7500 TL oyun bilgisayarı !

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Ayrıca custom sıvı soğutma kullanmayacaksanız Poseidon gereksiz masraf olacaktır. 780Ti almalısınız.
 
Tamam. Poseidon'u sıvı soğutma için seçmiştim. Değiştireceğiz artık. Bu arada, amatör olduğumu söylemiş miydim ?

- - - Güncellendi - - -

Bu bütçeye GTX 780 alınmasına fazlasıyla karşı çıkıyorum. Millet 3500, 4000 TL'ye GTX 780'li sistem topluyor, sen 6000 TL'lik sisteme GTX 780 koyuyorsun. Hiç ama hiç olmamış. Bu sisteme GTX 780Ti koymalısın.

Söylemek istediğim birşey var: Her zaman ve her zaman masraftan kaçının. Bunu 240 GB'lık SSD koyduğunuz için söylüyorum, gerçekten depolama miktarı 240 GB olan bir SSD işinize yarayacak mı? Eğer bu soruyu kendinize sorduktan sonra, depolama miktarı biraz fazla gelirse SSD'nin 120 GB'lık modelini sisteminize ekleyin.

Belleklere fazla demeyeceğim, çünkü bu bütçeye 16 GB bellek gayet normal.

Anakartı ASUS Gryphon yapabilirsin, OC için o da gayet yeterli olacaktır. (Şimdi bana neden Maximus VI Hero aldın diyeceksin, ben de bilmiyorum. :D)

Kasaya o kadar para vermen de açıkçası bana mantıklı gelmedi, içerisinde güç kaynağı bulunan bir kasa alabilirsin. CM HAF 912 Advance, Xigmatek Talon veya Corsair 400R alabilirsin. (400R Vatan'da bulunmuyor, inventus'dan sipariş edebilirsin.)

Şimdi gelelim güç kaynağına. Çok kötü bir hata yapmışsın o güç kaynağını seçerek. Yukarda dediğim gibi eğer içerisinde güç kaynağı bulunan bir kasa alırsan ayrıca bir de güç kaynağı seçmene gerek kalmaz. Ancak TT Chaser almak istiyorsan da, güç kaynağı olarak Corsair CX750 alabilirsin.

Haklısındır. Zaten en başta Gryphon seçmiştim. Ama 1866 MHz'lik ram bulamamıştım. İlk seçtiğim kasa da GIGABYTE - 3D MARS 850W ALUMINYUM FULL TOWER idi ama USB 3.0 desteği yoktu. SSD'yi değiştirebilirim aslında çok haklısın. Ekran kartına gelincede sıvı soğutmanın iyi olacağını düşünmüştüm. O yüzden POSEIDON'u deçmiştim.(Bu arada parçaların vatan bilgisayardan arıyorum kargo siparişinde bir hasar alır falan diye gidip kendim alacağım. :) )
 
Zaten öyle yapıp 1600 MHz seçmiştim ama dengesiz olduğunu öğrendim ve bu yüzden dengesiz olduğunu düşündüm. Bu yüzden değilse neden olabilir ki bilmiyorum.
 
7500 liranın hepsini kasaya ve monitöre harcıyorsunuz. İşletim sistemi olmadan kasa açılmaz :D :D :D
 
7500 liranın hepsini kasaya ve monitöre harcıyorsunuz. İşletim sistemi olmadan kasa açılmaz :D :D :D

İşletim sistemini en sona bırakacaktım zaten. Öyle yapacağım için belki 8000 TL de olabilir dedim. Bu sisteme ne alınacağı belli zaten Windows 8.1. :D

- - - Güncellendi - - -

Bu arada şu an yeni liste hazırlıyorum. MSI GTX 780 ti mı Asus GTX 780 ti mı daha iyi olur ?
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Yeni konular

Geri
Yukarı