iPhone 6S etkinleştirmede SIM kartı geçerli değil sorunu

Anladım. sitesinde araştırırken aşağıda yolladığım dökümanı buldum kodun nasıl kullanılacağı ile ilgili. Ama siz e-posta ile yapmadıysanız bu işlemi büyük ihtimal bir aksilik olmuştur. Arkadaşınız bizzat gidip ya da müşteri hizmetleriyle görüşüp hala olmadığını bildirmeli. Apple Türkiye ile de görüştüğünü belirtsin tabi ki. Bu bağlantıdan kontrol edin isterseniz. Apple sekmesine tıkladığınızda telefonun tekrar restore edilmesini anlatıyor. Belkide bunu yapmanız mı gerekiyor yani cihazı sıfırlamak gibi galiba. Ama öncelikle arkadaşınız görüşsün derim ben ilk.

https://www.att.com/ecms/dam/att/consumer/help/2016/pdf/ATTMobilityDeviceUnlockCodeInstructions.pdf

https://www.att.com/esupport/article.html#!/wireless/KM1008728

Bu da kilit kaldırma koduyla yapılacak işlemleri anlatıyor.

Keşke Apple Store veya Media Markt tarzı bir yerden alınmış olsaydı da bunlara gerek kalmasaydı.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Keşke bilseydim birazdaha para verir türkiyeden alırdım

Ama önceden bir iphone 5 almıştım sıfırladım böyle bir sorun olmadı ayrıca şimdikinide restore ettik söylemeyi unutmuşum
Açıkçası ben yurtdışından iPhone 4-5-7 aldım hiç birinde bu tarz bir sorun yaşamadım. Ama işte işin içine operatör mağazaları girince işin rengi değişiyor. Peki bu kod isteme işleminden sonra tekrar Sim kartı çıkarıp telefonu restore işlemi yaptınız mı? (size yolladığım dökümandaki talimatlara uyarak)
Bence telefonun bir yedeğini alın önce. Daha sonra ne olur ne olmaz diye MC Backup uygulamasıyla rehberi bir yedekleyin e-posta hesabınıza. Sonra telefonun Ayarlar- Genel- Sıfırla seçerek sıfırlayıp iCloud hesabınızdan ve bilgisayara bağlayarak telefonu son yedekten geri yükleyin. Çünkü talimata göre telefona bir mesaj gelip "tebrikler cihazınız kilitsizdir" sizi bilgilendirir yazıyor.
Ama dediğim gibi ben AT&T' nin yalancısıyım:) Elimden geldiğince çözelim istiyorum ama herhalde olay Amerika'da ki arkadaşta biticek:)
 
Keşke bilseydim birazdaha para verir türkiyeden alırdım

Ama önceden bir iphone 5 almıştım sıfırladım böyle bir sorun olmadı ayrıca şimdikinide restore ettik söylemeyi unutmuşum

https://www.att.com/ecms/dam/att/consumer/help/2016/pdf/ATTMobilityDeviceUnlockCodeInstructions.pdf Apple tarafındaki ilk cümlede nedemek istediğini biliyormusun itunes ile ilgili sim karta birşey mi yapmam gerekiyor
En üstteki cümlede açıklama yapıyor. koda ihtiyacın olacak diyor. kodu aldıktan sonra aşağıdaki talimatları takip edebilirsin diyor. "If you have already..." ibaresinden sonra verilen linke tıklayarak cihazının durumunu sorgulatabilirsin diyor. Ama dikkatli olman gerekli yoksa cihazı kilitleyebilirsin ibaresi var. Daha sonra aşağıda markalar arasından Apple'ı seçmen ve verilen talimatları yapman gerektiği belirtiliyor. Bence kodu aldıktan sonra cihazı restore etmen gerektiğini belirtiyor anladığım kadarıyla.
 
Sizin aldığınız telefon Verizon, AT-T ve başkaları gibi olan bir şirketle kontratlı model. Yani Unlocked değil. Unlocked yapmak için, yani SİM kilidini açmak için bir çok güvenli siteler var ama baya pahalıya maal oluyor. Böyle güvenli sitelerden biri : The Unlocking Company
Kilit açma kodunu almışlar bence halledicekler gibi.
 
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı