Nasıl yani Linux kullanıcılara özel AC olmayan oyuna AC mi getiriyor.
Demek istediğim Windows Forms, WPF, UWP, WinUI gibi framework/API'ler desteklenmiyor ama bu da normal bir şey zaten.
Evet. Wine adlı araç ile beraber destek alabiliyoruz. Eğer ondan alamıyorsak proton var.
Onlar destekleniyor. Framework eski artık yenisi olan .Net SDK Linux'ta, macOS'ta destekleniyor hep. "dotnet" komutu ile de proje başlatır, derlersiniz falan. Rider C# var ve VS Code'de iş görür.Demek istediğim Windows Forms, WPF, UWP, WinUI gibi framework/API'ler desteklenmiyor ama bu da normal bir şey zaten.
Linux stabil, performanslı diyenlere pek katılmıyorum. Sunucu olarak gerçekten güzel kullanıyorum ama normal ve gündelik kullanımımda kesinlikle kullanmam.
Ram kullanımı Debian'da çok düşük olmasına rağmen geç açılıyor ve yetersiz kalıyor birçok konuda.Debian ile Ubuntu aynı değildir. Ubuntu çoğu konuda Windows ile neredeyse aynı. Linux Mint Xfce4'ü kullanırkan 1 kez bile terminal açmadım.
Peki bu her oyun için mi geçerli ve Linux kullanıcısı Linux kullanıcısı ile mi eşleşmiş oluyor çünkü diğer türlü sadece sizin hileniz var mı yok mu onu engelliyorsa pek de işe yarayan bir şey değil gibi.
Bir oyunun Anti-Cheat desteği yoksa çoğunlukla birkaç gün içerisinde destek geliyor.
Ayrıca oyunun yapımcısı izin verdiyse geliyor. Wine ve proton adlı araçlar Linux'a özel port etmiyor. Dosyayı sadece Linux'a bütünlüyor o kadar. Örneğin; Witcher 3'ü Linux'a ve Windows'a kurun. Bakalım dosyalar arasında bir fark var mı? Yok.
RAM kullanımı Debian'da çok düşük olmasına rağmen geç açılıyor ve yetersiz kalıyor birçok konuda.
Ben daha çok Manjaro kullanıyorum. NVIDIA'da hiç sıkıntı çıkartmıyor ve kullanımı çok kolay. Hatta sürücü bile kurmuyor. Özel mülkiyet yazılımı kendi içinde barınıdırıyor ve güncelliyor. Kernel güncellendiğinde de NVIDIA bağımlılıkları kendi indiriyor ve yüklüyor.
Hocam yani kötülemek için demiyorum ama biraz daha açıklar mısınız ne işinize yaradığını? Çünkü anladığım kadarıyla Linux sayesinde bir oyun AC özelliği kazanmış oluyor.
Güzel, kötü değil. Manjaro Gnome DE'yi kullandım.Debian, eski sürücüleri kullandığı için stabil olmasına karşın çok yavaş. Bu sebeple çoğunlukla Arch veya Ubuntu tabanlı dağıtımları öneriyorum. Bu arada Manjaro sizce nasıl? Şu anda Arch kullanıyorum.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.