YKS 2025'te ne olur?

EA 14K ve altı hukuk hocam. Sınav kolay olursa çalışanla çok çalışanın farkı açılmayacağı için sınavın zorluğu bir anlık aklıma takıldı.
o derecelerde çiddn hem obp hem sınav zorlugu çok önemli .sınav kolay olursa az calısanla cok calısan ayrılmaz inanılmaz bi yıgılma olur diye düşünüyrum
 
O derecelerde çiddn hem OBP hem sınav zorlugu çok önemli. Sınav kolay olursa az calısanla cok calısan ayrılmaz inanılmaz bir yıgılma olur diye düşünüyrum

Aynı fikirdeyim. İyi ki OBP o kadar geriye atmıyor derece yapınca (gene de çok fazla atıyor) atıyorum 30k yaparsanız OBP 40k atıyorsa aynı OBP 10k girince 12K atıyor.
 
Her sene çok mezuna kaldı muhabbeti oluyor zaten. Sınav zor oldu diye mezun sayısı değişmez. YKS puan sınavı değil sıralama sınavı. İlk 10 bine girecek kişi sayısı yine 10 bin :) Sınav kolay olsa da mezun olur zor olsa da...
 
Diyelim ki sınav çok basit oldu herkes tam puan aldı. Yine OBP var. Bence artık sınav zordu kolaydı kavramının geçilmesi lazım. Çok çalışana tüm sınavlar kolay. Herkes full çekmedikten sonra 10 kişi 80net yapmış veya 20 kişi 80 net yapmış çok fark etmez. 10 kişi sınav kolaylığından dolayı 100 nete çıkabiliyorsa, 100 net alanda 110 nete çıkabilir.
 
Diyelim ki sınav çok basit oldu herkes tam puan aldı. Yine OBP var. Bence artık sınav zordu kolaydı kavramının geçilmesi lazım. Çok çalışana tüm sınavlar kolay. Herkes full çekmedikten sonra 10 kişi 80net yapmış veya 20 kişi 80 net yapmış çok fark etmez. 10 kişi sınav kolaylığından dolayı 100 nete çıkabiliyorsa, 100 net alanda 110 nete çıkabilir.

Dediğiniz gibi orası öyle, ama mesela orta düzey bir soruyu normal çalışanda yapar çok çalışan zaten yapar. Ama zor bir soruyu, sadece çok çalışan yapar. Bu noktada sınav kolay olursa sizden daha az çalışanlar size yaklaşır ama zor olursa ve çok çalıştıysanız sizden az çalışanlar daha geriye gidecektir çünkü 1 soru daha kıymetli oluyor. Yani sınav zor olursa ve sınavdan zor soruları yaparsanız daha ileriye gidersiniz ama kolay olursa zor soru sayısı az olacağından sizin arkanızda olanlar size daha yakın olacaktır.
 
Fazla kişi girecek demissin ya!

Zaten bende o anlamda söyledim. Her sene diğer seneden fazla kişi sınava giriyor. Bunun sonucunda senin gitmek istediğin üniversitenin rakibi artıyor. Bunun içinde ÖSYM'ya sınavı genel hatlarıyla zor ya da branş bazında zorluyor. Benim orada söyledigim MSÜ için gecerli çünkü bircok insan kendini denemek için giriyor. O yuzden sen 420k yaptıysan 380 yere gitme şansın doğuyor yani sadece kişi sayısı degil aynı zamanda zorlguda önemli oluyor.
 

Technopat Haberler

Geri
Yukarı