BİM de kasiyer diye bir şey yok orada her şeysin. Yeri gelir kasada yeri gelir eline mop verirler sil derler. Boş durma şuraları süpür, cam sil, etrafı düzelt. Boş oturma vs derken öyle geçer zamanın sevkiyat gelir. Ürünleri açarsın, depoya yerleştirirsin. Sayım olur malları sayarsın, denetleme olur her yeri yalar yutarsın. Yeni mağaza açılır hoppa hadi bakalım alırsın eline ilanları seni bir mahalleye götürürler elde afişler site site gezer dağıtırsın. Bedava reklamcı olursun. Öyle bitmiyor. Bende çalıştım 28 gün zor durabildim. Bir de açık vs kasa olayları en ufak bir şey sana kilitlenir. Hastalanırsın izin almak dert rapor zaten komple yaşama öl daha iyi yani 2 gün rapor aldım ağır mikrop kapmışım çünkü mağaza da üst kat yemek yeri aşırı pisti. Bana ceza gibi döndüğümde hafta sonu başka bir mağazaya gideceğimi ve orada temizlik yapılacağını söylediler gittim orada bir kişi daha vardı sonradan öğrendim ki o kişi de başka mağazada rapor almış. 2 gün boyunca mağaza ön tüm dış camlarını yıkama dahil bütün soğuk dolaplarını, reyonları vs her yeri sildirip temizlettiler. Alışveriş arabalarının ayakları, kenar köşe neresi varsa.
Şimdi bu dediklerim elbette tüm mağazalarda geçerli olmayabilir.
Normal bir vatandaş gibi gidip başvuru ile girdiğim ve rastgele verdikleri bir mağazada başıma gelenler.
Bölge müdürü de bu cezalandırmayı yapan kişi. Çıkmak istediğimi söylediğimde de beni 2 saat ikna etmeye çalışıyorlar. İçimden geçmişler daha da kal diyorlar.
Ben olsam market sektöründe kurumsal Migros, Carrefour, macrocenter, çağdaşdan başka yere girmem.
Bu arada bir toptan markette de çalıştım grossmarket. Yemin ediyorum BİM'den on kat daha rahattır.
Tercih senin.