirden kriz gecirttiren hallere sokuyor.

Ek olarak sigara, diger alkol vb tehlikelere karsi cok daha fena. Sigara ihtiyacinizi paraniz olmasa bile arkadas ortaminda otlanma usulu gideriyorsunuz ama alkol vb turlerde ise paraniz yoksa "no money no party" yapiyorsunuz. Bu sebeple baslandiginda bitirmek cok daha zor ve bitirmeye calisirken arkadas ortaminda normalde ictiginiz rakami katlayacak dereceye bile gelebiliyorsunuz.


Ama tabii ki kisaca en kolay metod nedir? Hic bulasmamak. :)
 
Bıraktığına sevindim. Şimdi günde 4 paket içerek bunu kutlamalısın.:ajan: (Ciddiye alma sakın. Tebrikler!)
 
Peki nasıl başladığını anlatabilir misin bana ?
Sigarayı bırakmamda kuzenlerinin ve kız arkadaşımın büyük payı oldu. Akciğer kanseri olan insanlarla tanıştırdılar. Birkaç gün kanserli hastalarla konuştum vs. Ardından sonumun böyle olmaması gerektiğini düşündüm. Sayılı günlerle yaşamak ağır gelirdi. Klişe bir söz ancak her şey kafada bitiyor.

Beyler istediğinizi söyleyin ancak bu arkadaş biraz da abartiyor. Madem annen baban bilmiyor senin günde 3 paket bitirmen gibi bir imkan yok. Sabah 8'de kalkıp gece 12'de uyusan, 16 saat sigara içmek gibi bir imkânın var. Bu sefer de 26 dakikada bir sigara içiyor olman gerekiyor. Evdekiler bilmiyorsa evde 26 dakikada bir sigara içmen imkansız kardeşim. Bir de söylemeye bile korkuyorsun. Böyle bir ailenin içinde 26 dakikada bir sigara icemezsin. Saygılar...
Ailemle birlikte yaşamıyorum. Sigara içtiğim zamanlar biri bitmeden diğerini yakıyordum. Ağlanacak halimize gülüyoruz.

Icmedigim icin bilmiyorum ama uzmanlarin dedigine gore ilk baslarda rahatlattigi soyleniyor insani. Ama hucreler nikotin bagimlisi oldugunda insani nikotin alana kadar sinirden kriz gecirttiren hallere sokuyor.
İlk başlarda rahatlatıyor. Fakat bağımlı olunca su, yemek gibi bir ihtiyaç haline geliyor. Umarım ben sonuncu olmuşumdur.
 
Evet! Bırakmasam da günde 10-15 teke indireceğim.

Sonunda başardım. 7 haftadır sigara kullanmadım. Tek yan etkisi aşırı yüksek sinir.
Tebrik ederim. Sağlıklı bir yaşama doğru gidiyorsunuz. Sizi sinir edebilecek şeylerden uzak durmaya bakın. Benim bildiğim kadarıyla sigarayı bırakan insanlar yüksek sinir değilde çok yemek gibi şkayetleri oluyor.
 
Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı