Forumdaki Saçma Ceza Nedenleri

  • Konuyu başlatan mwsg
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 1
  • Görüntüleme 812
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

mwsg

Kilopat
Katılım
3 Ocak 2015
Mesajlar
1.125
Makaleler
1
Yer
İstanbul
Merhaba,
Forumun düzenini ve seviyesini korumak için uyguladığınız ceza sisteminin çok doğru olduğuna ve işlevini yerine getirdiğine inanıyorum. Ancak bu ceza sisteminde uygulanan çok saçma ve hatalı cezalar var.

Hatalı Cezalar:

1- "fps>FPS"
Bu nedenle sosyalden bir gün uzaklaştırıldım. FPS'in açılımı "frame per second"dır ve saniyedeki kare sayısı anlamına gelir. Özel bir kelime olmadığı için büyük yazılmasına gerek yoktur. "km/s"in küçük yazılabildiği gibi bu da küçük yazılabilir. Eğer ceza "fps>saniyedeki kare sayısı" şeklinde olsaydı bir şey demezdim ancak küçük değil de büyük yazmak nedeniyle ceza yemek çok saçma.

Ayrıca forum içinde şu anda Süper Moderatör yetkisinde olan pek çok kişinin de eski mesajlarında küçük harflerle "FPS" yazıyor.

2- "Yazım Yanlışı Olan Mesajı Alıntılama"
Bu nedenle üç kere ceza yedim. Yazım yanlışı olan mesajı yazan hatalıdır, alıntılayan değil. Eğer moderatörlerin işini zorlaştırıyor, iki mesajın birden düzenlenmesi gerekiyor diye düşünüyorsanız bunun çözümü çok basit. PHP ile alıntı sistemi kolayca değiştirilip orijinal mesaj değişince alıntı da değişecek hale getirilebilir. Sisteminizin otomatik düzeltmemesi nedeniyle üyeleri cezalandırmak çok yanlış.

3- "Gereksiz Raporlama"
Bu nedenle bir kere ceza yedim. @Recep Baltaş 'ın yazım yanlışı içeren bir mesajı vardı onu raporlamıştım. Yazım yanlışını raporlamanın forumda suç olduğunu bilmiyordum. Raporlayan kişi kötü bir amacı olmadan sadece mesajın moderatörler tarafından düzeltilmesi için raporlamış olabilir. Raporlayan kişiye ceza verilmesi mantıksız.

4- "Sosyal Dışı Resim Servisi Kullanımı"
Eğer sosyal dışı resim servisinin kullanılmasını istemiyorsanız sosyalde izin verilen maksimum çözünürlük ve boyutu değiştirmeniz gerekli. 2016 yılına geldik. Full HD (1920x1080) çözünürlüğün altında resim yüklememizi beklemeyin.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
1-)
"Kısaltma; bir kelimenin, terimin veya özel adın, içerdiği harflerden biri veya birkaçı ile daha kısa olarak ifade edilmesi ve simgeleştirilmesidir. Kısaltmalarla ilgili kurallar şunlardır:
Kuruluş, ülke, kitap, dergi ve yön adlarının kısaltmaları her kelimenin ilk harfinin büyük olarak yazılmasıyla yapılır: TBMM (Türkiye Büyük Millet Meclisi), TDK (Türk Dil Kurumu), ABD(Amerika Birleşik Devletleri); KB (Kutadgu Bilig); TD (Türk Dili), TK (Türk Kültürü), TDED(Türk Dili ve Edebiyatı Dergisi); B (batı), D (doğu), G (güney), K (kuzey); GB (güneybatı), GD(güneydoğu), KB (kuzeybatı), KD (kuzeydoğu) vb."

2-)
Yazım yanlışı olan mesajı yazan hatalıdır, alıntılayan değil.
Hatalı mesajı alıntıladığınızda siz de aynı hatayı tekrarlamış oluyorsunuz. Biz de bunu düzeltmek zorunda kalıyoruz.

PHP ile alıntı sistemi kolayca değiştirilip orjinal mesaj değişince alıntı da değişecek hale getirilebilir.
XenForo'nun bize verdiği bütün imkanları kullanmaya özen gösteriyoruz.

3-)
Bunu araştıracağım.
4-)
Microsoft Office Picture Manager ile bu sorunu çözebilirsiniz. Ayrıca .png olan resmin uzantısını Paint ile .jpg yaptığınızda yine çok büyük boyutlar kazanmış olursunuz.

NOT: Orjinal değil, Orijinal olmalı.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Geri
Yukarı