1.000.000 TL aile arabası önerisi

Şahsen aile ve uzun yol arabası olarak Picasso'yu öneririm. Hayatımda kullandığım en konforlu araç. İstanbul-Konya arası defalarca kez gidip geldim ve hiç yorulmadım. 3 ay kadar kullandım.

Sizin istediğiniz S40 güzel araba fakat garip garip kronik sorunları var. Klima açıkken stop falan ediyor.

Subaru Levorg'un kronik sorunları yok diye biliyorum. Sıfır alsaydınız satarken çok değer kaybederdi. Bu aracı ikinci el almak daha avantajlı. On numara araba.
 
Hocam sıfır alınacaksa bence alınır. Bu bütçede Amerikan, alman aranırsa bir problem olduğunda çözmesi de çok pahalıya patlayacak diye düşünüyorum. Bende şahsen yeni sıfır yerine eski kullanılmış tercih ederim aradaki donanım farkları vs dolayı.

Ben orta bütçede her zaman Japon'dan yanayım alman kadar konforlu olmasa da parçaları o kadar pahalı olmuyor.
 
Bende bu aracı buldum. Kriterlerinize de uyuyor gibi. Bir arkadaş vasıtasıyla denedim ve gerçekten hem performanslı hem yakıtı az.

Ben orta bütçede her zaman Japon'dan yanayım alman kadar konforlu olmasa da parçaları o kadar pahalı olmuyor.

Hocam aile amacıyla olduğundan Japon öneremedim bende. Yoksa haklısınız Japon bence de şu an mantıklı.
 
O zamana kadar 1M'un erime ihtimali var. Bence şu an 600.000'e birşey alın , paranız olunca yükseltirsiniz. 600'e 1.3 Multijet Astra J - Nissan Juke - Corolla bulunabilir sanıyorum.

KM olarak 200.000 tavsiye etmem ama siz de haklısınız.

Bugünün 1M+'lık araçlarına bakıyorsak benim tavsiyem premiumlar olur.
F30 320d ya da B8,5 A4 2.0 TDI.
W204FL C180 bulunuyorsa o da güzel olur ama motor performansı ve iç hacmi kesinlikle yetersiz. Mercedes'in SW olanı diğerlerine göre daha fazla var gibi. Station karoserde çok güzel olur. A4 ve 3 serisinin SW'si çok az var , istenilen kriterlerde bir örnek bulmak zor olabilir.

Kriterlere cuk oturan araç ; Astra K 1.6 CDTİ Excellence SW.
Boyası biraz problemlidir , seramik ya da ppf ister. Kolon kilidi arızası hallediliyor çok problem değil ama yolda bırakan bir arıza.. Opel'e özgü bir arıza değil , Mercedes'te de var.
Onun dışında BMW gibi 100.000'de bir zincir değişimi gerekiyor

136hp 320NM motoru , tork konvertörlü şanzımanıyla , İntellilux farlarıyla gayet tatmin eder.
 
O zamana kadar 1M'un erime ihtimali var. Bence şu an 600.000'e bir şey alın, paranız olunca yükseltirsiniz. 600'e 1.3 Multijet Astra J - Nissan Juke - Corolla bulunabilir sanıyorum.

km olarak 200.000 tavsiye etmem ama siz de haklısınız.

Bugünün 1M+'lık araçlarına bakıyorsak benim tavsiyem premiumlar olur.
F30 320D'ya da B8, 5 A4 2.0 TDI.
W204FL C180 bulunuyorsa o da güzel olur ama motor performansı ve iç hacmi kesinlikle yetersiz. Mercedes'in SW olanı diğerlerine göre daha fazla var gibi. Station karoserde çok güzel olur. A4 ve 3 serisinin SW'si çok az var, istenilen kriterlerde bir örnek bulmak zor olabilir.

Kriterlere cuk oturan araç; Astra K 1.6 CDTI Excellence SW.
Boyası biraz problemlidir, seramik ya da ppf ister. Kolon kilidi arızası hallediliyor çok problem değil ama yolda bırakan bir arıza. Opel'e özgü bir arıza değil, Mercedes'te de var.
Onun dışında BMW gibi 100.000'de bir zincir değişimi gerekiyor

136HP 320nm motoru, tork konvertörlü şanzımanıyla, İntellilux farlarıyla gayet tatmin eder.

Astra, juke, Corolla seçeneklerini esgeçersek iyi öneriler. Bende premiumları önermek isterim ama kriterler farklı.
 
Bende bu aracı buldum. Kriterlerinize de uyuyor gibi. Bir arkadaş vasıtasıyla denedim ve gerçekten hem performanslı hem yakıtı az.



Hocam aile amacıyla olduğundan Japon öneremedim bende. Yoksa haklısınız Japon bence de şu an mantıklı.
Hocam evet bütçe meselesi ama gene de bu bütçede 1.0 araba almak sadece bana mı mantıksız geliyor. Bende çok beğeniyorum bunları ama çok düşük değiller mi güç olarak, bence genel olarak can sıkar.
 
Çok mesaj gelmiş hepinize tek tek alıntı yapamadım arkadaşlar, önerileriniz için teşekkür ederim. Sene sonu, ya da önümüzdeki sene piyasaların değişebileceğinin ( ki muhtemelen öyle olacak) farkındayım ancak 3 kişi çalışıyor ve söylemesi ayıp maaşlarımız şükür iyi. Yani dengeleyebiliriz, yine bugünün piyasasını yakalarız diye düşünüyorum.

1 milyon gibi bir bütçede Opel alır mıyım? Bilemiyorum biraz önyargılıyım belki Insignia dolu versiyonu olabilir. LPG konusunda ciddi anlamda ön yargım var ve kesinlikle istemiyorum aşabileceğim bir şey değil ne yazık ki.

Nissan qashqai forumda birkaç konuda daha fazlasıyla önerilmiş, ona da kesinlikle bir göz atacağım. Sıfır alma işi biraz zor, ikinci el daha üst model ya da segment bir araç almayı açıkçası tercih ederim. Levorgun satışının çok zor olacağının farkındayım ancak temelde satmak gibi bir niyetimiz yok zaten kısa vadede. Kafamı kurcalayan tek problem, levorg 2018'den sonra ülkeye girmemiş, bu aracı alıp 10 sene binebilir miyim?
 

Yeni konular

Geri
Yukarı