C/C++ Öğrenmeye değer mi?

romantik_donat

Decapat
Katılım
24 Haziran 2023
Mesajlar
165
Çözümler
1
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
C++ öğrenmek istiyorum fakat gelecekte gerçekten işime yarar mı bilmiyorum. Yapay zeka artık kendi kendine kod yazar oldu, herkes yapay zeka kullanıyor. Kısaca kodlama bilen insanların değeri düştü. Şimdi öğrenmeye başlarsam 3-4 yıl sonra kodlama öğrendiğimde, ihtiyaç duyulacak mıyım garantisi yok.
 
Önce ne yapacağınıza karar verin. Pazardan meyve alır gibi dil seçilmez. Embedded ve desktop tarafında pek alternatifi olmayan bir dil. Network gibi konularada değinmiyorum bile. Bugün bir Ngnix'e bakacak olursan göreceğin tek şey C olacak. Ne yapacağınıza karar verdikten sonra size yardımcı araçları öğrenebilirsiniz.

Araştırmalarım sonucu bana en uygun olan dilin C++ olduğuna karar verdim. Esnek bir dil olduğu için hayatımda her türlü işe yarar diye düşünüyorum. Hedeflerim arasında;

Oyun programlamak.
İşletim sistemi geliştirmek.
Çalışan bir robot kodlamak.

Var. Bildiğim kadarı ile C++ ile bunların hepsini yapabilirim.

Yazılım öğrenmek emin olun Udemy'den kurs satın almak veya YouTube'dan "C++ ile oyun nasıl yapılır" videoları izleyerek öğrenilmiyor. Hevesinizi kırmak istemem ama bunun için aylarınızı vermeniz lazım ve bol bol pratik yaparak her gün kendinizi geliştirip, işin ezberinden ziyade pratiğine odaklanmanız gerek.

Tavsiyeniz için teşekkür ederim.
 
Araştırmalarım sonucu bana en uygun olan dilin C++ olduğuna karar verdim. Esnek bir dil olduğu için hayatımda her türlü işe yarar diye düşünüyorum. Hedeflerim arasında;

Oyun programlamak.
İşletim sistemi geliştirmek.
Çalışan bir robot kodlamak.

Var. Bildiğim kadarı ile C++ ile bunların hepsini yapabilirim.
Bir dili yazabilmek size bir şey katmaz. Dil işin en önemli noktasında bile değil. Öncelikle öğrenmeniz gereken çok şey olacaktır. Memory nedir nasıl çalışır bunu bilmeden c, c++ yazamazsınız. Data structure bilmeden yazamazsınız. Öncelikle güzel bir okuma listesi yapıp teorik bilgi toplayın derim. Sonrasında kod yazmaya başlayabilirsiniz.
 
Bir dili yazabilmek size bir şey katmaz. Dil işin en önemli noktasında bile değil. Öncelikle öğrenmeniz gereken çok şey olacaktır. Memory nedir nasıl çalışır bunu bilmeden C, C++ yazamazsınız. Data structure bilmeden yazamazsınız. Öncelikle güzel bir okuma listesi yapıp teorik bilgi toplayın derim. Sonrasında kod yazmaya başlayabilirsiniz.

Yardımınız için çok teşekkür ederim.
 
C++ öğrenmek istiyorum fakat gelecekte gerçekten işime yarar mı bilmiyorum. Yapay zeka artık kendi kendine kod yazar oldu, herkes yapay zeka kullanıyor. Kısaca kodlama bilen insanların değeri düştü. Şimdi öğrenmeye başlarsam 3-4 yıl sonra kodlama öğrendiğimde, ihtiyaç duyulacak mıyım garantisi yok.

Dostum yapay zeka mantığına göre gidersek cahil kalalım daha iyi. Kodlama öğrenmek tabii ki de yararlı bir şey. Algoritma becerini arttırıyor. Python gibi dilleri öğrenmenizi daha öneririm kolaylığından ve işlevinden dolayı fakat C++ öğrenmek istiyorsanız sizi tutan yok. Sadece 1-2 ayda öğrenemeyeceğinizi bilin yeter.
 
Araştırmalarım sonucu bana en uygun olan dilin C++ olduğuna karar verdim. Esnek bir dil olduğu için hayatımda her türlü işe yarar diye düşünüyorum. Hedeflerim arasında;

Oyun programlamak.
İşletim sistemi geliştirmek.
Çalışan bir robot kodlamak.

Var. Bildiğim kadarı ile C++ ile bunların hepsini yapabilirim.

Tavsiyeniz için teşekkür ederim.

Hocam ek olarak şunu da unutmayın ki C ve C++ kullandığınız çoğu yapay zeka kütüphanesinin, Framework'un, API vs.'nin yazılmasında kullanılan dillerdir. Python denilen dilin Interpeter'ı bile neredeyse baştan aşağı C ile yazılmıştır, dolayısıyla C bilmek değerli bir beceridir ve eğer bu alanda ilerlemek istiyorsanız birçok konuda ufkunuzu açacaktır. Önceki yanıtlarda da belirtildiği gibi gerek C gerek C++ daha düşük seviye yani donanımın daha az soyutlandığı dillerdir, bu noktada öncelikle bilgisayar organizasyonu üzerine asgari düzeyde bilgi edinmenizi öneririm. Ben 1. sınıfta giriş dersinde "Invitation to Computer Science" kitabından çokça yararlanmıştım bu konuda ilk 4 Chapter'ını falan zaman ayırıp okursanız çok değerli bilgileriniz olur. Tabii bu kitaptan ilerlemek zorunda değilsiniz ama en azından Von Neumann mimarisi ve temel elemanlarını, Memory nasıl çalışır, CPU nasıl çalışır, veriler Memory'de nasıl tutulur bunları bir incelemenizi öneririrm. Sonrasında da C öğrenmek için organize ve tutarlı bir kaynak kullanmanızı öneririm. Bize okulda "Programming in ANSI C" kitabı önerilmişti ve gerçekten güzel bir kitap eğer bulabilirseniz PDF'ini, tüm Exercise'ları dikkatli biçimde çözerseniz C öğrenme konusunda ciddi büyük bir adım atmış olursunuz. Tabii illa bir kitap kullanma zorunluluğunuz yok ancak iyi bir programcı olmak istiyorsanız şahsi kanatim iyi bir kaynak seçmeli ve detaylara dikkat etmelisiniz, bir şeyi neden yaptığınızı bilmeden yapmayın.
 
Hocam ek olarak şunu da unutmayın ki C ve C++ kullandığınız çoğu yapay zeka kütüphanesinin, Framework'un, API vs.'nin yazılmasında kullanılan dillerdir. Python denilen dilin ınterpeter'ı bile neredeyse baştan aşağı C ile yazılmıştır, dolayısıyla C bilmek değerli bir beceridir ve eğer bu alanda ilerlemek istiyorsanız birçok konuda ufkunuzu açacaktır. Önceki yanıtlarda da belirtildiği gibi gerek C gerek C++ daha düşük seviye yani donanımın daha az soyutlandığı dillerdir, bu noktada öncelikle bilgisayar organizasyonu üzerine asgari düzeyde bilgi edinmenizi öneririm. Ben 1. sınıfta giriş dersinde "ınvitation to Computer science" kitabından çokça yararlanmıştım bu konuda ilk 4 Chapter'ını falan zaman ayırıp okursanız çok değerli bilgileriniz olur. Tabii bu kitaptan ilerlemek zorunda değilsiniz ama en azından von neumann mimarisi ve temel elemanlarını, Memory nasıl çalışır, CPU nasıl çalışır, veriler Memory'de nasıl tutulur bunları bir incelemenizi öneririrm. Sonrasında da C öğrenmek için organize ve tutarlı bir kaynak kullanmanızı öneririm. Bize okulda "programming in ansı C" kitabı önerilmişti ve gerçekten güzel bir kitap eğer bulabilirseniz PDF'ini, tüm Exercise'ları dikkatli biçimde çözerseniz C öğrenme konusunda ciddi büyük bir adım atmış olursunuz. Tabii illa bir kitap kullanma zorunluluğunuz yok ancak iyi bir programcı olmak istiyorsanız şahsi kanatim iyi bir kaynak seçmeli ve detaylara dikkat etmelisiniz, bir şeyi neden yaptığınızı bilmeden yapmayın.

Verdiğiniz cevap ve ayırdığınız zaman için müteşekkirim. Verdiğiniz tavsiyeleri dinleyeceğim.
 

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı