Ehliyetsizken polis çevirmesinden bir şey olur mu?

JaegeeR0

Decapat
Katılım
14 Nisan 2021
Mesajlar
15
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhaba. İyi günler 17 yaşımdayım ama trafikte çoğu insandan kat kat daha iyi araba kullanıyorum. Anneme araba sürmeyi öğretmek için trafiğe çıktık ehliyeti var. Biraz sürdükten sonra arabayı garaj park etmem için arabayı bana verdi. Ben de bizim garajımızdan tek yönlü girilebildiği için caddeye çıkmak zorunda kaldım. Tam garaja girecekken polis çevirdi(trafik polisi değil) ve bana ehliyetini ver dedi. Ben derdimi anlatmaya çalışsam da bana bağırarak babamı ara dedi ben de annemi arayıp verdim. Annem açmayınca annemin tel nosunun fotografını çekti ve gitti. Hiçbir şekilde T.C. No falan almadı herhalde o sırada başka bir ihbar gelmişti. Sanırım arabanın plakasınıda almadı tam bilmiyorum herhangi bir sorun oluşur mu?
 
Ceza yeme ihtimaliniz var. İnsanlar kat kat iyi kullanmanız bir şey değiştirmiyor, ehliyetiniz yoksa ceza yersiniz. Yüksek ihtimal numarası alınan kişi aranır, olay anlatılır, eğer polis ceza yazacaksa zaten TC'nizi bulur oradan. Ha unutmadan, hem size hem ruhsat sahibine yazılacağı için yiyeceğiniz ceza 26 bin TL.
 
Araba kimin üstüneyse onun e-Devlet'inden arabanın üstüne bir ceza yazılmış mı bunu görebilirsiniz. Ama bu durumlarda genelde araç bağlanır ve araç sahibine yüklü bir miktar ceza yazılır. Henüz ehliyetiniz yokken ve yaşınız yetmiyorken trafiğe çıkmanız doğru bir durum değil.
 
Konu sahibinin yaşını soruyor sadece.

Yaşı 17 olan normal bir insanı kimse arabadan indirip ehliyet sormaz. Muhtemelen çok küçük gösteriyorsun veya boyun kısa. Yapacak bir şey yokum ki polis olayın üstüne düşmesin.

Hayır 15 yaşında değilim 17'yim fakat söylemeyi unuttuğum bir şey var arabayı arkadaşım kullanıyordu ben yanında oturuyordum. Arkadaşımda 1.87 baya sakallı felan bişey

Tutanak yoksa ceza kesmezler. Normal polis kesemez zaten, tutanak tutup trafik şube'ye kestirir.

Ceza keserlerse toplam 30 bin TL civarı cezası var. Hem arabayı sürene hem de arabanın sahibine ceza kesiliyor.

Hiçbir şekilde tutuanak falan tutulmadı arkadaşım kullanıyordu arkadaşımın telefon numarası falan istemedi sadece benim annemin telefon numarasını aldı. Araç kimin dedi babamın üstüne dedim fakat arabada amcamın üstüne.

Profilinizde neden 15 yaş yazıyor?

15 yaşında değilim sanırım yanlışlıkla yazdım forumu çok kullanmıyorum zaten.

Ceza yeme ihtimaliniz var. İnsanlar kat kat iyi kullanmanız bir şey değiştirmiyor, ehliyetiniz yoksa ceza yersiniz. Yüksek ihtimal numarası alınan kişi aranır, olay anlatılır, eğer polis ceza yazacaksa zaten T.C.'nizi bulur oradan. Ha unutmadan, hem size hem ruhsat sahibine yazılacağı için yiyeceğiniz ceza 26 bin TL.

Arabayı ben kullanmıyordum fakat arkadaşımda 17 yaşında bir yanlışlık yapmışım yazarken. Tutanak falan hiçbir şekilde tutulmadı arabada amcamın üzerine kayıtlı zaten. Sadece benim annemin telefon numarasını aldı ve oradan bir tane adam çağırdı sanırım o ihbara gelmişlerdi.
 
Son düzenleme:
Arabayı arkadaşın kullanıyorsa neden senden ehliyet istedi?

Ceza gelirse itiraz et ben yan koltuktaydım kullanmıyordum diye kamera görüntülerini vs alırsın en kötü 26k az para değil.

Baban ile beraber orayı gören bir kamera varsa isterseniz vermeyeceklerini sanmam.
 
Arabayı arkadaşın kullanıyorsa neden senden ehliyet istedi?

Ceza gelirse itiraz et ben yan koltuktaydım kullanmıyordum diye kamera görüntülerini vs alırsın en kötü 26k az para değil.

Baban ile beraber orayı gören bir kamera varsa isterseniz vermeyeceklerini sanmam.

Arkadaştan istedi zaten arkadaşta ehliyet yok araba arkadaşın babasının dedi. Kesin ceza gelir mi? Tutuştum vallaha
 

Yeni konular

Geri
Yukarı