Format sırasında hangi diskler silinmeli?

Yukarıda yazılan tüm mesajlar doğru:
  • Birim sil kullanarak tüm disk parçalarını/bölümlerini silin.
  • Her iki disk'te ayrılmamış alan (RAW) olarak gözükecektir.
  • Diskler üzerinde hiçbir işlem yapmadan yani RAW halinde iken kurulum yapacağınız diski seçerek ilerleyin ve kurulumu tamamlayın. Özeti bu.
Yukarıdaki şekilde yaptığınız halde hala sorun çıkıyor ise iki ihtimal var.
Ya disk bozuk
Ya da kurulum USB sinde hata var.

Herkes için ek bilgi: Bir disk üzerinde D bölümü oluşturacak iseniz asla kurulum esnasında oluşturmayın. Çünkü kurulum esnasında D bölümü oluşturur iseniz sonda olması gereken kurtarma bölümü ortada oluşur. D bölümünü kurulumdan sonra disk yöneticisi üzerinden oluşturun.
İkisi de ayrılmamış alan idi. Sonra HDD'ye tıklayıp yeni dedim. SSD'ye böyle bir işlem uygulamadan seçtim ve kurulumu yaptım. Aşağıda disk bilgilerini görebilirsiniz.

Dosya Ekleri

• Ekran görüntüsü 2024-09-13 144548.png
    Ekran görüntüsü 2024-09-13 144548.png
    33 KB · Görüntüleme: 27
İkisi de ayrılmamış alan idi. Sonra HDD'ye tıklayıp yeni dedim. SSD'ye böyle bir işlem uygulamadan seçtim ve kurulumu yaptım. Aşağıda disk bilgilerini görebilirsiniz.
Malesef hatalı kurulum olmuş.
O şekilde de PC sorunsuz çalışır ama ikinci diski sökmeniz halinde o pc açılmaz.
Çünkü EFI bölümü ikincil diskte oluşmuş.

İkisi de RAW halde mi olmalı? Daha sonra SSD'yi seçip ilerleyeceğim.
En güzeli ve garantilisi mümkünse ek diski söküp sadece sistem kurulacak olan disk takılı iken kurulum yapmak ve ikinci diski kurulumdan sonra takmak ama ikinci sağlıklı yöntem de evet RAW halinde iken kurulum yapmak iyidir.

Yaşadığınız sorunun sebebini tahmin edebiliyorum. Bu sorun herkeste oluşmaz. Garanti olması için siz ikinci diski sökerek kurulum yapın.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı