Turk Telekom Dolandırılma

  • Konuyu başlatan Akif
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 29
  • Görüntüleme 2.671
Katılım
4 Mart 2014
Mesajlar
21.563
Makaleler
65
Çözümler
112
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Meslek
Öğretmen
Merhabalar. Konu biraz uzun. Başlayayım.

Nisan ayının ortalarında gelen numaradan emin olmamakla birlikte Turk Telekom'dan (TTNet) bir çağrı aldım. Bana yeni kampanya sunuldu. 50 GB olan AKN'm 75 GB olacaktı. Biraz da ücret farkı. Taahhüt vardı zaten. Eskisi yerine ilk ay taahhütsüz, sonraki 11 ay için taahhütlü olacaktı. İlk önce kampanyayı anlattı. Ben de karşı tarafa "Şu değişiklik için şu miktarda para ödeyeceğim değil mi?" tarzı soru sordum ve onay aldım. Sonra bana uzun uzun kafa yoracak kadar -ne söylediğini bile hatırlamıyorum- bilgileri aktardı. Bu bilgiler anlaşma maddeleriydi sanıyorum. Onayladım. Ancak "Onaylıyorum" kelimesini net olarak söyledim. Çok dikkatli dinlemesem de bu maddelerde bir sorun fark etmedim. Neyse buraya kadar her şey tamam. Bugün yeni AKN sonrası hızıma bakmak için OİM'ye girdiğimde kotamın hala 50 GB olduğunu gördüm. Hemen TTNet'i aradım. Böyle bir değişikliğin olmadığını söylediler. Tahattütüm de değişmemiş. Ben de acaba mobil için mi onayladım belki yanlış anlamışımdır dedim olur ya, aradım orada da bir değişiklik yok. Telefonda göremedik kaydı. Gelen arama kayıtlarına ise sadece hat sahibinin numarasından ulaşabiliyormuşuz. Hat babamın üzerine olduğundan gelen arama dökümüne birkaç gün içerisinde babam ulaşacak ve ben de kontrol edeceğim. Ancak sorun şu, beni kim aradı? Nasıl bir durumda olabilirim? Yaşayan var mıdır?
 
Arayan TtNet'tir büyük olasılıkla.
Bunlar daha çok vatandaşı soyma pozizyonuna girdiklerinden bazen ne yaptıklarını kendileri de bilmiyorlar. Takacak- sorun yapacak bir durum yok bence.

Bakınız: Yaklaşık 3-4 belki de 5 sene önce Gürcü bir vatandaşa kandi adıma TtNet hattı almıştım, 2-3 yıl sonra da o arkadaş kendi ülkesine gittiği için iptal ettirdim, tabii taahüt'ü de bitmişti. Neyse efenim, yaklaşik 1.000 TL civarında da borç ödemiştim. Eh, hayli zaman geçtikten sonra tam da kendi kendime kurduldun oğlum Kazım derken bi de ne göreyim; yine o hat'a ait 600 TL civarında borcum olduğunu ve eğer ödemezsem hacizlik olacağım belirtiliyordu gelen mesajda. Hemen aradım onları, telefonun diğer ucundaki kişi yine o adama küfür edercesine konuşan bayanlardan biriydi, ona onun gibi konuşup yaw, ablacım dedim, ben bu hattın tüm borçlarını ödeyip kapatmamış mıydım? -Yok efenim, siz onun borcunu kapatıp dondurmüşsunuz sadece dedi. La, adamı deli etme kardeşim zaten adıma kayıtlı olan ve kullanmakta olduğum bir hattım var, ben bunu niye dondurayım? Hem o hat uzun süre kullanılmadığından ve borcu da geç ödendiğinden zaten iptal olmuştu. Bayan ben bilmem, sizin şuanda borcunuz gözüküyor, eğer ödemezseniz haciz gelecek deyip kapatti teli :D
 
İyi yine kurtulmuşsun abi. :) Görüşmeler incelenmiş. Ancak TTNet'le böyle bir görüşme yapmamışım. Bayiliklerin aramış olabileceğini söylediler. Biraz olsun rahatladım Erkan abi teşekkür ederim. Yine de kesin sonuç önemli. Birkaç ay sonra binlerce lira borçla gelmesinler. :D Turk Telekom'dan gelecek olan görüşme mailini bekliyorum.
 
Türktelekom aynısını bize de yaptı. Bizde mahkemeye verin dedik. Yalnız elimizde onlara modemlerini, Tivibu cihazlarını teslim ettiğimize dair belgeler mevcut. Bizden habersiz interneti açmışlar. Fatura göndermişler. Dedik ki tamam açtınız; hani modem, hani cihazlar... Sonrasında avukatımızla görüştük. Gelen mahkeme kağıdına 1 hafta içerisinde ret dilekçesi verin. 1 haftayı geçirirseniz, kabul etmiş olursunuz vs dedi. Dilekçeyi verdik. Sonucu bekliyoruz. Dava sonuçlandıktan sonra biz karşı dava açacağız bakalım nasıl olacak...
 
Aynı şekilde beni de aradılar. Bana da benzer bir teklifte bulundular. Ama teklif şu anki paketimin taahhüt süresi bitince geçerli olacaktı. Haziran başında bitiyor. Bence size de mevcut paketiniz bitince olacağını söylemiş olabilirler. Sonuç olarak ben kabul etmedim.
 
Ben de öyle düşündüm. Ancak sordum ve direkt yeni bir taahhütün başlayacağını bildirmişlerdi.
Dostum yol yakınken kurtul TT'dan.. Kazıkçı Voyvoda bu kadar kazıklamadı insanları emin ol.. :D Tavsiyem ortalık yatıştığında Superonline yada çok önerilen Turknet'e geçmen ;) Yoksa taahhüt yenilete yenilete :ıslık: :D
 
ISS'ler farklı değil ki. Al birini vur ötekine. Kazıkçı Voyvoda'nın müşterisi gibi hissediyorum zaten. :D

1.900 sonuçtan 9 numara çıkardım ancak herhangi bir sonuca ulaşamadım. Kayıtlara göre herhangi bir görüşme yapmamışım. :D Neyse artık bakalım önümüze ne koyarlarsa. Umarım bir sorun çıkmaz. :D
 
Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı