Normalde 180'in altına düşmezken son 1 haftadır 200-250FPS'ten bir anda 80e düşüyor. FreeSync açmayı düşündüm çünkü çok dalgalanıyor ekran. Ama FreeSync açınca da parlaklık yerin dibine giriyor. Ne yapmalıyım? Son ekran kartı driver kurulu.
Bu bende de oluyor hocam. Sadece Valorant'a özel bi fps düşmesi yaşıyorum. Aslında tam olarak fps düşmesi değil de "micro stutter" diyebilirim. Ne gibi ayarlar yaptığınızı merak ettim. Benim de sistemim imzamda mevcut. (Kendim için ayrı konu açmam gerekiyorsa açabilirim)Bu valorantın sorunu. Aynı şey hem eski bilgisayarımda hem şu anki bilgisayarımda oluyor. Hatta drop bile yiyor oyun. Oyunun optimizasyonundan alıp skin changer korumasına verirlerse böyle oluyor. Ama tam sistem belirtirsen ona göre ayar sunabilirim.
grafik kısmından NVIDIA için Açık+Takviye'yi açmanız lazım. Ayrıca arka planda kısıtlamayı da açıp 10 FPS yapın. Onun dışında Vanguard denen şeref yoksunu programın önceliğini yükseltin. Arkaplanda windowsun hizmetlerine kadar taradığı için CPU'ya çok yükleniyor. Grafikleri yükseltmekten korkmayın. Ayrıca FreeSync kullanıyor iseniz bunu G-SYNC dönüştürün. (İnternette anlatımı mevcut) Ayrıca V-Sync kapalı ise onu da açın. Onun dışında çözülmez ise sonraki güncellemeyi bekleyeceksiniz Vanguard çok yüklendiği için takılma olabiliyor. Dediğim gibi Optimizasyondan alıp vanguard'a vermişler. Unreal Engine narin bir optimizasyon istiyor. Riot motora acımadığı için doğal.Bu bende de oluyor hocam. Sadece Valorant'a özel bi fps düşmesi yaşıyorum. Aslında tam olarak fps düşmesi değil de "micro stutter" diyebilirim. Ne gibi ayarlar yaptığınızı merak ettim. Benim de sistemim imzamda mevcut. (Kendim için ayrı konu açmam gerekiyorsa açabilirim)
Sistemini belirt.
sistem : 2070 ve 2700x (240mm iile soğutuyorum)V-Sync açmayı deneyin. FreeSync zaten açık kalsın neden kapatıyorsunuz ki?
V-Sync parlaklığa etki etmiyor diye biliyorum. Üstüne monitörden veya windows üzerinden ya da Nvidia denetim masasından parlaklığı arttırabilirsiniz. V-Sync çok önemli bir ayar. Bunu kapatanlara isyanımı bir konuda yazdım : Oyunlarda V-SYNC kapatıp FPS yükseldi diye sevinmeyinsistem : 2070 ve 2700x (240mm iile soğutuyorum)
vsync : açınca parlaklık baya düşüyor.
+ olarak vsync acınca 90fps te 90hz alıyorum diye biliyorumV-Sync parlaklığa etki etmiyor diye biliyorum. Üstüne monitörden veya windows üzerinden ya da Nvidia denetim masasından parlaklığı arttırabilirsiniz. V-Sync çok önemli bir ayar. Bunu kapatanlara isyanımı bir konuda yazdım : Oyunlarda V-SYNC kapatıp FPS yükseldi diye sevinmeyin
Anlamadım? Monitör kaç Hz?+ olarak vsync acınca 90fps te 90hz alıyorum diye biliyorum
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.