Muhabbet Kuşum Her Şeyi Yiyiyor

Pitbull

Megapat
Katılım
31 Mart 2014
Mesajlar
6.454
Makaleler
60
Çözümler
45
Yer
ABD/Miami Florida
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Meslek
Müzisyen
Profil Kapağı
1521675609
Henüz 8 aylık ama ne bulursa yemek içmek istiyor. Kola fanta başta olmak üzere sosis salam turşu kaşar domates peynir ve ev yemeklerinin neredeyse hepsini yiyor. Mesela ben kola içerken gelip bardağın üzerine konuyor. Git deyince bana saldırıyor. İllaki içecek mübarek. Bu yiyeceklerin kuşuma bir zararı olur mu?

IMG_20170904_132936.jpg
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Tabiikide zararı olur, bir gaga taşı alın onu yemek sansın paso yesin kendine. Muhabbet kuşları yabani kuşlar gibi değil çok narin ve hassas kuşlar, Coca-Cola, Fanta gibi asitli içecekler midesini çok rahatsız edip öldürebilir.
Gaga taşı mürekkep balığı kemiği ve kraker var zaten. Gazlı içecekler hariç diğer yiyecekleri yiyebilir o zaman.
 
Asitli içecekler ve su oranı yüksek gıdalar tüketmesin, ishal oluyorlar ve çok tüy döküyorlar. Cips, ekmek gibi şeyleride verme, havyan sindiremeyince ya kusuyor yada ölüyor. Kabak çekirdeği gibi büyük onu uğraştırıcak gıdalar bir süre onu oyalar, birde kafes zeminine kuş kumu serpin. Mineralli olanların paketi 2-3₺ gibi fiyata satılıyor. Birde oyuncak al ona, alıştırdıktan sonra sadece yemek yerden ver ona, bu sayede hem hayvan sağlığından olmaz hemde sen rahat olursun.
 
Hmm, kum koydunuz mu? Onlarda sindirim sistemi taşlık dediğimiz yapıyla sağlandığı için hayvan arayış içinde olabilir :D Ayrıca tabii ki zararlı. Yemesini engelleyin. Bu arada kuş daha yavru galiba. Gözündeki iris daha hala belirginleşmemiş. Yavruysa hele hiç yaklaştırmayın. Bizimki sadece yem, kum ve su tüketti. Şuan 12. yılında :D
 

Yeni konular

Geri
Yukarı