Sosyal'de Türkiye'nin sadece kötü yanlarının konuşulması

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Yapması gerekenleri nimetmiş gibi kutsamak, şükretmek hiçbir işimize yaramadığı için olabilir mi acaba? Muhalefet ne için yapılır? Daha iyisi olsun diye değil mi? İktidar neden 50-100 yıl öncesini eleştiriyorsa şimdi de bu yüzden konular açılıyor.
 
Tabii ki eleştirip, kötü yanlarını konuşacağız. Konuşacağız ki, bu sorunlara çözüm bulalım, bunları aşalım. Her zaman daha iyisi için uğraşın. Elinizde ki ile yetinmek zorunda kalmayın. Sıkıntılardan, sorunlardan bahsetmeliyiz ki onlar için çözüm bulalım. Sen söylemezsen, ben söylemezsem, kim söyleyecek de ülkenin gelişmesi için, problemlerin çözülmesi için uğraşacak? Kötü olan ile yetinmeye değil, ileriyi, daha iyisini hedeflemeye çalışın. (y)
 
@Silinen üye @üyeliğimi silin

Sevgili arkadaslarim direk isim vererek söyleyebilirsiniz böyle imali basliklara gerek yok, yani direk ismimi zikrederseniz alinmam acikcasi ha yok o sen degilsin derseniz de lütfen isim verin, Türkiye'yi kötüledigi iddiasi icinde olanlardan biri benim, daha dogrusu sizce böyle.

Simdi kötülemek ile elestirmek arasinda büyük bir ucurum vardir, önce bunu ögrenin.
Biz ülkemizi Türkiye'mizi sevdigimiz icin elestiriyoruz ve elestirdigimiz noktalar sonuna kadar hakli noktalar hatta o kadar hakli ki, benim elestirmeyenlere cok fena elestirim var ama bu haddime düsmedigi icin yapmiyorum...

Elestiriyoruz

  • Yolsuzluk
  • Paralari sifirlamak
  • Yargiya müdahale
  • Türkiye'nin ormanlarinin yakilip parsel parsel peskes cekilmesi
  • Azinlik haklarina saygisizlik
  • Her muhalefet ve karsit görüse FETÖ ve PKK damgasi giydirilmesi
  • Gelir dagitiminda adaletsizlik
  • Asiri sag teröre destek
  • Kadina siddet'de gerekli cezalarin getirilmemesi
  • Zeytin agaclarinin kesilmesi
  • Kapitalist düzene ve kredi yolsuzluklarina destek vermek
  • Daha onlarca sayayim mi?
Yahu o kadar sevdigimiz site Technopat'in kurallarini da elestiriyoruz, söylüyorum buradan haksizlik yapiyorsunuz, karsiyim ve karsiyiz.

Hemen önce Türkiye olarak kendimize cekidüzen verelim, diger seyler corap sökügü gibi gelir zaten.
Siz dünya bizi kiskaniyor ve biz bir numarayiz diye kendinizi kandirmaya devam edebilirsiniz, ve buna kimse itiraz edemez, ama bu yalani bize dayatmayin lütfen.

Almanya'dan katilan Türk asilli bir Alman Vatandasi olarak size diyebilecegim son söz, Türkiye schok gözeeel, Sisch Kebap ve Deniz chok hosch, demokratie harika her yil Türkiye inschallah...

Bu sözümle RTE'nin dedigi gibi ÖTEKI insan olmam insallah... :)

Sevgiler :)
 
Bu ülkenin bu halde olmasının tek sebebi dindir.
Bu biraz içinin doldurulması gereken bir cümle. Öbür türlü sanki direk dine saldırıyorsunuz gibi bir anlam çıkıyor ama onu demek istemediğinize eminim. Dinden çok insanların dinlerini kulaktan dolma bilgilerle yaşadıkları ve çoğu insanın daha inandıkları dinin kutsal kitabını okumadıkları için dini kullananlar tarafından rahatça yönetilebilmesi daha doğru olur sanırım.
 
Türkiye iyi diyor, yapılan hastaneleri örnek gösteriyor:) Şimdi çomar falan diye kimseyi aşağılamak istemiyorum ama bu ülkedeki yüzde 50'nin kafası ilginç çalışıyor:)
Bizi "kıskanan" "amariga" 20 yıl içinde Mars gezegenine koloni kurmayı planlarken bizimkiler hastane yapıldığı için Türkiye'nin ilerlediğini düşünüyor.
Şimdi ne yani hastane, yol, köprü yapılmasın mı diyebilirsiniz, kesinlikle yapılsın, yapanın eline sağlık lakin bunlar gelişmişlik göstergesi değildir.
Üstelik uganda kenya'da kendi imkanları dahilinde yol ve köprü yapıyor.
 
Son düzenleme:
Bu biraz içinin doldurulması gereken bir cümle. Öbür türlü sanki direk dine saldırıyorsunuz gibi bir anlam çıkıyor ama onu demek istemediğinize eminim. Dinden çok insanların dinlerini kulaktan dolma bilgilerle yaşadıkları için dini kullananlar tarafından rahatça yönetilebilmesi daha doğru olur sanırım.
Din kullanılarak insanlar kandırılıyor. Ben kimsenin neye inandığına karışmam, beni ilgilendirmez. İsteyen sarı tuvalet terliğine inansın ama gelipte bana bulaşmasın. Bu durum bizim ülkemizde böyle değil. Saygı DUYACAKSIN SAYGI ! diye bağıranlardan geçilmiyor. Bir örnek konuda videoda var. Adam oruçsa banane kardeşim. Ben yemeğimi dondurmamı yerim, buna kimse karışamaz saygısızlık olarakta nitelendiremez. Herkesin inancı dini günahı sevabı kendine.

Bir tek buda değil. Neymiş etek giyiyor diye rahatsız olmuş dövmüş.
O zaman bende senden rahatsız oluyorum. Ben gelip onun ağzını yüzünü kırıyor muyum?

Anladıkları dilden konuşmasını bilirim ama bu seferde onlardan bir farkım kalmaz.
 

90'lı yıllara kurban ol sen şimdiki gibi kaçak güreş mahalle ağzı siyaset yok seçim öncesi adam gibi tarafsız kanallar da sadece fikirlerin tartışıldığı TV programları yapılırdı. Şimdi iktidar ayrı muhalefet ayrı çıkacakları kanalların soracağı soruları bile önceden ayarlayıp öyle programa katılıyorlar. Tarafsızlık zaten hak getire.
 
AB geçen yıl %1,5 büyürken, Türkiye %2,9 büyüdü.
AB ülkelerinin çoğu gelişmiş ülkeler sınıfındayken Türkiye gelişmekte olan ülkeler sınıfında yani Türkiye'nin daha fazla gelişmesi çok normal. Avrupa'nın yaşam standardı Türkiye'den çok daha yüksek. Örnek Mercedes S350'nin Türkiye'ye giriş fiyatı 302.314 TL satış fiyatı 931.100 TL Almanya'da S350 d 4MATIC versiyonu 88.446,75€ şimdi bu ülke gelişmiş diyebilir miyiz? Ülke tamamen vergilerle ayakta kalıyor sanma ki ekonomimiz çok güçlü. Bu kadar vergiyi AB ülkelerinden alsan iç savaş çıkar ülke parçalanır. Tamam bir şeyler yaptılar iyi hoş güzelde verilen paraya yapılan iş çok çok düşük geri kalan para nereye gidiyor?
 
Yollardan bahsedenleride hiç bir zaman anlayamadım. İktidardaysan şartları iyileştirmek 'zaten' senin bir görevin. Birde bizim paramızla yapılan o yolları ve köprüleri kullanırken, ek olarak para veriyoruz.. Gerçekten şaka gibi. Üstüne bunla övünen bir kitleye sahibiz, vergilerden bahsetmiyorum bile şu teknolojiyi ne kadar pahalıya alıyoruz şaşıyorum. Her fırsatta gelen 'zamlar' ilede daha ne kadar düdükleneceğiz merak ettiğim bir konu.
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Geri
Yukarı