Format sırasında bulunan diskler nedir?

Katılım
28 Haziran 2017
Mesajlar
269
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Herkese iyi akşamlar. Kardeşimin Gigabyte B450M K (rev 1.0) anakarta sahip masaüstü bilgisayarına virüs bulaştı. Windows 11 ISO dosyasını USB'ye Rufus programı aracılığıyla yazdırmak suretiyle USB üzerinden format atmaya çalıştım. Windows 11 işletim sisteminin yükleneceği yeri seçin bölümünde silemediğim "disk 1 bölüm 1 ile disk 1 bölüm 2" başlıklarında iki kısım var. Resimde de kırmızı çerçeve içerisinde belirttim. Bu iki disk, USB ile alakalı diskler mi? Güvenilirler mi? Yoksa virüsün bir şekilde oluşturduğu ve silinmesine izin vermediği, geride bıraktığı kalıntılar mı? Disk 1 bölüm 2 başlıklı diskin toplam boyutu 1.0 MB olup yaklaşık 870 KB'lık bir kısmı mevcudiyetini korumakta. Silemiyorum.

1. durum - Kopya.jpg
2. durum - Kopya.jpg
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Önemli veri yoksa Shift+F10 ile komut sistemini açıp diskpart ile diski sıfırlayın.
Hedefim her şeyi sıfırlamaktı. HDD'yi zaten sıfırladım ancak resimde de belirttiğim gibi iki diski silemiyorum. Bunlardan biri muhtemelen USB bellek. 14.3 GB boyutu olan yani. Diğerinin toplam boyutu 1.0 MB. Boyutu 1.0 MB olan diski silemedim. USB ile alakalı bir şey mi acaba? Güvenilir mi?
 
Size çözümü söylüyorum, orada neyin ne olduğunu anlamak yerine, dil seçme kısmından komut sistemini açıp, diski sıfırlayın olsun bitsin.
Disk olarak bahsettiğiniz 465.8 GB boyuta sahip olarak görünen HDD ise evet o hard diski sıfırladım. Format esnasında önce sıfırladım. Sonrasında da işletim sistemini sıfırladığım ve yaklaşık 500 GB boyuta sahip diske kurdum.

Size çözümü söylüyorum, orada neyin ne olduğunu anlamak yerine, dil seçme kısmından komut sistemini açıp, diski sıfırlayın olsun bitsin.
Yaklaşık 500 GB boyutlu diskin üzerinde tıkladım ve delete partition seçeneği ile diski sıfırladım.
 

Technopat Haberler

Geri
Yukarı