14.000 TL Monitör Dahil Sistem Toplama

Ben hikaye bazlı oyunlardan ziyade FPS oyunları oynuyorum. 24inch monitöre hakimiyet kurmak kolay hatta o bile büyük geliyorken 27 inch’de nasıl oynayabilirim? Benim için akıcılık daha önemli. Bütçem fazlaysa bana 1080P içinde sistem önerebilirsiniz :)

RAM olarak Corsair Vengeance RGB Pro modelini öneririm. Daha şık ve yeniler.
Kasa olarak Corsair Spech Delta veya Phantex P350X.
PSU olarak Seasonic Focus Plus 650W 80+ Gold.
Anakart olarak ASUS ROG STRIX X470-F.
CPU olarak AMD Ryzen 5 2600X.
SSD olarak Samsung 970 Pro NVme M.2 500GB.
GPU olarak ASUS ROG STRIX RTX 2060.

Siz AMD`ciler düşük bütçeli sistemde de AMD tercih ediyorsunuz zaten hocam, ne farkı var ?
AMD'ciler nedir Allah aşkına bana bir açıklasana?
AMD babamın şirketi değil, Intel'de düşmanım değil. Ben alıcının lehine konuşuyorum burada. Fiyat performans neredeyse onu tavsiye ediyorum. Yok neymiş yüksek bütçede Intel alınırmış bilmem neymiş... Zırva bunlar. Intel tüketiciyi düşünseydi zaten o fiyatlara o çekirdekli işlemcileri yapmazdı.

Ben illa gidip AMD işlemci al demedim burada, tüm yazılarımı okuyabilirsin. Asla emir kipi barındırmaz. Sadece öneride bulunurum, uyar uymaz alıcının insiyatifidir.

9700K neredeyse 3000TL, soğutması yok. Düzgün bir soğutma ekleyince 3700TL civarına çok rahat yaklaşıyor. Bu israf değil de nedir? Sadece tek bir bileşenin çalışması için bu fiyatı vermek mantıklı bir hareket değildir.

Ben hikaye bazlı oyunlardan ziyade FPS oyunları oynuyorum. 24inch monitöre hakimiyet kurmak kolay hatta o bile büyük geliyorken 27 inch’de nasıl oynayabilirim? Benim için akıcılık daha önemli. Bütçem fazlaysa bana 1080P içinde sistem önerebilirsiniz :)

Size tavsiyem paranızı dolara çevirip beklemeniz çünkü çıkacak yeni işlemciler çok iddialı geliyor. Bu sayede rtx 2080 ti ye bile çıkabilirsiniz. Bunun dışında sıvı soğutma yerine aynı performanslı daha ucuz bir hava soğutma daha mantıklı olur.

Bunun dışında KDV indirimlerini de beklemenizi tavsiye ederim.

Düşünürseniz fiyatta yardımcı olurum.

AMD'ciler nedir Allah aşkına bana bir açıklasana?
AMD babamın şirketi değil, Intel'de düşmanım değil. Ben alıcının lehine konuşuyorum burada. Fiyat performans neredeyse onu tavsiye ediyorum. Yok neymiş yüksek bütçede Intel alınırmış bilmem neymiş... Zırva bunlar. Intel tüketiciyi düşünseydi zaten o fiyatlara o çekirdekli işlemcileri yapmazdı.

Ben illa gidip AMD işlemci al demedim burada, tüm yazılarımı okuyabilirsin. Asla emir kipi barındırmaz. Sadece öneride bulunurum, uyar uymaz alıcının insiyatifidir.

9700K neredeyse 3000TL, soğutması yok. Düzgün bir soğutma ekleyince 3700TL civarına çok rahat yaklaşıyor. Bu israf değil de nedir? Sadece tek bir bileşenin çalışması için bu fiyatı vermek mantıklı bir hareket değildir.
AMD çok sorun çıkaran bir firma. Intel ile arasında hep fark oluşmuştur, oyun konusunda Intel daha üstün. Mesela AMD RX serisi ekran kartlarını örnek göstere biliriz, yüzlerce konu var "AMD Wattman" hatası ile ilgili. Ben böyle sürekli sorun yaşatan firmaya ucuz diye, sistem emanet etmem. Ryzen işlemciler kötü değil, bunun aksini iddia etmiyorum ama bütçe varsa ve sadece oyun için kullanılacaksa niye Intel değilde AMD alayım ? Sistemde AMD işlemci kullanmak isteyen kişilere birşey demem, AMD tabanlı sistem öneririm, ama aksi ise Intel`den şaşmam.
P.S ; Ben türk olmadığım için bazı sözleri (cümleleri ) yanlış kurmuş olabilirim, kusura bakmayınız.

Ryzen 2600 sistem topladım kendime, aldığımdan beri hiç problem yaşamadım. Burada ben sadece işlemci için yorum yapmıştım, siz hemen ekran kartlarına yatay geçiş yapmışsınız. AMD ekran kartı konusunda pek başarılı olmadı. RX 580 ve 570 alınabilir kartlar. Ama üst segment kartları pek tercih edilesi değil, ona katılıyorum. Hata hepsinde var, Nvidia olsun AMD olsun Intel olsun fark etmiyor. Sonuçta bunları tasarlayan da üreten de insanlar.

Yukarıda da belirttiğim gibi alıcı ne istiyorsa onu alsın. Ben zaten yoruldum, artık kim ne isterse ona göre liste yapıp geçeceğim.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı