iPhone 12 nasıl bir telefon?

Jilet Ahmet sevdiğimiz bir abimizdi, janti adamdı, adabı giyinmeyi iyi bilirdi. Eskiden ıphone 8 çıkınca 7 alırdık. Şimdi 15 çıkacak 12 nasıl diye soruyoruz 50 kere düşünüyoruz alsak mı diye. Ülkenin durumu..
 
Neyi diretiyorsun bilmiyorum elime 11 geçti deneyimledim 12 Pro Max geçti deneyimledim aktif Samsung cihazların rakibi değiller.
Aynı şekilde benimde elime geçti. Mesela S22 iPhone 11'e göre oldukça iyi bir cihaz. Ama 12 Pro Max'in karşısında bile duramaz. Kıyaslamaları markaya göre değil modellere göre yapınız.
 
Aynı şekilde benim de elime geçti. Mesela S22 iPhone 11'e göre oldukça iyi bir cihaz. Ama 12 Pro Max'in karşısında bile duramaz. Kıyaslamaları markaya göre değil modellere göre yapınız.

12 ile 12 Pro'nun farkını kullanımda anlayamazsın şu an.
 
iPhone 12'nin üniversite öğrencilerine özel indirimden faydalanıldığı zaman 20k civarı olduğunu gördüm. Sizce alınır mı? Güncelleme açısından, özellik açısından filan. Bu bütçeye daha mantıklı model var mıdır? iPhone olmak zorunda değil.
Sadece Türkiyr menşeili ürünlede olacak gibi birşey duydum. Eğer öyle değilse 12 yerine 13 mini alman daha iyi olur. Samsung olarak S23 alabilirsin.
 
Ben tamamen diğer alternatiflerine değinmeden kendi öznelinde değerlendireceğim 12'yi. Öncelikle iPhone 12 şu an 3 yaşına yaklaşmakta olan bir cihaz. iPhone'lar için genç sayılabilecek bir süre. Yani 3 yaşında ki bir iPhone eski kabul edilemez günümüzde. Eskiden teknik anlamda daha büyük sıçramalar gördüğümüz için durum daha farklı olsa da günümüzde modeller arası fark eskisi kadar bariz değil.

iPhone 12'de A14 Bionic çipset var. Bu çipsetin mevcut A15 ve A16'dan çok bir farkı yok. A15 ve A16 için kendisinin biraz daha hızlandırılmış varyantları denebilir. Apple'ın 5nm mimari ile ürettiği ilk çipseti olma özelliğini taşıyor. Mac'lerde kullandığı M1 çip A14'ün daha fazla çekirdek eklenmiş ve hızlandırılmış bir varyantıdır mesela.

Güncel modellerle arasında oha denilecek bir performans farkı yok. 13 ve 14 ne kadar hızlıysa 12 de o kadar hızlı. RAM kısmında 13 ile aynı ikisi de 4 GB RAM'e sahip. 14'de 6 GB RAM var ama bu şu an için avantajını görebileceğimiz bir fark değil. Uzun vadede etkisini gösterecek bir fark bu.

Tasarımsal anlamda 12 halen en güncel tasarıma sahip. Kasa tamamiyle aynı 13 ve 14 ile. Tek fark 12'de daha büyük çentik var ve kameraları 13 gibi çapraz konumda değil. Kamera kısmında 12 yine aynı şekil 13 ve 14 ile arasında oha dedirtecek bir fark yok. Sadece düşük ışıklı ortamlarda daha büyük sensörün getirmiş olduğu bir avantaj var 13 ve 14'de o kadar. Yoksa 12 ile çekeceğiniz fotoğraflar halen oldukça kaliteli ve tatmin edici. Video tarafında 14'ün aksiyon modu bunda olmadığı için koşarken falan daha sallantılı videolar çekmesi dışında video performansı da benzer.

iPhone 12 genel anlamda halen güncel ve güncelliğini de korumaya devam eden bir telefon. Tek sıkıntısı ve en kötü yanı bataryasıdır. Bu cihaz pandemi dönemine denk geldiği için batarya kısmında pek üstüne düşünülmüş bir cihaz değil. 2820 mAh pil var içinde. Bu da pil sağlığı düştükçe maalesef yetersiz ekran süreleri almanıza neden oluyor. Tabii bu demek değil ki can çekişiyor pil ama eğer %90'ın altına düşerse günü çıkarmayabiliyor. Yine de kullanımınıza bağlı olarak tatmin edecektir. Sürekli oyun oynayan bir adama 14 Pro Max'de dayanmaz zaten lakin günlük işlerini halleden hafif ve orta düzey kullanıcılar için günü rahatlıkla çıkartacaktır.

Umarım iPhone 12 ile alakalı kafanızda bir soru işareti kalmamıştır. Başka sorularınız olursa çekinmeden sorabilirsiniz. İyi günler. :)
 

Yeni konular

Geri
Yukarı