Kapatırken açık kalan uygulamalar PC açıldığında yeniden açılıyor

Murat Burç

Kilopat
Katılım
21 Şubat 2015
Mesajlar
612
Makaleler
1
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhaba arkadaşlar, Windows 10 Educition 64 bit yüklü Dell 7567 kullanıyorum. Fall Creators 1709 güncellemesi yapıldı.

Sorunum şu; mesela bugün bilgisayarı kapat komutunu verdiğimde Chrome üzerinde 3 tane sekme açıktı. Bilgisayarı açtığımda bir 5-10 saniye sonra bu sekmeler kapattığımın aynı şekliyle açıldı. Ayrıca bilgisayarı kapatırken uygulama açık olsun veya olmasın bilgisayar açıldıktan yine bir 5-10 saniye sonra Windows 10'un tablet sürümündeki sanal klavyesi açılıyor. Bu ne kadardır böyle hatırlamıyorum. Sanırım Fall Creator güncellemesini yaptığımdan beri böyle ama suçu ona yıkmak istemiyorum çünkü tam olarak ne kadardır bu sorunu yaşıyorum hatırlamıyorum. Kafama takmıyordum ama acaba bilgisayar kapanmak yerine uyku moduna mı geçiyor diye şüphelenmeye başladım. Lütfen böyle bir soruna format at tarzı cevaplar vermeyin.
Değerli yardımlarınızı bekliyorum şimdiden teşekkür ederim.
@MF
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Bana da öyle geldi sorun, tam kapanmıyor galiba bilgisayarınız.
Onu tekrar düşündüm uyku moduna girse açıldığında son kalan uygulamalar anında açılır ama bunda 5-10 saniye sonra açılıyor. Birde olmayan bir sanal klavye çıkıyor. Windows'un saçmalıkları işte.

@Recep Baltaş sorunun çözümünü biliyor musunuz?
 
Sanal klavyeyi önceden açmış iseniz bilgisayarı açtığınızda tekrar açılır. Çünkü yeni Windows 10'da eğer programları kapatmadan PC'yi kapatırsanız, PC'yi tekrar açtığınızda programlar tekrar açılacaktır. Görev yöneticisinden sanal klavyeyi sonlandırın, tekrar açılmayacaktır.
 
Son düzenleme:
Sanal klavyeyi önceden açmış iseniz bilgisayari açtığınızda tekrar açılır. Çünkü yeni Windows 10'da eğer uygulamaları kapatmadan PC'yi kapatırsanız, PC'yi tekrar açtığınızda uygulamalarda açılacaktır. Görev yöneticisinden sanal klavyeyi sonlandırın, tekrar açılmayacaktır.
Görev yöneticisinde çalışan uygulamalarda sanal klavye bulunmuyor. Sanal klavye derken ekran klavyesinden değil şundan bahsediyorum.
upload_2017-10-21_0-10-41.png
 

Geri
Yukarı