Steam'e dolar geldi

Büyük resimi gün yüzüne çıkardığınız için sizi kutluyorum.

Bunun yanında Türkiye'yi iyi ya da kötü konusunun bir parçası edinen oyunlar olmuştu zamanında.

Aklıma gelenlerden bazıları;

DRIV3R (2004) - İstanbul haritası
Uncharted 2: Among Thieves (2009) - Hem İstanbul'da geçmesi hem Türkçe seslendirme
James Bond 007: Blood Stone (2010) - İstanbul'da geçen bir bölümünün olması
Assassin's Creed: Revelations (2011) - İstanbul'da geçmesi
Call of Duty: Black Ops Cold War (2020) - Trabzon'da geçmesi

Büyük çapta olduğunu düşündüğüm oyunları yazdım.

Tam liste burada: Category:Video games set in Turkey - Wikipedia

Artık Türkiye'yi konusunun küçük bir parçası olsa bile dahil etmek isteyecek yapımcı stüdyo olduğunu düşünmüyorum.

Erzurum gibileriyle yetiniriz cami koyarlar falan arkayada bir yöresel tınlama heh mis
 
Fiziki kopyanın koleksiyonunu desteklerim fakat dijitali desteklemiyorum. Benim için de zerre önemi yoktur. Oyunu nerde ucuz bulursam oradan temin ediyorum.

Fiziki kopya ve GOG. Bunlara sözüm yoktur. Satın aldığın oyunun herhangi bir launcher, üyelik, internet bağlantısı zorlaması yoksa senin malındır.

Bu kapitalist firmalar çarkı kurmuşlar, Amerika gibi ülkelerdeki on milyonlarca saftirik middle-class insanı sağıp duruyorlar. Bizim noodle yiyen Türkler de bunları takip edip kendilerince onlara ait olma hissi yaşamaya çalışıyordu.
 
Steam hesap değeri hesaplayan site vardı hangisiydi o?




bi arkadaş soruyoda
 
Bu nasıl bir öneri? Devletin piyasaya karıştığı nerede görülmüş? SSCB'de mi yaşıyorsun?
Vallahi sen bilirsin. Beni ilgilendiren bir durum yok. Türkiye bakanları dolarla mı alışveriş yapıyorsunuz diyordu. Bu dediklerinin arkasındalarsa dolar kuruyla bir şey satılmasına izin vermemeleri lazım.
 
Ben bunu alışkanlık olarak değil zararlı bir bağımlılık olarak görüyorum açıkçası. Üzerinde zerre sahiplik hakkı olmadığın şeylere çuvalla para dökmek, sırf indirimde diye satın alıp 7 sene boyunca hiç açıp oynanmamış oyunların kütüphanede durması. Bilmiyorum aynı LoL, CS:GO gibi oyunların oyuncularda yarattığı bağımlılıklar ve borderline kumar alışkanlıklarına bakınca Steam de bu tarz bir "tapınak" gibi geliyor bana.

Bu konuda yazılan bazı mesajlarda da onu hissediyorum açıkçası. Yok hayat bitmiş bilmem ne, deli millet.
Oyunun son sahibi, lisansı satın alan kişidir. Steam hizmet vermeyi durdursa bile oyunlarınız üzerinde hak iddia edebilirsiniz. Yıllar önce bunun bir tartışmasını okumuştum. Steam, lisansına sahip olduğunuz oyunlara erişiminizi engelleyemez. Sistem bir gün hizmet dışı kalırsa bütün oyunlarınızı yine indirmeye devam edebileceğiniz şekilde sistemi sonlandırmak zorunda kalırlar.

LoL veya CSGO hiç oynamadım ama kutu açma bağımlıları gibi değil bu bahsettiğim. Çeki-düzen vererek bir kütüphane oluşturma alışkanlığı diyelim.

Hayat bitmedi, sadece erişilebilirlik daha da zorlaştı.
 
Artık sistem alımları çok düşecek gibi duruyor...
ve bundan sonra c*ack oyun önerisi yaparız.
 

Technopat Haberler

Geri
Yukarı