Arkadaşlar cihazımı teknik servisten aldım bütün yaşadığım süreci anlatıyorum.
Cihazımda bu problemi fark ettiğimde hemen HP teknik destek hattını aradım.
Yazılım ve donanım testi başlattık hattaki temsilci ile test esnasında bilgisayar hall sensör arızası verdiği için problem onaylandı ve ürünün teknik servise verilmesi hâlinde (veya evde destek hizmeti ile) anakartın değişeceği söylendi. Bunun üzerine hemen Maltepe bdh teknik servisine götürdüm cihazı. Orada anakart değişimi olacağı söylendiğini belirtip cihazı teslim ettim.
Birkaç gün sonra cihazdaki arızanın tespit edilip anakart siparişi verildiği söylendi. Ben de yurt dışından anakartın gelmesini bekledim.
Servisteki 7. iş gününde yedek cihaz talebinde bulundum 9. iş gününde onaylandı (yasal olarak 10. günden itibaren talep halinde yedek cihaz sağlama zorunluluğu var ama muhtemelen daha erken istesem yine verirlerdi). 13. iş gününde cihazın onarımının tamamlandığını söylediler hemen cihazı almaya gittim. Cihazı alırken cihazda anakart değişimi değil anakart onarımı olduğunu söylediler ben de anakart sipariş edilmişti neden onarım yapıldı dediğimde sipariş esnasında HP'nin süreci değiştirdiğini anakart değişimi değil onarımı yapılacağı söylendi dedi. İşlemi yapan teknisyeni arayıp yapılan onarımın detayını sorduğumda onu HP hattından öğrenin gerekli bilgiyi onlar sağlar deyince ben hall sensörü çıkardıklarından şüphelenip HP destek hattında benim cihazımla ilgilenen temsilciye mail atıp beni aramasını bilgi almak istediğimi söyledim ve bir yandan bilgisayarımı orada cihazı test ettim sensör çalışıyor mu CPU da watt sınırı var mı diye bir problem gözükmüyordü. O sırada bahsettiğim temsilci beni aradı onarım hakkında teknik bilgi veremeyeceğini tekrar problem olursa cihazı servise bırakabileceğimi söyledi. Yani topu herkes birbirine attı o konuda ama bilgisayarın hala 1.5+1 yıl garantisi var o yüzden şimdilik endişeli değilim. Ekstra bir olay olursa onu da eklerim hemen.