Technopat Sosyal 2024 Planlarımız

Burası bende yok nasıl yapılıyor.
Sayfanın en aşağısına gelip varsayılan stile tıklayıp tema seçebiliyorsunuz.
Tema adı: Dimension karanlık.
1698576251768.png
 
Merhaba arkadaşlar,

Bu konuda kısaca Technopat Sosyal'e 2024'ün başlarında yapmak istediğimiz güncellemeleri paylaşmak istiyorum.

  • XenForo 2.3 güncellemesi:
    • Sosyal'in altyapısı XenForo 2.2 forum yazılımıdır. Bu yazılımın yeni 2.3 sürümünün özellikleri belli oldu. Sürümün bu sene çıkmasını bekliyoruz. Çıkar çıkmaz geçmek için de şimdiden çalışmalara başladık. Beta sürümler geldiğinde yerelde test edip nihai sürüm çıkar çıkmaz hızlıca geçmek istiyoruz.

    • WebP formatına geçiş:
      • Biliyorum bazılarınız bu formatı sevmiyor (@Ali Güngör ?) ama hem resimlerin daha az yer kaplaması hem de sitenin daha hızlı açılması için Sosyal'deki bütün resimleri geri dönüşü olmayacak şekilde WebP formatına çevireceğiz. Bu işlem, örnek veriyorum, 40 GB olan resim boyutunu 20 GB'a indirecek. Bunu da XenForo 2.3 güncellemesi sonrasında yapacağız.
    • Resmi Karanlık Mod:
      • Şu anda Sosyal'de karanlık mod var ama bunu üçüncü parti bir eklenti ile yapıyoruz. XenForo 2.3 ile birlikte bilgisayrınızın temasına göre ayarlanan bir moda geçeceğiz. Bu sayede karanlık tema kullananlar karanlık, açık kullanan Sosyal'i açık renkte görecek.
    • Roket Hızında Mobil:
      • Türkiye'deki ilk AMP kullanan XenForo platformu olarak mobildeki hıza ne kadar önem verdiğimizi biliyorsunuz. Şimdi bu hızı sadece AMP sürümünde değil, standart mobil sürümde de sunacağız. Bu tabii ki XenForo 2.3 ile mümkün olacak zira yeni sürüm Google'ın Lighthouse testinden 99 puan almayı başarıyor!
  • MariaDB 10.11 güncellemesi:
    • Technopat şu anda Haziran 2021'de piyasaya sürülmüş olan ve 2026 yılına kadar güncellenecek olan MariaDB 10.6 sürümünü kullanıyor lakin yakın zamanda daha güncel 10.11 sürümüne geçmeyi planlıyoruz. Yeni sürümle birlikte hem Sosyal hem de ana sayfanın performansı büyük ölçüde artacak ve bu sayede GIF gibi özellikleri daha kolay bir şekilde ekleyebileceğiz.
Bunlara ek olarak başka yeni özellikler de eklenecek fakat bunları da zamanla paylaşacağız.
502 BadGateway hatasını da çözersiniz değil mi ?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Bu bana ilk olarak Wordpress'ten raporlandı. Demek Sosyal'de de var. Sosyal'den hiç raporlanmaması ise şaşırtıcı @Emre C
Aslında ben bu konu hakkında @365436 ile 16 Ekim'de özel mesaj bölümünden konuştum hocam. 30-40 dakika aynı görseli konuya yüklemeye çalıştım, başta ne kopyala yapıştır ile ne tutup çekme ile ne de görsel yükleme butonuyla çözemedim.

Hayır hocam, buyrun. 22 numaralı mesaj.
GIF'i MariaDB 10.11 ve XenForo 2.3 sonrası getirmeyi planlıyoruz.
 
Ben bu hatayı bir kere aldıktan sonra ikinci defada yükleyebiliyordum ama siteye kısa bir süre boyunca hiçbir şekilde erişmeme izin vermiyordu. Her durumda bu kadar uğraştırmıyor sanırım.
Sürükle bırak eklentisinden dolayı oluyor. İkinci defaya da izin vermiyor bazen kafasına göre. Görsel yükle butonu kullanıldığında problem yok. Bu Drag&Drop özelliğinin düzeltilmesi gerek. Tespitini yapmıştık ama geliştiricisine yazılmalı sanırım.

Aslında ben bu konu hakkında @Çağrı Alaf ile 16 Ekim'de özel mesaj bölümünden konuştum hocam. 30-40 dakika aynı görseli konuya yüklemeye çalıştım, başta ne kopyala yapıştır ile ne tutup çekme ile ne de görsel yükleme butonuyla çözemedim.
Çek - Bırak çökerttikten sonra Görsel yükle’de gelmiyor bir süre. Direkt olarak Görsel yükle kullanılmalı. Evet diğer taraftan biz bu konuyu ben moderasyonda iken konuşmuştuk.

Ek olarak bence Ana Sayfa şu şekilde değiştirilmeli. İki site de aynı altyapıda ama birisinde dinamik ana sayfa var. Forum hızlıyken ilgili kullanıcı ilgili mesajı olması gerektiği saatte göremezse geçmiş olsun. Kimse uzun uzun sayfalar arası geçmekle uğraşmak istemiyor normal olarak. Sonra yardımlaşmak zorlaşıyor. Bu kaydırdıkça yeni konu yükleyen sistem getirilirse millet tüm konulara tık tık göz gezdirebilir.
 
Son düzenleme:

Geri
Yukarı