Bu modeller çok eskidi artık önerilmez. Hele ki artık kablosuz fareler piyasadayken.
Mouse bir anakart, ram, ekran kartı değil en fazla gelişebileceği düzey ve teknoloji bellidir.
Ayriyeten kablosuz fare bana saçmalık gibi geliyor. Yatalak hasta veya mouseyi filmi yatakta oynatma amaçlı kullanacaksan al bir tane 200-300 TL lik 2 ci el mouse geç.
Zaten çoğu kişinin önermiş olduğu m3s Max ve M3 ayriyeten bir dongle ihtiyaç duyuyor.
1000 yenileme hızını benim elimdeki G402 de sağlıyor 500 IPS de sahip ve 4000 DPi da oldukça yeterli, bunun yanı sıra ergonomik yapısı makro tuşların click olması ( mouse'nin sol ve sağ tuşlarında bulunan clicklerden ) daha sağlam bir hissiyat veriyor.
4000 DPİ ve oyun içi hassasiyeti de açtığında en küçük titreşimde bile çok iyi hissiyat veriyor. Ki zaten CS gibi rekabetçi oyunlarda genelde 1100-1500 DPi arası idealdir.
Kendi üstünde bir tuş mevcut o tuşa basarak mouse içerisinde bulunan 32 bit arm işlemcisi ile uyumlu uygulaması ile kendi seçtiğin DPİ ya anlık geçiş yapabilirsin buda ani dönüşler gerektiren senaryolarda sana yardımcı olacaktır.
G402 ye hala güncel yazılım veya yine çıkan oyunlara yazılım desteği vermeye devam ediyor.
Kablosu da oldukça uzun ve her masaya uyumlu şekilde, Türkiye genel ortalaması 70-100 m2 2+1 veyahut 1+1 evlerde yaşadığı için bilgisayarı ebesinin nikahında konumlandırdığı setuplar yapmadığından dolayı PCnin arka portları ve ön portları da dahil rahat bir kullanım uzunluğuna sahip kablosu mevcut.
Onun tasarımı ise oldukça çok fazla rahat kendim powerlifting aynı zamanda strongman sporcusuyum ellerim büyük ve iri, piyasadi birçok telefonu tek elimle kullanabiliyorum. Aynı zamanda tek elimle birçok gemotrik nesneyi rahatlıkla tutabilir ve kavrayabilirim. O yüzden mouse de palm tutuş tercih ediyorum. Bu mouse nin de tuşları ve micro tuş konumları aynı zamanda yapısı daha doğal bir tutuşa neden olur.
Yani bir yanda 20 dolar veya Euro verip dongle üzerine 2100 TL verip M3s max almaktan sa 1.300 TL Logitech G402 veya 2.150 TL verip G502 modelini alıp hem sıkıntısız bir garanti süreci hemde ek bir teknolojiye ihtiyaç duymadan rahat bir deneyim elde etmek isterim.
Eğer gidip vatan, Media Markt, Teknosa gibi yerlerden mouse denersen insanların hunharca basmasından dolayı yıpranmış halinin bile çok sağlam hissettirdiğini görebilirsin.
Yine tercih konu sahibinin tabii.