Casper Nirvana MB50IA1 tecrübesi

Geçen hafta aldığım ikinci el bir Casper Nirvana MB50IA1 modelini anlatmak istiyorum.
Almadan önce internetteki forumlardan araştırdım %90'nı Casper'ı önermiyor kalan %10 ise kullanıcı hatası diyerek öneriyordu. Alalım deneyelim dedik. Bende biraz tasarım hastalığı var Casper dizüstünün tasarımı çok hoşuma gidiyordu gittim bir tane bilgisayarcıdan Casper Nirvana MB50IA1 dizüstü aldım. Bullanmaya başlarken 2.gün USB'ler ve ses kartları bozuldu gittim aynı bilgisayarcıdan yenilerini taktı ve USB 3.0 takmadı (para istiyordu) her neyse artık şu oyunu oynayalım dedik baktım en basit bir oyunda kasmaya ve ısınmaya başladı. Laptopu oynatırken de kapı gıcırdaması gibi ses geliyor kasadan. 550-530 MB okuma yazmalı SSD aldım. Yine o kadar çok değişen çok bir şey olmadı sadece açılışta biraz etki etti. İçini açıp temizleyip termal macununu yenilettim bütün işletim sistemlerini test ettim, hepsinde oynadığım oyun kastı en az kasan Windows 7 64 bit'i kurdum. Tekrar oyunu kurdum yarım saat geçtikten sonra yine kasmaya başladı. Özelliklerine bakınca i7 2.nesil, 5 GB çift ekran kartlı, SSD'li, 8 GB RAM'lı bir laptop. Nasıl bu oyunda kasar aklım almadı. O an anladım ki bu kadar insan boşuna demiyormuş Casper almayın diye. Şimdi çok pişman oldum, kullanıcı hatası diyen arkadaşları dinlemeyin sakın arkadaşlar. Harbiden de Casper marka hiçbir şey alınmaz. Benim için Casper bu saatten sonra bitmiştir. Merak edenler için de birkaç görsel atacağım.

305109782_7.jpg
Screenshot_4.jpg
305109782_tn50_2.jpg
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Kaç para verdin? Umarım pahalıya patlamamıştır. :/

Arkadaşlar gerçekten çöp bir marka övenlere gerçekten kıl oluyorum. :/

Geçmiş olsun. :(
 
Başlık beni yıllarca geri götürdü diyebilirim.

MB50IA1. Beni kanser eden eski Casper bilgisayarım. Technopat'a üye olma nedenim. Zamanında kendisiyle çok uğraştım. Yıllarca ısınmasıyla boğuştum ve en sonunda oldukça da düşük bir fiyattan elden çıkartarak kurtuldum.

O bilgisayarla sana iyi şanslar diliyorum. Umarım senin sorunların benimkilerden daha az olur (pek sanmıyorum ama olsun).

Casper pişmanlıktır.
 
Kaç para verdin? Umarım pahalıya patlamamıştır. :/

Arkadaşlar gerçekten çöp bir marka övenlere gerçekten kıl oluyorum. :/

Geçmiş olsun. :(
900 Tl ye aldım.
Keşke o tavsiye etmeyen %90'lık kısımı dinleyip almasaymışsınız, neyse geçmiş olsun. Bu arada SSD'yi boşu boşuna almışsınız denebilir.
elden çıkardım laptopu SSD yi yeni Laptop'a yerleştirdim
 
Bilgisayar tamam pek kaliteli değil, tasarımı vs. kötü, soğutması da pek iyi değil ama o özelliklerde bir bilgisayarı alıp ta oyun performansı beklemek te biraz kendini kandırmak olur. Asıl sorunun kaynağı birkaç şeyden oluşabilir. Zaten bilgisayarın ekran kartı zayıf, bu yüzden pek birşey beklememek lazım. İkinci olarak sıcaklık değerlerinin ne durumda olduğu. Çünkü o işlemciyi uygun değerlerde tutmak için o eski bilgisayara gerçekten kaliteli bir macun sürüp fanını da değiştirmek gerekiyor. Tabi aklımıza gelmeyen daha spesifik sorunlarda olabilir. Nihayetinde elinizden çıkarmışsınız, yeni bilgisayarınız hayırlı olsun. Yerli markalara ne kadar destek vermek istesem de şu ana kadar bilgisayar ve telefon-tablet konusunda beni etkilemeyi başaramadılar.
 
Paneli Samsung dan satın alınan berbat yazılımı olan bir televizyonu neden alayım neresi yerli bunun ?
 
Genelde kötü olduğu ve almama konusunda haklısın lakin, yerli olup olmama durumuna o açıdan bakarsan dünyada yerli diyebileceğimiz bir firma kalmaz. Mesela Apple'da her parçasını başka bir yerden alıyor, Dell'in panellerini de Samsung veya LG üretiyor, vs.
 
Onlar büyük şirketler benim demek istediğim yerli malı diye satılan mallar milli duygular kullanarak ürünlerine birşey katmadan para kazanmaya çalışan insanlar iphone ların ekranlarını samsung üretiyor diye iphone kullanmaktan vazgeçecek insan tanımıyorum ben. Apple zaten kendi ekranını üretebiliyor bizim yerli markalarımız neden yapmıyolar çünkü çok para harcamaları gerekecek. Benim evimde iki tane yerli malı televizyon var verdiğim paranın bir kısmını içindeki özelliklere verdim ama o kadar berbat bir yazılımı varki kullanamıyorum kullanmaya çalıştıkca küfür edip kapatıyorum. Neden türkiyede xioami gibi bir marka yaratılamıyor ? Çünkü daha az para harcayarak insanların duygularını sömürüp para kazanmak daha kolay.
 

Geri
Yukarı