Enesmaxhp2007
Picopat
- Katılım
- 29 Ağustos 2024
- Mesajlar
- 91
- Çözümler
- 1
17 yașındayım McDonald's ișe bașladım 2 gün oldu gireli hiç tecrübem olmadığı için sıkıcı geçiyor. Sizce çalıșmaya değer mi?
Her zaman MC de kalacaksın diye bir şey yok. Bir süre çalış. Harçlık biriktir, yaşın gelince direk ehliyetini al mesela hazırda dursun, iş için çok önemli. Tecrübe sahibi olduğunda istersen işten çıkar başka yere geçersin. En azından başka bir yere başvurduğunda benim böyle böyle yerlerde çalışmışlığım var tecrübem var dersin. Ekstra olarak yaşının küçük olması çok büyük avantaj. Erken yaşta çalışmaya başlarsan yükselirsin önüne güzel kapılar açılır. İnsanlar 30-40 yıl çalışıyorlar. Hayat kolay değil dişini sıkacaksın. Ayrıca fabrikada çalışmak istiyorsan da işinden direk ayrılma, önce hangi fabrika da çalışmak istiyorsun bilmiyorum da başvurularını yap. Eğer alırlarsa MC den çıkar oraya geçersin. Dediğim gibi sonsuza kadar MC de kalacaksın diye bir şey yok.Zaten annemin ve babamın baskısı yüzünden girdim aklımda fabrikada çalıșmak vardı.
Her zaman MC de kalacaksın diye bir şey yok. Bir süre çalış. Harçlık biriktir, yaşın gelince direk ehliyetini al mesela hazırda dursun, iş için çok önemli. Tecrübe sahibi olduğunda istersen işten çıkar başka yere geçersin. En azından başka bir yere başvurduğunda benim böyle böyle yerlerde çalışmışlığım var tecrübem var dersin. Ekstra olarak yaşının küçük olması çok büyük avantaj. Erken yaşta çalışmaya başlarsan yükselirsin önüne güzel kapılar açılır. İnsanlar 30-40 yıl çalışıyorlar. Hayat kolay değil dişini sıkacaksın. Ayrıca fabrikada çalışmak istiyorsan da işinden direk ayrılma, önce hangi fabrika da çalışmak istiyorsun bilmiyorum da başvurularını yap. Eğer alırlarsa MC'den çıkar oraya geçersin. Dediğim gibi sonsuza kadar MC de kalacaksın diye bir şey yok.
Benim anksiyete gibi șeylerim var o yüzden mesela ișten ayrılma gibi șeylerde çekinme gibi sorunlarda var ama dediğiniz gibi kendimi zorlamam gerek.
Vazgeçme. Daha 2 gün olmuş. Çok fazla yorulduğunu hatta eve geldiğinde vaktinin bile kalmadığını biliyorum, yaşadım bunları. Ama önce ilk ayını doldurmaya bak. Vücudun yavaş yavaş alışacaktır, alıştığı zaman uyanmakta da zorlanmayacaksın, eve geldiğinde de aşırı yorgun şekilde gelmemiş olacaksın.
Vazgeç kardeşim oto sanayiye git meslek öğren.
Kardesim kendi işini yapmadıgın sürece heryerde ezilmeye mahkumuz, mc'de de ezilirsin ama geleceğin parlak olur bugünü düşünme sen oto sanayi şart değil, kaynak, tesisat, CNC, torna çok değerli mesleklerSanayi bazi kișilere sordum ezerler seni falan dediler o yüzden korktum biraz.
Kardesim kendi işini yapmadıgın sürece her yerde ezilmeye mahkumuz, MC'de de ezilirsin ama geleceğin parlak olur bugünü düşünme sen oto sanayi şart değil, kaynak, tesisat, CNC, torna çok değerli meslekler.
Sanayi McDonald's'dan en az 10 kat daha rahattır. Ben sadece 1 ay fastfood restoranında çalıştım, işten çıktıktan 3 - 4 ay sonra sırt ağrılarım anca düzeldi. Diğer mesajlarınızda "kasada olmadığım için zaman geçmiyor" yazmışsınız, kasaya genelde erkekleri koymuyorlar. Anca çok acil ihtiyaç olması lazım. Müdüründe cinsse bitti iş. Günde 11 saat çalışma, asgari ücret, sırt ağrıları, uyuyamama, mobinge uğrama bunların hepsine hazır ol.Sanayi bazi kișilere sordum ezerler seni falan dediler o yüzden korktum biraz.
Sanayi McDonald's'dan en az 10 kat daha rahattır. Ben sadece 1 ay fastfood restoranında çalıştım, işten çıktıktan 3 - 4 ay sonra sırt ağrılarım anca düzeldi. Diğer mesajlarınızda "kasada olmadığım için zaman geçmiyor" yazmışsınız, kasaya genelde erkekleri koymuyorlar. Anca çok acil ihtiyaç olması lazım. Müdüründe cinsse bitti iş. Günde 11 saat çalışma, asgari ücret, sırt ağrıları, uyuyamama, mobinge uğrama bunların hepsine hazır ol.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.