2. SSD'ye Debian 12 kurulur mu?

Eğer beğenmezsem Linux kurulu SSD'yi nasıl temizleyip Windows'ta kullanırım?
 
Windows olan SSD'ye kurmayacağım. Ayrı SSD'ye kuracağım.
 
Eğer beğenmezsem Linux kurulu SSD'yi nasıl temizleyip Windows'ta kullanırım?
Kısaca şöyle anlatayım.

Debian yada başka bir linux Hard Disk bölümlendirme bölümüne geleceksiniz. Linux kurmak istediğiniz harddiski seçip Ext4 biçiminde "/" etiketleyeceksiniz. Windows'un kurulu olduğu diskte 100 MB'lık bir partition var. onuda "/boot/efi" olarak etiketleyeceksiniz. Gerekli kurulumu yapacaktır.

Daha sonra linux'u silmek istediniz. Windows'ta yönet bölümünden Disk yönetimine gelecek Ext4 olarak biçimlendirilmiş HDD'yi NTFS olarak tekrar biçimlendirdiğinizde Windows'ta kullanıma hazır olacaktır.
 
Kısaca şöyle anlatayım.

Debian'ya da başka bir Linux hard disk bölümlendirme bölümüne geleceksiniz. Linux kurmak istediğiniz hard diski seçip ext4 biçiminde "/" etiketleyeceksiniz. Windows'un kurulu olduğu diskte 100 MB'lık bir Partition var. Onu da "/boot/efi" olarak etiketleyeceksiniz. Gerekli kurulumu yapacaktır.

Daha sonra Linux'u silmek istediniz. Windows'ta yönet bölümünden disk yönetimine gelecek ext4 olarak biçimlendirilmiş HDD'yi NTFS olarak tekrar biçimlendirdiğinizde Windows'ta kullanıma hazır olacaktır.

Bir kısmı atladınız. GRUB bölümü de silinirse Windows'un boot seçili olmadığı için Windows'a tekrar giremeyecek. O yüzden Windows'un önyükleyici modunu da düzeltmesi lazım.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı