AOC G2460VQ6 Ölü Piksel Çıkması

ZombiQ

Kilopat
Katılım
16 Ağustos 2016
Mesajlar
972
Çözümler
9
Yer
Ankara
Merhabalar, birkaç gün önce hepsiburada.com üzerinden G2460VQ6 monitör aldım. RX 460 ekran kartımla Freesync özelliğiyle kullanmak için Display Port girişinden bağladım ve sorunsuz çalıştırdım. Lakin ölü piksel testi yaptığımda sağ üst ve sol üstte olmak üzere toplam 2 adet siyah duran piksellerle karşılaştım. Tüm renklerde aynı kalıyorlar ama açıkçası monitör büyük olduğu ve köşelerde olduğu için hiç gözüme batmıyor. Fakat bunun bir sorun teşkil edip etmediğiyle ilgili şüpheye düştüm. İlerde artma ihtimali var mıdır bunların? Açıkçası yoksa iade, değişim, kargo vb. uğraşmak istemiyorum. Teşekkürler.
 
Ben de Viewsonic VX2457 aldım. En üstten 2 cm kadar altta bir adet takılı piksel vardı. Uğraşmak istemedim. Göndermedim. Ama seninki ölü piksel. Zaman varken gönder istersen. Artabilir.
 
Değişim talep et, sonuçta kusurlu ürün, ölü piksel daha sonra artar mı artmaz mı bunu bilemeyiz ama yerinde olsam iade veya değişim isterdim çok şükür bende hb'den geçen hafta samsung 24 curved freesync monitör aldım ölü piksel çıkmadı gelir gelmez direk ona baktım 6 ay önce aldığım AOC g2460pf 144 hz monitörde durduk yere ölü piksel çıkmıştı hemen iade ettim.
 
Hepsiburada.com ile iletişime geçtim, onaylanınca ücretsiz kargo için bir kod vereceklerini söylediler. Onu bekliyorum, umarım değişim olur çünkü monitörü indirimdeyken almıştım ve indirim bitti. Monitörün satıcılarında Hepsiburada da yazmıyor, sanırım stoklarında kalmadı. Para iadesi olursa hiç mutlu etmeyecek beni.
 
Bende Hepsiburada.com'dan monitör aldım aynı sorun bende de çıktı. Değişim istedim değişim yapamıyoruz ama iade edebilirsiniz dediler uyuz oldum kampanyalı almıştım. Adamlar kampanya yaptık diyorlar ellerindeki sorunlu ürünleri millete satmaya çalışıyorlar sanırım. Kızdım bugün verdim kargoya iade ediyorum, işin içine kampanya girince hertürlü çakallığı yapıyorlar değişim yok ancak iade çok akıllılar.
 
1488574309349.jpg
1488574319027.jpg
 
Bende Hepsiburada.com'dan monitör aldım aynı sorun bende de çıktı. Değişim istedim değişim yapamıyoruz ama iade edebilirsiniz dediler uyuz oldum kampanyalı almıştım.
Bana diyeceklerini düşündüğüm şey de bu aslında. Henüz cevap gelmedi bana ama böyle bir cevap gelirse göndermemeyi düşünüyorum. Çünkü attığınız fotoğraftaki ile bendeki arasında çok fark var. Ufacık bir noktadan ibaret benimki. İlerleyen zamanlarda artarsa Ankara içinde de yetkili servisler varmış garanti belgesinde yazdığına göre. Oralarda paneli değiştirme talebi yapabilirim diye düşünüyorum.
 
Direk müşteri hizmetlerini arayıp sorabilirsin beklemene gerek yok ben anında sordum fark edince sorunu değişim yok dedi. Ufak birşeyse bence de gönderme şuan ki fiyatla 100 TL fark oynuyor arada.
 
Görülebilecek en ufak nokta kadar büyüklüğü. Zaten ikisi de monitörün iki uzak ucunda, testi yapana kadar görmemiştim bile. Sizinkisi gibi olsaydı yaptığınız gibi ben de iade ederdim ama yarın müşteri hizmetlerini arayıp doğrudan öğreneceğim.

Son durum: Müşteri hizmetleri ile bugün görüştüm. Stoklarında olmadığı için para iadesi yapacaklarını, eğer stoklarına gelirse değişim yapabileceklerini söyledi. Garanti süresi içinde sorun artarsa yine onlarla iletişime geçip servisten çıkacak karara göre onarım veya değişim gibi işlemleri yine yapabileceğimi söylediler. O yüzden sorun büyümedikçe göndermemeye karar verdim. Umarım da büyümez.

Yeni güncelleme: Göndermemeye karar verdikten bir gün sonra monitörde takılı pikseller belirdi. Elimle dokununca gidiyor fakat tekrar geliyor. O yüzden görür görmez monitörü söküp kargo firmasına teslim ettim. Sonucu merak edenler ve bu monitörü almak isteyenler için güncel tutmaya çalışacağım.

Ürün 01.04.2017 tarihinde tamir edilmiş, sitede öyle yazıyor. Ancak 10 gündür hala bana gönderilmedi, defalarca aradım ve kargoya verildi gözüküyor dediler. Kargo numarası istedim, 48 saat içinde dönüş yapılacaktır dediler. Zaten ürünün Ankara'ya gelip teslim edilmesi daha kısa sürüyor. Ürün kargoya verilmedi hala ve bugün (11.04.2017) sikayetvar.com'a şikayette bulundum. Beklemedeyim dostlar. Toplamda 34 gün oldu.

Uzun uğraşlar devam ediyor (19.04.2017) ve monitör hala gelmedi. Bugün Tüketici Hakem Heyeti'ne başvurarak siteyi şikayet ettim. Birkaç ay sonra hala burda olan varsa dava sonucunu buraya yazarım :)
 
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı