Fx 6300 veya i3 3240 ?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Sapphire ve Zotac çöp mü? Çöp ne demek biliyor musun? Kullanılmaz hale gelmiş, hiçbir şekilde bir daha kullanılması/çalıştırılması mümkün olmayan eşya veya ürün demektir çöp.

Hiç Sapphire kullandın mı, Zotac kullandın mı? Hayır. En ufak bir bilgin bile yok, sadece duymuşsun birinden, duyduğunla da konuşmaya çalışıyorsun. Sapphire son zamanlarda ekran kartlarında kaliteli soğutmalar kullanıyor. Hatta Tri-X, Twin Frozr ve Direct CU ile kapışacak seviyede kaliteli bir soğutmadır. Testlere de bakarsan, R9 290X Tri-X'in, R9 290X Direct CU II'den daha serin olduğunu görebilirsin. DCU'ya kötü dediğimi düşünüp, tartışma falan çıkarmaya çalışma.

Aşağıya da bir görsel koyuyorum:

sapphire-asus-290x.png
 
Zotac'ı bilmem ama Sapphire'i kim kötülüyorsa bana gönderin, bu arada konu bambaşka yerlere gelmiş sanki.
 
Bu R9 290x soğutması ve Sapphire'in son zamanlardaki atağı konusunda omy arkadaşımıza katılıyorum. Sapphire'in Tri-X modeli R9 290x üzerinde Asus DirectCU II'den çok daha performanslı. Bunun nedeni de Asus'un GTX 780Ti üzerindeki DirectCU II soğutma tasarımını R9 290x'e bire bir geçirdiği için ve GTX 780Ti ile R9 290x'in grafik işlemci boyutları aynı olmadığı için DirectCU II soğutmasının ısı boruları işlemciye temas edemiyor (sadece 1 adet ısı borusu tam, 2 adet ısı borusu ise yarım temas ediyor. Diğer 2 adet ise boşta). Hatta bununla ilgili aşağıdaki resme dikkatlice bakarsanız ne anlatılmak istendiğini çok rahat anlayacaksınız. Sadece R9 290x için değil, Sapphire gerçekten de MSI ve Asus gibi markalar ile yarışacak düzeye kendini getirdi.

radeon-r9-290x-cooling-case,X-W-415940-22.jpg

6ja3lqq.jpg


437ab8a16f3e31b1c0a21a00a9188881.png


Kaynak: http://www.tomshardware.com/reviews/radeon-r9-290-and-290x,3728-6.html
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Recep Baltaş'ı bekliyoruz köşeye sıkıştırdılar beni.
 
Recep Baltaş'ı bekliyoruz köşeye sıkıştırdılar beni.

Arkadaşım kimse köşeye sıkıştırılmıyor. Zaten olan bir bilgiyi burada sunuyoruz. Meseleyi o kadar büyütüyorsunuz ki sanki devlet meselesi. Evet son zamanlarda Sapphire, Asus ve MSI ile soğutma konusunda yarışacak düzeye kendini getirdi. Bu durum verilerle de mevcut. Konuyu açan arkadaşımıza gerekli bilgileri verdiğimize ve arkadaşımız da seçimini yaptığına göre yönetici arkadaşlar bu konuyu kapatabilirlerse çok iyi olacak. Çünkü konu bambaşka bir yere gidiyor.
 
Tüm yorumları okudum ve @dieforhsyn07 'nin boşa çabaladığını görüyorum. Sapphire Tri-X ile gayet berbat olan soğutmasını çok iyi bir şekilde düzeltti. Tabi bunu yapmasındaki en büyük başarılardan biri uzun süre boyunca AMD kartlara üretim yapmasından kaynaklı olarak en sonunda ısınmayı dağıtacak bir çalışma ürettiğidir.

Neyse arkadaş 6300 + M5A97 R2.0 + 212 Evo alacağını söyledi ve çokta güzel bir seçim yaptı. Güle güle kullansın.
 
Recep Baltaş ''Sapphire ve Zotac çöptür'' dedi siz neyin kafasını yaşıyorsunuz? Kendisi ya MSI alın ya da ASUS dedi. Birazcık bilgi sahibi olup diğer yazıları da okusanız ölür müsünüz? Tekrar söylüyorum Sapphire, Zotac=ÇÖP...
Recep baltaş Zotac ve Sapphire'nin referans soğutma sistemli ekrankartları için çöp terimini kullanmıştır. Birşeyi sadece duymak değil anlamak önemlidir. Günümüzde sapphire'nin r9 290x gayet başarılı bir ekrankartı.
 
Seyit kardesim benim sana sorum olcak

- - - Güncellendi - - -

Asus M5A97 R 2.0 ile ilgili yarımdımcı olur musun?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
maliaydinn arkadaşım, sorunun ile ilgili yeni bir konu açtığın taktirde ben dahil tüm arkadaşlar yardımcı olacaklardır :). Arkadaşımızın konusunu kirletmeyelim.
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Yeni konular

Geri
Yukarı