AOC 21.5 E2262vw Monitör İncelemesi

Merhaba. İlk inceleme denemem olacak, aslında incelemeden ziyade bu monitörü alacaklara ufakta olsa fikir vermek niyetindeyim.
Şunu belirtmeliyim ki sırf kendim kullandığım için övecek değilim, yani objektif bir değerlendirme yapmaya çalışacağım.
Ürün Vatan Bilgisayar Mall of İstanbul'dan alındı, son bir tane kalmıştı onuda ben aldım(teşhir değil).

Ürünün Kutusu:

we.jpg


Masadaki hali:

asd.jpg


Daha fazla resim eklemedim internette bolca fotoğrafı mevcut zaten.

AOC'de karar kılmadan önce LG'nin LG 21.5" 22M37A modeli kafamdaydı. AOC 373 TL, LG ise 363 TL.
  • LG'nin parlaklığı 200 cd/m2, dinamik contrast oranı 5.000.000:1.
  • AOC'nin parlaklığı 250 cd/m2, dinamik contrast oranı 20.000.000:1.
  • İki monitöründe normal contrast oranı 1000:1. İkiside 1920x1080.
  • LG'de sadece VGA giriş mevcut.
  • AOC'de DVI+VGA girişler mevcut.
Görüldüğü üzere kağıt üzerinde AOC'nin özellikleri bir miktar daha iyi. AOC'nin bu artı özellikleri yüzünden AOC'yi seçtim.

Olumsuz düşüncelerim:
  • Öncelikle kutuyu açıp monitöre dokunur dokunmaz malzemenin kalitesizliği hemen dikkat çekiyor, plastik gerçekten yumuşak. Monitörü evirip çevirirken ödünüz kopuyor bir şey olacak diye.
  • 2. olarak ecel terleri döktüren ayak montaj kısmı var, monitörün imalatından kaynaklı zor bir ayak montaj sistemi var, monitörü masaya oturtturan alttaki demir plakayı tutacak olan eğimli kısım(resimde 1 numaralı yukarı eğik olan yer), monitör kutudan çıktığında dümdüz şekilde. Onu resimdeki gibi eğmeniz gerekiyor ki alttaki demir plakayı bağlayabilesiniz. Bunu da monitörü, ekran kısmı yere bakacak şekilde yatırıp ileri geri çok fazla güç kullanmadan oynatarak halletmeniz gerek, biraz uğraştırıyor ama sonunda oluyor.
Capture.PNG


Olumlu düşüncelerim:
  • Bir LED monitörden beklendiği gibi renkler çok canlı ve net. Beklediğim gibi çıktı açıkçası yani iyi.
  • Monitör gerçekten çok ince, resimde de göreceğiniz üzere işaret parmağım monitörle aynı kalınlıkta :)
ed.jpg


  • Kutunun içinden çıkan CD'yi yüklediğinizde "i-Menu" adında bir program çıkıyor, böylece monitörün üstündeki tuşlarla uğraşmadan sadece mouse ile parlaklık, contrast gibi ayarları yapabiliyorsunuz. Bence çok ciddi bir kolaylık olmuş, mesela Chrome, Firefox'la bir siteye girdiğinizde yanlardaki kar beyazı alanlar beni çok rahatsız eder çok parlak oldukları için, programla parlaklığı kısarak sorunu çözüyorum.
Capt22ure.PNG


Kutunun içinden bir adet VGA, bir adet de DVI kablo çıkıyor.
Olabildiğince objektif bir değerlendirme yapmaya çalıştım arkadaşlar, umarım almaya niyeti olanlara yardımcı olur. Okuduğunuz için teşekkürler.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Benim monitörden hayırlı olsun 2 seneyi geçti ben alalı sağdan aşağı yeşil bir çizgi iniyor şuan ekrandan.
P_20161018_075150.jpg
 
Merhaba dostum aynı monitörden bende de var fakat ben adaptörünü kayıp ettim taşınma esnasında bulamıyorum yenisini almak zorundayım rica etsem cihaz şuan sende ise bana yardım eder misin adaptörün üzerindekileri bana söyler misin?
Kusura bakma yeni gördüm , hala gerekli mi ?
 
Kusura bakma yeni gördüm , hala gerekli mi ?
Merhabalar. Benim aynı monitörüm var alalı 4-5 sene oldu arada görüntü git gel yapıyor ayrı konu açacağım ama önce size sormak istedim siz videodaki gibi bir sorun yaşadınız mı? hdmı to vgı kablosunu değiştirdim ama sorun hala aynı adaptör alıp denemek istiyorum fakat hangi adaptör alacağımı bilmiyorum anlıyorsanız adaptör linki atar mısınız bu monitöre uygun

Galiba siteye video yüklenmiyor yt ye yükledim ondan dolayı

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
 
Hocam adaptör derken? Monitöre güç veren adaptör herhalde? Onu nasıl bulursunuz bilmiyorum açıkçası. Monitörü tanıdığınız birinin bilgisayarında deneyin önce, böylece sorun monitör mü ekran kartı mı anlaşılır.
 
merhaba monitöre daha yeni sahip oldum ancak cd si yok bana driverini upload etme imkanınız varsa çok sevinirim teşekkürler nette aradım ama bulamadım
 

Yeni konular

Geri
Yukarı