Bu fiyat bandında ki en iyi oyun telefonu POCO X7 Pro olduğunu herkes biliyor, Reddit'e gir bak.
Reddit'deki insanlarin goruslerini konusmak yerine Geekbench ve AnTuTu testlerine bakabilirsin.
512 GB, 12 GB, UFS 4.0 telefonla 128 GB, 8 GB, UFS 3.1 olan telefonu kıyasladığımızı unutmayalım.
Ben bütçe arttirilip 256 GB'lik alinmasi taraftariyim. Ha yine de bilginiz olsun UFS 3.1 saniyede 2 GB okuma 1GB yazma hizi sunuyor bir telefonda bu hizin üstüne cikabiliyorsaniz zaten sizi NASA'ya alalim. RAM olarak ikisi de uzun süre sorun cikartmaz ama 128 GB'yi yetersiz buluyorum. Zaten 256'lik almanin daha iyi olacaginida belirttim.
Zaten batarya ve ekranda da önde.
Zaten batarya ve ekranda önde ama zaten işlemci ve kamerada geride.
İçinden kılıfla şarj aleti de çıkıyor biz daha neyi tartışıyoruz ki?
Kılıf kullanan birisi degilim kullansam bile kutunun icinden cikan yerine zevkime uygun bir şey seçerim. Şarj aleti cikmamasi eksidir kabul ederim ama eğer ki 25k bir telefona verip orijinal sarja 500TL veremiyorsaniz zaten siz o 25kyi calmistirsiniz.
En az 3-4 yıl sorunsuz götüreceğini düşünüyorum peki sen 128 GB, 8 GB, UFS 3.1, bataryası kötü olan ve her güncellemede yavaşlayan telefonun ne kadar götüreceğini düşünüyorsun.
X7pro 3 4 sene götürür hatta fazlasi bile kullanilabilir lafim yok. Cihazlar artik güçlü ve uzun ömürlü.
UFS 3.1 mevzusunu yukarıda belirttim.
Bataryası kötü falan değil bir günü rahat çıkartıyor eğer ki sabah evden cikmadan tam şarj yaparsaniz cok rahat yetiyor. Sadece şarj hizi X7ye kiyasla yavaş. Bu da ileri vakitse eksi değildir cihaz hep ayni hizda şarj olur ve 30dakikada 54 şarj gayet yeterli.
Samsung'larda her güncellemede yavaşlama konusu yok. 5 yillik S10Plus cihazima gelen her güncellemeyi yaptim daha 2024'te ekranini kirana kadar da hiçbir oyunda sorun yasatmadi performans dusuklugude hissettirmedi. Xiaomi kullandigim donemdeyse telefonun kendi güncellemesi telefonu bootloopa soktu ve gereksiz masraf cikartti.
Tersine hocam S24FE de Türkiye fiyat politikasinin ekmegini yiyoruz. Yurt dışı satis fiyatarina baksan gorursun zaten. Samsung'un fiyat politikasi olmasa S24FE şu an 40k bandina yakin olurdu. S25 Ultra 150k ya yakin olurdu. Samsung'un fiyat politikasi Türkiye icin bir nimet.
355 dolar Almanya'da X7 Pro, S24FE 759 dolar.
Yurt dışından yakin vakitde geldiğim icin bu duruma bende şahidim özellikle dikkat ettigim ve her konuda belirttigim bir unsur.