Ekran Kartı Takılıyken Sadece Onboard Görüntü Alma Sorunu

VacthosR1P

Hectopat
Katılım
26 Kasım 2015
Mesajlar
249
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Sistemim:
  • ASUS R7 360
  • GSKILL RIPJAWSV 8GB 2800 MHz
  • MSI H110M GAMING
  • WD 1TB 7200RPM BLUE
  • THERMALTAKE VERSA II + 500W
  • i3 6098P

İlk önce RAM'im bozuldu hiçbir şey yokken, servise yolladım. Geldi tamam. 1 gün sorunsuz oynadım kapattım, ertesi gün açtım ve ekran gelmedi. Ekran kartının fanı durmaz normalde, Strix değil, açılışta fanlar çalışıyor duruyor ve yeniden çalışmaya başlıyor, aynı şekilde VGA hata ışığı yanıyor sonra normal stabil. Ekran kartı takılı ve BIOS ayarları PCI Express olmasına rağmen Onboard görüntü alabiliyorum. Ekran kartının fanları normal çalışıyor. Anakart üzerindeki VGA DRAM veya CPU hata ışıklarında sorun yok yanmıyor. Bu arada HDMI ile takmayı DVI ile takmayı denedim monitör üzerinde sinyal yok yazıyor her türlü. PSU güç kablosunu çıkarıyorum ve fişinin ucu çarpıyor. Anlamadım bu kadar da olmaz ya. Her şeyim garantili, Vatan'a bugün yarın gitmeyi düşünüyorum. Sanırım ekran kartı bozuk ise para iadesi alamam değil mi?
 
Ekran kartı girişinde sıkıntı olabilir mi? Başka ekran kartın varsa dene. Benim de aklıma fazla şey gelmedi garip bir durummuş hakikaten.
Girişte sorun yok ekran kartını şimdiye kadar hiç çıkarmadım ve DVI da denedim HDMI da. Ben statik elektrik olarak düşünüyorum. Ne yapacağımı bilmiyorum.
 
Belirtilmediği için yazıyorum. İlk önce görüntü girişinin anakartın değilde ekran kartının çıkış portlarında olup olmadığını kontrol edin. Eğer ekran kartına bağlıysa ve görüntü gelmiyorsa ekran kartını söküp PCI Express Konnektörleri üzerinde yabancı bir tabaka olup olmadığına bakılmalı. Buraya kadar sorun yoksa BIOS pili sökülüp 10 sn beklendikten sonra yeniden başlatılıp BIOS ekranında iken grafik bağdaştırıcısı ayarı 'IGP' yerine 'PEG/PCI' yapılmalı.

Edit: Girişte sıkıntı olmadığı belirtilmiş. Benim hatam.
 
Son düzenleme:
Fakat PEG zaten PCI Express ayarı, onun dışında bir tek IGP yani işlemcinin grafikleri var. Bende PEG seçili. Dediğiniz BIOS pili çıkarma olayını deneyeceğim.

Bu arada bu ayarı BIOS pili çıkık halde yaparsam fark eder mi? Çünkü yeni RAM geldiği zaman BIOS ayarları neredeyse sıfırlanmıştı ve IGP olmuştu ve yine aynı durumda kalıp ekran kartından görüntü alamıyordum. Fanın durup çalışma olayı orada da vardı devam ediyordu. Şuan ayarlarda hiç sıkıntım yok fakat ekran kartından görüntü alamıyorum şuan HD Graphics kullanıyorum, çok moralimi bozdu bu olay çünkü RAM'im yeni gelmişti servisten daha.

Bu arada diğer sorum da eğer ekran kartı servise giderse ben değişim talep edebilir miyim? 1050TI ya da 1060 almak istiyorum bir yandan.

Ve PSU çarpması... Bu olayın sebebi nedir? PSU fişi çarpıyor beni çıkardığımda.
 
BIOS pilinin çıkarılması işlemi BIOS pilinde saklanan sistem ayarlarını default yani varsayılan halleri ile değiştirilmeye yarar. BIOS pilini 10 sn yerinden çıkarın ve tekrar yerine takın. Ayrıca evet yanlış belirtmişim PEG/PCI ayarına getirmelisinin bağdaştırıcı ayarını.
 
HD Graphics 510 o kadar da kötü değilmiş CS sabit 60 FPS verebiliyor, GTA denemedim ama en düşük ayarlarda 40-50 verse yeter :D. İnşallah BIOS ayarlarında sıkıntı vardır BIOS pili çıkarmayı deneyeceğim. Olmazsa artık Vatan'a yeniden başvurucam artık ekran kartında sıkıntı varsa servise yollanacak eğer değişim verirlerse para ekleyip 1050TI ya da 1060 alacağım. Yine de farklı bir görüşü ya da tecrübesi bildiği herhangi bir bilgisi olan paylaşsın lütfen.
 
Miningciler yüzünden grafik hızlandırıcı kartların piyasası şu aralar stabil değil. 1 ~ 2 ay daha idare edilip küçük çaplı miningciler tası tarağı satıp piyasa hafif rahatlayınca bu kartların ticaretini yapnak daha makul olur. Şahsi fikrim bu yönde.
 
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı