Dolandırıcılardan gelen para sorun yaratır mı?

Xerlos

Femtopat
Katılım
14 Kasım 2022
Mesajlar
4
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Bugün yabancı bir numaradan birisi yazdı, bizimle çalışmak ister misin ıvır zıvır. Normalde geçerim ama merak ediyor insan, tamam dedim bana bir Instagram hesabi verdi. Herhangi bir fotoğrafı beğenmemi istedi, ben de kabul ettim. Beğenip SS attım. Sonra beni Telegram hesabına yönlendirip IBAN istedi, ben de attım. Ardından hesabima 50 lira yolladi sonra ben daha çok dediklerini yaptım, birkaç hesabın fotoğrafını beğendim. Ardından mesai sonu deyip 100 lira daha attı. Başıma bir iş gelir mi?

1691955033420.png
 
Son düzenleyen: Moderatör:
IBAN ile para alarak başınıza bir iş gelmez hocam. Eğer sizden para isterlerse -ki ilerde büyük ihtimal isteyeceklerdir- engelleyin geçin. Başta ufak miktarlarda para yollayıp inandırdıktan sonra daha fazla alabilmeniz için para göndermenizi isteyip dolandıracaklardır diye düşünüyorum.
 
5 dolar için bunlara değmezdi ama ne yazık ki yapmışsın. Bir dahakine böyle birşey yapma bence, yakında adres, fotoğraf, kimlik gibi şeyleri paylaşırsan seni şirkette bir moderatör yapacağız deyince çok kötü olur.
 
5 dolar için bunlara değmezdi ama ne yazık ki yapmışsın. Bir dahakine böyle bir şey yapma bence, yakında adres, fotoğraf, kimlik gibi şeyleri paylaşırsan seni şirkette bir moderatör yapacağız deyince çok kötü olur.

Ya bunlara inanmam ben ama şu an aldığım parayla çekilsem başıma iş gelir mi?
 

Geri
Yukarı