İstanbul'da okul kantin fiyatları belli oldu

@Keremmss karton bardaktaki kahveye 30 TL istemek de tamamen fırsatçılıktır. Dışarıda mekanlarda fincan bardakta Türk kahvesi, 15-20 TL'ye zaten içilebiliyor. 4-5 TL'lik granül kahve için de cidden 30 TL mi istiyorlar? İnanmak istemiyorum.
 
Hocam ben zaten düşünüyorum asgari ücretli nasıl geçiniyor diye. Bu ülkenin haline yazık cidden.
Sormayın, İstanbul'da Kartal, Maltepe gibi yerlerde eskiden kiralar düşüktü özellikle şu an bakıyorum, en ucuz 3+1 15 bin TL, yani 11.400 TL ile ev bile kiralamak imkansızken bu fiyatlar cidden anormal derecede zor gelir insana.
 
@Keremmss karton bardaktaki kahveye 30 TL istemek de tamamen fırsatçılıktır. Dışarıda mekanlarda fincan bardakta Türk kahvesi, 15-20 TL'ye zaten içilebiliyor. 4-5 TL'lik granül kahve için de cidden 30 TL mi istiyorlar? İnanmak istemiyorum.
İlk gördüğümde ben de inanamadım. Ama içen içiyor yine. Ben garipsiyorum ya, karton bardakta Türk kahvesi 30 lira ve millet yemiyor kahve içiyor. Garip değil mi? Bana çok garip geliyor. Arkadaşlarım kantinden çıkmıyor. İstek çok olunca kantinci neden düşürsün ki fiyatları?
 
Okul kantinlerinden yemek, bisküvi vb. şeylerin hiçbirini almamanızı tavsiye ederim. Her yerde 5-6 TL olan bisküvileri, okul kantincileri 10-11 TL'den satabiliyor. Sadece bunlar kira ödemiyor, kira ödeyen iş yerleri de var. Okul kantincileri, birkaç kuruş fazladan kâr etmek için aradaki farkı fazla koyuyor. Aradaki farkı da öğrenciler ödemek zorunda değil. Kantinden bir şey almamak dışında yapılabilecek bir şey yok. Çay, kahve vs. alırsınız.

Ben bu yüzden her zaman bisküvi veya çikolata alacağım zaman marketten veya ucuz yerlerden alıyorum. Benim 14 liraya aldığım bisküvi kantin de 20-25 liraya satılıyordu. Öğrenci biri için 1 TL bile önemli.
 
Bir tosta kimin karnı doyar ki? Öğrencilerin yemeklerini evden getirmesi daha mantıklı. Anne elinden çıkmış bir ekmek arası, tosta 40 TL vermekten daha iyidir.
Katılıyorum, kendimi bildim bileli akşamları ekmek arası hazırlarım.
 
@Keremmss lise okuduğum zamanlarda, okuduğum okulun kantincisini bu şekilde protesto etmiştik ve okuldaki çoğu kişi de bizim gibi düşünmüştü. Sayılı kişiler dışında bir ay boyunca kantinden hiçbir şey almamıştık ve kantinci de fiyatları düşürmek zorunda kalmıştı :D Bir şey kabullenilirse zaten değişim olmaz, bazı şeyleri kabul etmemek gerekiyor.
 
KYK yurdunda kalmayan öğrenciler için eylül ayıyla beraber depozitonun istendiği bir ülkedeyiz.
Bakanlığımız sağ olsun haktan hukuktan yana olmayan tavırlar sergiliyor.
Kayseri de yaşıyorum.
Gerçekten samimi olarak söylüyorum İstanbul'da okul hayatını sürdüren bütün öğrencilerin durumu zor.

Ankara'da yaşıyorum, burasıda ateş pahası.
 
Kantinci abimiz seçim bitince fiyatlar artacak mı sorusuna "düşcek düşcek" diyordu. Şimdi fiyatlar düşecek mi dediğimde her yerde 40 lira ben zam yapmıyorum diyor. (Seçimden önce fiyatlar 20 idi, şu an 30 lira)
 

Geri
Yukarı