i7 10510U sistemde bir sıkıntı yokken yavaşlamaya başladı

Katılım
15 Haziran 2024
Mesajlar
23
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Laptop kullanıyorum. Son 2-3 gündür internette gezinirken bir sıkıntı yok. Ama oyunlarda sürekli drop yaşıyorum ve düşük FPS alıyorum. Minecraft'ta bilgisayarın takıldığını hatırlamam. Ama droptan oynanamaz hale geldi. Valoranttada dropsuz rahat 60-70 FPS alırdım. Ama durum aynı şekilde. Görev yöneticisinde anormal bir durum yok.

Denediğim çözümler:
-Virüs taraması yapmak(Malwarebytes).
-Ekran kartı sürücüsünü güncellemek.

Özellikler:
İşlemci: i7 10510U.
Ekran kartı: NVIDIA MX 130.
RAM: 8 GB.
Windows 10 65 bit.
Laptop.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam ben de benzer bir sorunla karşılaşmıştım belli araştırmalar yaptıktan sonra laptop bilgisayarlarda işlemciden güç alan onboard ekran kartının driverini de yüklemek gerekiyormuş deneyebilirsin.
 
Hocam ben de benzer bir sorunla karşılaşmıştım belli araştırmalar yaptıktan sonra laptop bilgisayarlarda işlemciden güç alan onboard ekran kartının driverini de yüklemek gerekiyormuş deneyebilirsin.
Onboarddan bahsettiğiniz 2. ekran kartı mı(Bilgisayarımda 2 tane var biri nvidia diğeri intel) Bildiğiniz bir rehber var mı?
 
Evet hocam, mesela ben casper excalibur kullanıyorum casper sitesinde bütün driverlar var, sizde kendi pc marka ve modelinizi yazıp bulabilirsiniz, bulamazsanız da windows+r dxdiag yazıp ordan onboard ekran kartının modelini aratıp indirebilirsiniz
 
MSI Afterburner ile oyun için kullanım ve sıcaklıkların görüntüsünü buraya atar mısınız?

Hocam Afterburner'de hepsini göster dememe rağmen sıcaklık gözükmüyordu bende CPU-Z'den CPU'yu zorladım 90+lara kadar çıktı.

1719308861890.png
 

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı