Acer Nitro V16 vs Casper Excalibur G870

Bütçe
50000

Colby

Yoctopat
Daha fazla  
İyi forumlar. 45-55bin tl bandında her türlü oyunu sıkıntısız oynayabileceğim bir laptop arıyorum bu iki laptop dikkatimi çekti, hangisi alınır hangisi alınmaz yorumlarınızı bekliyorum.

İşlemcide geneli Ryzen önerdi o yüzden kafam karışık. Bu fiyat bandında bu ikisinden daha iyi bi laptop bulamadım.

Acer Nitro V16 - 4060 / Ryzen 7 8845HS ACER Nitro V16 NH.QRUEY.005 Amd R7 8845hs 16gb 1tb Ssd Rtx4060-8gb Dos 16" Wuxga 165hz Notebook - Fiyatı, Yorumları

Casper Excalibur G870 - 5060 / i7 13620H CASPER Excalibur G870 i7-13620H 16GB 1TB RTX5060 8GB 165Hz 15.6" Freedos Gaming Laptop G870.1362-BF60X-C - Fiyatı, Yorumları

Attığın laptopun 1TB SSDli halini bulamadım. Aldıktan sonra da rammiş ssdymiş bunlarla pek uğraşmak istemem açıkçası. Diğeri daha komple bi laptop duruyor o yüzden onu alacağım sanırım

Bu videoyu görmüştüm ama genel olarak insanlar Casperi duyunca olumsuz söylemlerde bulunuyorlar insanın kafası karışmıyor değil.
ram 24, ssd 1tb

Mesajı diğer arkadaşa yazmıştım hocam yanlış olmuş. Evet Casper bana da daha cazip geldi. İşlemcisi hakkında ne
düşünüyorsun Ryzen’e oranla çok kayıp olur mu?
Intel daha güçlü ama dürüst olayım laptoplarda işlemciye çok takılmıyorum soğutmayı koruyamazsa zaten performans kaybı yaşıyor. İkisi de aynı kulvarların işlemcisi diyebilirim. Yakın zamanda arkadaşa laptop alacağız ben de casper olanı önerdim özellikle.
1764875653728.png

Intel daha güçlü ama dürüst olayım laptoplarda işlemciye çok takılmıyorum soğutmayı koruyamazsa zaten performans kaybı yaşıyor. İkisi de aynı kulvarların işlemcisi diyebilirim. Yakın zamanda arkadaşa laptop alacağız ben de casper olanı önerdim özellikle.
Eki Görüntüle 2616112
Bu fiyata bu özelliklerde başka bi laptop yok. Gel beni al diyor resmen. Mecbur bunu alacağız teşekkür ettim bilgilerin için

[
Dostum 100w'tan sonra zaten ekran kartında elle tutulur bir güç kazancı yaşamıyorsun. Şuradan bakabilirsin. İşlemciye 30w kalıp da ekran kartının 100w çalışmasının hiç bir eksisi yok. Videoyu izlersen adam zaten kendi standının cihazın fanlarına engel olduğunu, cihazın mühendislerinin düz zeminde kullanılması üzerine tasarladığını da söylüyor. Yani videonun referans alınmaması için ortada bir sebep yok. Eki Görüntüle 2616087

Bir eksisi yok mu 😀. 50W altında yamulan islemciler bunlar. 30W gayet düsük bir deger 13620H icin. %10 civarında hatta belkide daha fazla kayba uğruyor oyunlarda Excalibur. 4060 laptopların bile gerisine düşmüş crossload yüzünden bazı konularda. @Adlin in elinde detaylı testlerin olması lazım.

[

Bir eksisi yok mu 😀. 50W altında yamulan islemciler bunlar. 30W gayet düsük bir deger 13620H icin. %10 civarında hatta belkide daha fazla kayba uğruyor oyunlarda Excalibur. 4060 laptopların bile gerisine düşmüş crossload yüzünden bazı konularda. @Adlin in elinde detaylı testlerin olması lazım.
Testleri inceleyebilirsek güzel olur ama buradaki videoda hiç bir eksi görmedim ben. Oyunlarda zaten yüksek watt tüketeceklerini düşünmüyorum pek. MFG veya FG aktiflendiğinde işlemciye de yük binmiyor sonuçta.

Testleri inceleyebilirsek güzel olur ama buradaki videoda hiç bir eksi görmedim ben. Oyunlarda zaten yüksek watt tüketeceklerini düşünmüyorum pek. MFG veya FG aktiflendiğinde işlemciye de yük binmiyor sonuçta.

Excalibur fiyat avantajı olmadıgı sürece mantıksız. Dediğim gibi hem crossload limiti yüzünden cpu tam güç çalışamıyor hem de bu yüzden oyunalrda RTX 4060 laptopların bile gerisine düşmüş bazen. LOQ aynı fiyatta kesinlikle daha mantıklı, sırf SSD için Excalibur alinmaz.

Selamün Aleyküm. Madem düz kullanımda daha iyi niye stantla çekiyor bu adam? Modları telegramdan diyor sponsor aldıklarını o adamdan bakmayın.

Dosya Ekleri

• IMG_20251204_222717_824.jpg
    IMG_20251204_222717_824.jpg
    97,1 KB · Görüntüleme: 10
  • IMG_20251204_222717_914.jpg
    IMG_20251204_222717_914.jpg
    99,7 KB · Görüntüleme: 9

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı