14.000 TL Monitör Dahil Sistem Toplama

Katılım
15 Şubat 2014
Mesajlar
1.333
Makaleler
2
Yer
İzmir
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Herkese iyi günler, Ramazan dolayısıyla özellikle iyi geceler. Nasıl girmem gerekiyor böyle bir konuya bilmiyorum, çünkü Sahibinden.com'da kısa bir araştırmayla bahsettiğimiz bütçeyle iki adet 92 model Serçe almanın mümkün olduğunun farkına vardım. Yıllardır hayalimdi, sanırım gerçek oluyor. Yaklaşık 14.000 (on dört bin) TL'lik bir sistem toplayacağım. Sistemin belirli bir amacı yok. Günlük olarak oyun da oynarım, Unreal Engine ile de uğraşırım, Premiere Pro ile de uğraşırım. Büyük ihtimalle Ryzen (R7 1800X) ve GTX 1080Ti içeren bir sistem olacak, bundan şüphem yok. Sistemin güzel görünmesiyle de uğraşacağım. Her türlü öneriye açığım. Sistem (umarım) kısa zamanda alınacak. Şimdiden teşekkürler.
@Recep Baltaş @BilgisayarKurdu
 
Bence RX VEGA'yı bekleyin fazla kalmadı. VEGA'da FreeSync olacağından, monitörde de rahatlama olacaktır. Büyük ihtimalle M2 SSD yüksek hızlı seçilir. İşlemcide de R9 gelebilir böyle bütçeyle toplanır, acele etmeyin derim. Kyzen felan gelecek, Thread Ripper'de olabilir. Almışken tam olsun bence.
 

Dosya Ekleri

  • 14bin.JPG
    14bin.JPG
    47,8 KB · Görüntüleme: 357
Sistem Tavsiyeleri - Technopat
Konu açmadan önce araştırmanızı öneririm.
Teşekkürler.
Hocam konu ilerledikçe anlatırım diye düşünüyordum ama benim mesela 3 SSD'yi RAID0'da kullanmak gibi bir isteğim var bütçeye sığarsa. Threadripper'ın bütçe konusunda beni aşacağından baya eminim ben. Monitör konusunda da ya 4K 60Hz ya da 1440p 144Hz alabilirim sanırım. Ne olursa olsun panelin IPS olması öncelikli benim için. 2K 144Hz seçeneğinde G-SYNC ya da FreeSync gibi özelliklere gerek kalır mı, bilmiyorum.
 
Dış görünüş açısından zaten fazladan bütçe ayırıyorum, o yüzden 500 - 600 TL kadar bir genişletme yapabilirim bütçede. (LED şerit, RM750i için sleeve kit vs.) Zaten kasa ve işlemci soğutucu ve kasayı Corax Alpha'dan alırsam 500 TL civarında daha ucuz oluyor. Performans açısından böyle nasıl? Raid yapmam sizce doğru seçim mi? (4K 60Hz ile 2K 144Hz arasında karar veremedim henüz yardımcı olursanız sevinirim. 300TL kadar bir fark var XB271HK ile arasında.)
Başlıksız-2 kopya.png
 
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı