Babama sigara içtiğimi söyleyeceğim

Öncelikle merhaba. 16 yaşındayım ama gerek zorluklar içerisinde büyümüş babamın otoritesinden dolayı, gerek takıldığım insanlardan, gerekse yaptığım işlerden dolayı yaşımdan olgun olduğumu düşünüyorum. Tabii bu olgunluk beraberinde hayatın renksizliğini de getiriyor. 1 yıl öncesine kadar tadı tuzu yok dediğim, iğrendiğim sigarayı birkaç ay önce kötü bir zamanımda arkadaşların 1-2 tane içime çektirmesiyle içtim ilk defa. Bir süre sonrasında dur bakalım 1 paket alayım dedim, şu anda sadece hafta sonları vb dışarıya çıktığımda alıyorum. Babam sigaraya 9 yaşında başlamış. Kendi zamanının ve hayatının zorluklarından, erken yaşta zorla iş hayatına atılmasından vb nedenlerden dolayı. Babam sigarayı seviyor ve bırakmayı da istemiyor. Kendisi ecelin bir olduğunu, sigaranın sadece yaşam konforunu etkilediğini düşünüyor ve günde yaklaşık 3 paket içiyor. Babam normalde çok sert bir adamdır fakat gerektiği konularda benimle çok güzel bir şekilde konuşur. Söyleme sebebim ise çevremden gören ve sorunlu olduğumuz 1-2 kuzenim beni babama söylemekle tehdit ettiği için babamın doğrudan benim ağzımdan duymasını istiyorum. Herkese iyi sosyaller diliyorum.

Ben olsam söylerdim yani akraban sölerse işin sonu daha kötü olur.

Ben 18 yaşında söylemiştim. 16 biraz erken olur.
Üstünden baya zaman geçmiş konunun, babama söylemedim fakat annem, bazı akrabalarım biliyorlar. Odamda kapımı kilitleyip rahat rahat içiyorum sigaramı. Şimdilik acelesi yok, üniversiteyi kazanınca söyleyeceğim.

kötü bir zamanımda arkadaşların 1-2 tane içime çektirmesiyle içtim ilk defa.
Sadece bu kısım için fikrimi belirtmek istiyorum. Aile denetimi bu yüzden çok önemli kötü bir zamanında arkadaş adı altında yılanlar gelip seni bağımlı yapabiliyor. Aile denetimi her şeyden önemli.

Üstünden baya zaman geçmiş konunun, babama söylemedim fakat annem, bazı akrabalarım biliyorlar. Odamda kapımı kilitleyip rahat rahat içiyorum sigaramı. Şimdilik acelesi yok, üniversiteyi kazanınca söyleyeceğim.
Bence de öyle yapın hocam, üniversiteyi kazandıktan sonra zaten istese de karışamaz 18 yaşından büyüksün.

Bence de öyle yapın hocam, üniversiteyi kazandıktan sonra zaten istese de karışamaz 18 yaşından büyüksün.
18 yaşına geldiğinde artık evladın olmuyor mu? Nasıl bir mantık bu. Aile bu senin iyiliğin için her şeye karışabilir.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı