Rx470, FX 8350 tam performans alamama Sorunu

Pipilikomutan

Hectopat
Katılım
5 Eylül 2016
Mesajlar
8
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Işlemci AMD FX 8350 4.0 GHz
Anakart 990xa-ud3 gigabayte
RAM 8GB 1600 MHz gskill DDR3
Ekran kartı rx470 asus
Kasa Aerocool gt advence
600w PSU fakat 80 bronz sertifikalı değildir.

Performans alamama nedeni nedir?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Büyük ihtimal darboğaz yapıyordur.

Oyun içi gpu kullanımı kaç oluyor? Ve işlemciye overclock yapmanı öneririm soğutucun iyiyse. İşlemci gücüne önem veren oyunlarda darboğaz kaçınılmaz olacağını düşünüyorum.
 
Yeni nesil ekran kartları eski nesil işlemcileri desteklemiyor ben de GTX 960 aldığımda 1. nesil i3 vardı dar boğaz oluyordu. Skylake i3 aldım düzeldi dar boğaz falan yapmıyor.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Büyük ihtimal darboğaz yapıyordur.

Oyun içi gpu kullanımı kaç oluyor? Ve işlemciye overclock yapmanı öneririm soğutucun iyiyse. İşlemci gücüne önem veren oyunlarda darboğaz kaçınılmaz
olacağını düşünüyorum.
Öncelik olarak oyunlarda CPU kullanimi çok değişken oluyor birden %99 oluyor soğutucu CPU nun dur termal macundan kaynaklanıyor da olabilir tam emin değilim degistireli uzun zaman oldu
 
Fx 8350 Rx 480 e yeten bi işlemci Rx 470 e hayli hayli yetmesi lazım hangi oyunlarda perfonmans alamıyorsun?
Genel olarak bf1 betasinda 30 40 fps aliyordum low ayarlarda Cs go da 120 fps üstü alamıyorum ki ondada ayarlar lowda iken shadow of mordor oyununda fps çok iyi fakat ani takilmalar gerçekleşiyor ayrıca 700w lik yeni psu aldım bronz sertifikalı
 
Ekran kartı ne zaman alındı? Eski ekran kartı sürücülerini tamamen kaldırdın mı ? Ekran kartı sürücülerin güncel mi ? Oyunlardaki sıcaklık değerleriniz nasıl?
 
i3 6100 ile darboğaz yapmayan bir ekran kartı nasıl olur da FX 8350 ile darboğaz yapar? Bence başka bir nedeni olmalı. Anakart ile ilgili olabilir. Güç kaynağı ile ilgili olabilir. Chipset ve BIOS güncellemesi yapılmamış olabilir.
 
Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı