Meslek seçimi nasıl yapılmalı?

ricardo_Q7

Yoctopat
Katılım
27 Aralık 2023
Mesajlar
5
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Arkadaşlar üniversite sınavına hazırlanıyorum. 2. mezun senemdeyim. Bir türlü yapmak istediğim bir meslek veya okumak istediğim bir bölümü seçemedim. Nasıl bir yol izlemeliyim ki istediğim ve yapabileceğim bir meslek tercih edeyim? Sizden tavsiye bekliyorum. Teşekkürler şimdiden.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Hiç mi yok ileride şunu olsam çok rahat olurum dediğin bir meslek? İllaki parasal açıdan değil rahat olurum, mutlu olurum dediğin bir meslek yok mu? Bence bunlardan biri seçilmeli puana veya sıralamaya göre değil.
 
İllaki okudugun bölümün meslegini yapıcaksın diye bir şey yok ama sana bir şeyler katabilecegini düsündügün bir bölüm varsa onu okuyabilirsin.
 
Tez konusu :)

Ben alanın geniş olması ve buna bağlı olarak getirilerinin de geniş olması sebebiyle ( Bilgisayar oyunları çok sevmem bence daha etkili oldu ama neyse ) Bilgisayar Mühendisliğini seçmiştim. Daha meslek hayatına atılamadık ama TR de mutlu olmak zor. Ya beklentin düşük veya hiç olmayacak mutlu olabilmek için.
 
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Yaparken yorulabildiğin ama zamanın nasıl geçtiğini bilmediğin iş, sevdiğin iştir. Ona yönel.
 
Yanlış anlamayın ama 2.mezun senenize kadar düşünmediyseniz artık çok bir etkisi olacağını sanmıyorum. İyi çalışın ve yolun sizi götürdüğü yere gidin bence. Ya daha fazla para kazanmalıyım ya da sevdiğim işi yapmalıyım, buna cevap verdiğiniz zaman kendiniz belirleyeceksiniz zaten.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı