Steam'e dolar geldi

Bunun yaşanmasının sorumlusu biz değiliz aslında. Biz paşa paşa geçiniyorduk. TR yerel fiyatlandırmasından illegal yöntemlerle faydalanan bazı alçaklar yüzünden böyle oldu. Yapacak bir şey yok. Steam ticari amaç güden bir firma ve kendi çıkarlarını korumak zorunda. Boynumuz bükük kaldık.
Sence tek sorun ucuza alanlarda mı? Hükümetin, ekonominin hiç mi suçu yok.
 
2014'de de Steam de Türk Lirası desteği yoktu, o zamanlar herkes rahat bir şekilde oyun alabiliyordu. Aradan geçen sadece 9 yılda insanların bu derece yoksullaşması gerçekten çok üzücü.
 
İşte ucuzlayan uzucluyor az da olsa yükselen yükseliyor. Para verdiğin oyunun daha ucuz olduğunu da görebilirsin şu an gayret normal.
300 liraya alan yine ucuza aldı. Kullandığınız ödeme yöntemine göre, eğer bir banka kartı ile ödeme yapıyorsanız, banka yapacağınız döviz işlemi sonrası size belli bir oranda (örneğin +15-20TL) komisyon uygulayacak. :)

Yani 300 Liraya alan 300 Liraya kapattı. Dolar bazında alırken artık sabit bir fiyattan alışverişinizi halledemeyeceksiniz. Kainat lideri bir sabah uyanacak ve diyecek ki faizi artırdım, bir yandan da dolar kuruş kuruş artmaya devam edecek. Siz de bankanın uygulayacağı komisyon oranıyla ve artan kur ile uğraşacaksınız. 280 liranızı hazırlayacaksınız ama ödeme kısmına gittiğinizde 302 TL, 305 TL vs tutacak. Artık fiyatlar her zaman artacak. Teşekkürler ampul cumhuriyeti.
 
Ne çok orijinal oyun sevdalısı varmış yahu 2 saatte 50 sayfa cık cık. Ekmek 20 TL oldu deseler 2 mesaj yazılmaz. Oyun fiyatları aşağı, oyun fiyatları yukarı. Sorsan aç geziyorlar.

Nereden baksan "birinci dünya problemi".
 
TL iken bize pahalıya satma mevzusu garip değil mi?

Aslında orada belli bir fiyat politikasına göre gidiyorlar galiba. Mena-USD kuruna göre fiyatlar yeniden gözden geçirildiği için o anki kura karşılığını yazıyorlar. Çok daha pahalı da olabilirdi. Mesela atıyorum 70 dolar olan bir oyunun fiyatı 39 diyelim buna geliştirici uymaz ki. Kendi o an belirlediği fiyat politikası yazıyor.
 
Geçmiş olsun.
amelie.gif
 

Geri
Yukarı