Kırık fan bilgisayara zarar vermiş midir?

Katılım
16 Mart 2016
Mesajlar
2.733
Makaleler
1
Çözümler
4
İnternetten yeni işlemci aldım ve fanı kırık olarak geldi. Zaten stock fanı değişmek istediğimden kırık fanı sorun etmedim. İşlemciyi denemek amacıyla takıp BIOS'a falan girdim sorun yoktu tabii sıcaklık 85 dereceyi görmeden kapattım. Yeni soğutucu almayı düşündüğüm için pervanesi kırık fanla işlemciyi test etmeye karar verdim ve onu da montajladım.

Bilgisayarı çalıştırdım fan aşırı şiddetli şekilde kasayı titretti ve 50-60 saniye sonra önce Windows çöktü sonra ekran kilitlendi ardından ise siyah ekran verdi.

Fanı ve işlemciyi çıkardım. İşlemciyi tekrar fansız olarak taktım ve şu an sistem sorunsuz çalışıyor. Ama ısınmasın diye bilgisayarı 1 dakikadan uzun açık bırakmıyorum.

Arkadaşlar kırık fan anakarta vb. herhangi bir zarar vermiş midir? Ona göre kaliteli kule tipi bir soğutucu alıp kullanacağım. Zarar verme gibi bir ihtimal varsa sistemi mahalle bilgisayarcılarına göstermek zorunda kalacağım gibi duruyor.

  • Gigabyte H610M h.
  • Intel i5 13400F.
  • XPG 3200 MHz 2x8GB RAM.
  • XFX QICK 308 RX 6600 XT.
  • Aerocool VX Plus 500W.
  • Kioxia Exceria G2 1 TB.
  • Seagate Barracuda 120 250 GB.
  • Rush fordo RCA 502. (2 fan)
  • ASUS ROG STRIX Scope TKL Deluxe.
  • ASUS ROG Gladius 3
  • ASUS ROG STRIX GO Core White.
  • Razer Seiren V2 X
  • ASUS TUF Gaming VG247Q1A.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Fanın kasayı titretmesi kasadaki hassas bileşenlerin ritmini anlık olarak bozmuş olabilir. Yeni fan tak ve keyfine bak.
Umarım elimde yeni alınmış bir stock fanı kırık CPU, kule tipi pahalı bir soğutucu ve pinleri yamuk anakart ile kalmam. Pinlerde gözle görülür bir yamukluk yoktu. Bilgisayar açılıyor ama insanın içinde kuşku kalıyor sorunlar bazen kendini yük altında gösteriyor.
 
Umarım elimde yeni alınmış bir stock fanı kırık CPU, kule tipi pahalı bir soğutucu ve pinleri yamuk anakart ile kalmam. Pinlerde gözle görülür bir yamukluk yoktu. Bilgisayar açılıyor ama insanın içinde kuşku kalıyor sorunlar bazen kendini yük altında gösteriyor.
Sorun olacağını düşünmüyorum yukarıdaki arkadaşın dediği gibi kalıcı bir hasar vereceğini düşünmüyorum zaten bu saatten sonra başka çarende yok gibi.
 
Kirik fanli islemciyi niye iade etmeyip kullandin onu anlamadim, fani kiriksa pinin gozukmeyen UC koseleri de kirikti belki? Ustune niye kirik fani aldin sisteme taktin? Akil tutulmasi resmen, Ucuz kurtulmussun
Hocam biraz aceleci davrandım doğru söylüyorsunuz. Hala iade alırlarsa gönderede bilirim.
 

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı