Work and Travel ile Amerika'ya gidip kalmak

Burada çalıştığın şartlara yat kalk şükret. Kaçak gidip ülkeye girsen dahi demin yazdığım şeyler seni bekliyor olacak. TR'de ne iş yapıyorsan o işi yapacaksın diye bir kural yok. Sokakta aç şekilde kalma ihtimalin aşırı yüksek. Ama istediğini yap beni gram alakadar etmiyor. 2 sayfadır diğer arkadaş ile size laf anlatmaya çalışıyoruz. Bildiğini oku. Ama bu düşünce yapısı ile orada gidip kaliteli yaşaman çok zor onu bil.

Arkadaşın Amerika'ya zaten legal yollarla geleceğini size anlatamadık maalesef.👍
 
Başlığın üzerine 8 sayfa konuştuk. Günaydınlar efenim.

Okudum. Adam Meksika sınırından atlarım dediğinde ironi yaptı bu kadar. Eğer kaçak gidecek olursa konu başlığı böyle olmazdı. Belki merakından sormuş olabilir ve bende bu yolun tehlikeli olduğunu kendisine belirttim. Kimse kaçak gitmeye çalışmıyor bu yüzden sıkıntı yok.
 
Avukatı mısın? Adam daha demin ilticadan bahsediyordu ben de bunun üstüne konuşuyorum. 3 sayfa atlayarak mı mesajlara yanıt atıyorsun anlamadım ki.

Dostum sen gerçekten Meksika konusunu gerçek mi sandın ? İlk başlardada yok şöyle döverler böyle sınır dışı ederler dedin sonra da iltica'nın dava sürecine attın konuyu hani adım dahi attırmıyorlardı sınırdan kendinle çelişiyorsun.
 
Dostum sen gerçekten Meksika konusunu gerçek mi sandın? İlk başlardada yok şöyle döverler böyle sınır dışı ederler dedin sonra da Iltica'nın dava sürecine attın konuyu hani adım dahi attırmıyorlardı sınırdan kendinle çelişiyorsun.

Gördüğüm kadarıyla sınırdan geçmeye çalışanlara kendilerini savunmaları için avukat veriliyor ve toplama kamplarına gönderiliyor. Kimisi sınırdan geçip iyi bir hayat sürerken kimisinin hayatı kararıyor. En sağlıklısı legal yollarla gitmek.
 
Dostum sen gerçekten Meksika konusunu gerçek mi sandın ? İlk başlardada yok şöyle döverler böyle sınır dışı ederler dedin sonra da iltica'nın dava sürecine attın konuyu hani adım dahi attırmıyorlardı sınırdan kendinle çelişiyorsun.
Attırmıyorlar zaten. Yakalandığın gibi biryere konuyorsun sonra mahkeme süreci başlıyor. Sonra da sponsor gibi birşeyin yoksa sınırdışı ediliyorsun mantık basit. Çelişen birşey yok. Aslında dayak mevzusunu lafın gelişi söylemiştim ama baktım iltica videosu atıyorsun şu saçmalığa bir açıklama yapayım dedim. Vallahi dostum bana kalırsa iki türlü de giremeyeceksin ama biraz dil öğreneyim para kazanayım diyorsan WAT olayını deneyebilirsin. İyi akşamlar.
 
Bu arada sınırda bekleyen avukatlar sayesinde Amerika'ya giriş yapan türklerde var. Ama herkes şanslı değil. Bu yüzden en sağlıklısı legal yollarla gelmek.

Kesinlikle dostum kaçak gelmenin zaten bir sürü sıkıntısıda var adamlar bildiğin seni metrekare metrekare takip ediyorlar orası ayrı konu fakat biz arkadaşlara J1 vizesinde F1 vizesine geçmenin tamamen yasal bir durum olduğunu hatta buna Amerika'nın bknz. dediğini bir türlü anlatamadık ya da anlamak istemiyorlar.
 

Geri
Yukarı