FSR 3 modları çoğalıyor!

The Last of Us oyununda denedim.

70 FPS alırken 150-160 FPS aldım ama 160 FPS hissi var mı derseniz, yok. AFMF gibiydi biraz.

Şu mod kırılsa da tüm özelliklerini kullansak.
 
The Last of Us oyununda denedim.

70 FPS alırken 150-160 FPS aldım ama 160 FPS hissi var mı derseniz, yok. AFMF gibiydi biraz.

Şu mod kırılsa da tüm özelliklerini kullansak.
Hangi modu kullandığını bilmiyorum ama yazılımsal olarak neredeyse yapılan her fg modunda bu durum var. Özellikle dlss3 desteklemeyen oyunlarda bu durum çokça var. Tabi bazı oyunlar dlss3 desteklese bile ve fg modu kurulup 100 fps alınsa bile akıcılık olmuyor.
Konuşmak için erken ancak sonuçta amd nin bu modu yazılımsal. Belki de nviadayı dlss 3 de ön plana atan ve performanslı, akıcı kılan şey yazılımsal değil de donanımsal olmasıydı.
İlerde değişir değişmez kestirmek zor ancak umarım gelişim gösterir ve bu 100 150 fps de bile akıcı olmama olayı azalır.
 
Hangi modu kullandığını bilmiyorum ama yazılımsal olarak neredeyse yapılan her fg modunda bu durum var. Özellikle DLSS3 desteklemeyen oyunlarda bu durum çokça var. Tabii bazı oyunlar DLSS3 desteklese bile ve fg modu kurulup 100 FPS alınsa bile akıcılık olmuyor.
Konuşmak için erken ancak sonuçta AMD'nin bu modu yazılımsal. Belki de nviadayı DLSS 3 de ön plana atan ve performanslı, akıcı kılan şey yazılımsal değil de donanımsal olmasıydı.
İleride değişir değişmez kestirmek zor ancak umarım gelişim gösterir ve bu 100 150 FPS de bile akıcı olmama olayı azalır.

Aslında ben her oyunda bu sorunu yaşamıyordum. Bu mod böyle oldu nedense. Normalde LukeFZ modlarının coğu akıcılık hissini verebiliyordu. Yani uzun süre FPS oyunları oynadığım için de kendimden eminim yani. Başkası farklı hissedebilir çünkü; Uzun süre 165 Hz oynayan birisi bir anda 60Hz'ye geçtiği zaman durumu hisseder. Bende genel olarak akıcı ve gecikme olup olmadığını rahatça anlayabiliyorum.

DLSS 3 olan oyunlarda akıcı olsa sadece o zaman donanım olduğu için biz bunu kullanamayız zaten.
Dediğine göre diyorum. DLSS 3 destekli oyunların tek avantajı Oyunda FG açtığın zaman HUD titremiyor o kadar. Çünkü FSR 2 oyunlarında da test ettim akıcılık vardı. Yani genel bir sorun olmayabilir.

PureDark modu ile 70 FPS alıyordum. (Bilerek bu değere çektim ki anlaşılsın diye) FPS 140-150 oldu ama akıcılık ayıydı.

Sonra gittim LukeFZ modunu kurdum. 60 FPS alırken 160-170 FPS alıyordum daha akıcıydı.
Monitörüm de 165Hz olduğu için bu değere yakın olunca daha da hissettim farkı. Diğerinde asla öyle değildi.

Bazı oyunlarda hiç hissetmiyorsun ama. Aynı AFMF gibi oluyor. Sadece sayıdan ibaret. Bazılarında ise cidden fark var.
 
Son düzenleme:
Puredarkın bağımsız FSR3 modu puredark + Nukem'e göre daha az akıcıymış. Puredark + nukem ile kullanacağım. HUD titriyor ama ne yapalım.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı