Kuryelik mi yoksa BİM kasiyerliği mi?

BİM de kasiyer diye bir şey yok orada her şeysin. Yeri gelir kasada yeri gelir eline mop verirler sil derler. Boş durma şuraları süpür, cam sil, etrafı düzelt. Boş oturma vs derken öyle geçer zamanın sevkiyat gelir. Ürünleri açarsın, depoya yerleştirirsin. Sayım olur malları sayarsın, denetleme olur her yeri yalar yutarsın. Yeni mağaza açılır hoppa hadi bakalım alırsın eline ilanları seni bir mahalleye götürürler elde afişler site site gezer dağıtırsın. Bedava reklamcı olursun. Öyle bitmiyor. Bende çalıştım 28 gün zor durabildim. Bir de açık vs kasa olayları en ufak bir şey sana kilitlenir. Hastalanırsın izin almak dert rapor zaten komple yaşama öl daha iyi yani 2 gün rapor aldım ağır mikrop kapmışım çünkü mağaza da üst kat yemek yeri aşırı pisti. Bana ceza gibi döndüğümde hafta sonu başka bir mağazaya gideceğimi ve orada temizlik yapılacağını söylediler gittim orada bir kişi daha vardı sonradan öğrendim ki o kişi de başka mağazada rapor almış. 2 gün boyunca mağaza ön tüm dış camlarını yıkama dahil bütün soğuk dolaplarını, reyonları vs her yeri sildirip temizlettiler. Alışveriş arabalarının ayakları, kenar köşe neresi varsa.

Şimdi bu dediklerim elbette tüm mağazalarda geçerli olmayabilir.
Normal bir vatandaş gibi gidip başvuru ile girdiğim ve rastgele verdikleri bir mağazada başıma gelenler.
Bölge müdürü de bu cezalandırmayı yapan kişi. Çıkmak istediğimi söylediğimde de beni 2 saat ikna etmeye çalışıyorlar. İçimden geçmişler daha da kal diyorlar.

Ben olsam market sektöründe kurumsal Migros, Carrefour, macrocenter, çağdaşdan başka yere girmem.
Bu arada bir toptan markette de çalıştım grossmarket. Yemin ediyorum BİM'den on kat daha rahattır.

Tercih senin.
Hocam Allah yardımcınız olsun. Gerçekten işin zorluğunu çok güzel açıklamışsınız, yorumunuz için teşekkür ederim.
 
Bunu bende çok düşündüm girmeden önce ama şimdi keşke kuryelik yapsaydım diyorum. Parası olan kuryelik yapsın bence. Kar kış inan buradaki cahil cühela insanlardan daha az yorar.
Trafikte uğraşacağın cahil cühelalar canını tehlikeye atıyor. Daha bugün kırmızıda geçen bir mahluk arkadaşıma çarptı. Neyse ki tam ekipman olduğu için ufak tefek morluklarla atlattı ama hem motor hem çarpan arabada hasar var baya.
 
Trafikte uğraşacağın cahil cühelalar canını tehlikeye atıyor. Daha bugün kırmızıda geçen bir MAh'luk arkadaşıma çarptı. Neyse ki tam ekipman olduğu için ufak tefek morluklarla atlattı ama hem motor hem çarpan arabada hasar var bayağı.

Yanılıyorsam düzeltin, bana kalırsa her iş zor, kolay iş yok. Tamamen kişisel tercihe kalmış bir şey. Evet, bu soğuk günlerde üşümeden çalışıyorum. Her işi yapıyorum, her sevkiyatta eşek ölüsü ağırlığındaki rampaları kaldırıyorum tek başıma kurulum yapıyorum mal çekmek için. Kasada kalmak diye bir şey söz konusu olamaz. Kasa full olsa bile o malı bir şekilde atmak zorundayım. Kurumsal firmalarda üstlerinin beklentisi hiçbir zaman bitmez. Herkesin işine yaradığın kadarsın. Kuryelikte en azından ay sonu tek hesap verdiğin kişi kendinsin.
 
Yanılıyorsam düzeltin, bana kalırsa her iş zor, kolay iş yok. Tamamen kişisel tercihe kalmış bir şey. Evet, bu soğuk günlerde üşümeden çalışıyorum. Her işi yapıyorum, her sevkiyatta eşek ölüsü ağırlığındaki rampaları kaldırıyorum tek başıma kurulum yapıyorum mal çekmek için. Kasada kalmak diye bir şey söz konusu olamaz. Kasa full olsa bile o malı bir şekilde atmak zorundayım. Kurumsal firmalarda üstlerinin beklentisi hiçbir zaman bitmez. Herkesin işine yaradığın kadarsın. Kuryelikte en azından ay sonu tek hesap verdiğin kişi kendinsin.
Ben 3 seneye yakın mağaza sorumluluğu yaptım. İşin ne olduğunu her ayrıntısını biliyorum. Biraz şans işi. Düzgün bir mağaza sorumlusuna denk gelirse severek çalışır. Kötüsüne denk gelirse 1 ay zor dayanır. Bunun yanında yükselmek de çok kolay. 6-7 ayda kendini göstereni yükseltiyorlar. Ben 4. Ayımda yardımcı, 7. Ayımda mağaza sorumlusu oldum. Mağaza sorumlusu olunca personeli iyi yönetebilirsen çok rahat çalışıyorsun. Ama bunlar için biraz sabır biraz da çalıştığın insanların iyi olması gerekiyor.

Herkesin işine yaradığın kadarsın.
Bunda sonuna kadar haklısın.
 

Kısa süre 3 harfli marketlerden birinde çalışmış bulundum maalesef. O yüzden hiç kimseye önermem oralarda çalışmayı. Çalışma şartları ve saatleri aşırı düzensiz.

Bu iki meslek arasından kuryelik bana daha rahat gibi geldi. En azından size karışan yok çalışırken. Tek başınasınız motor üstünde.
 
Market işinde ne yükselmesi, ne kariyeri ya. Bu laflara kanıp uzun süre çalışan birçok arkadaşım var. Mesai bitse de eve gitsek yatsak derdindeler. Yook öyle evde yatmak WP gruplarındaki mesajları takip edeceksin ki ona göre cevap veresin. Bu 2 iş için mi okudunuz yıllarca?
Ha ben yaza kadar çalışır para biriktiririm dersen gir çalış. Gör ortamı. Ben bu firmaları denetleyen özel bir kurumda çalışıyorum. Gidip 2-3 gün kalıyorum o mağazada ve acıyorum çalışanlara.
 
Vallahi kariyer için istiyorsanız marketliği boş verin harçlık çıkarmak için çalışmıştım o konuda market yoğun değilse çok rahat BİM A101 ve şokta her şeyi kendin yapıyorsun bulabilirsen Migros en iyisi bu konuda. Kuryelik olarak yine bölgeye göre ve 10 saat üzeri her koşulda çalışırım ve her çeşit insanla uğraşırım diyorsanız tamamdır.
 

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı