Poweramp vs USB Audio Player Pro

Patrick_Yıldız

Hectopat
Katılım
17 Ağustos 2023
Mesajlar
2.474
Makaleler
11
Çözümler
5
Yer
Ankara Türkiye
Poweramp lisansına sahibim. Uzun süredir kullanıyorum da Android 15 kısıtlamaları yüzünden Hi-Res çıkışı kaldırıldı, bunun yerine AAudio kullanılıyor ama bunda da Android mikserinden sesin geçmemesi için çıkışı 384KHz seçeneği seçmem gerekiyor. Bu sefer 96KHz parçayı 384KHz'e resample ediyor, bunu da istemiyorum ama uygulamaya da çok alışmıştım. Başka sorun da kullandığım yeni cihazımda da zaten kulaklık çıkışı yok, DAC kullanıyorum.

Parçanın çıkışı ile çıkış elde etmek için bit perfect gibi şey istiyorum. Bunu yapan uapp var ve Sony muzik var. Sony uygulaması biraz sıkıntı, arka planda sürekli ses kesilip duruyor güç tasarrufu amaçlı sanırsam.

Uapp programını kullanan var mı? Önerir misiniz?

Poweramp kadar profesyonel bir arayüze sahip olduğundan sevebilirim diye düşünüyorum. Neutron diye bir uygulama buldum da arayüzü hiç hoşuma gitmedi bunun da.
 
Son düzenleme:
Ben bir ara kullandım ama DAC vs kullanmadığım için PowerAmp'e geri döndüm. Sizin için elzem ise UAP'de kalabilirsiniz.

Şimdi UAPP' ı biraz denedim de bundan da arka planda ses kesilmesi oluyor birde müzik çalarken aniden donup yeniden başladı bi kere aşırı bi güç tüketimimi oldu cihaz böyle yaptı anlamadım bende tekrar olmasın diye sildim direkt para vermeye değmezmiş.

Poweramp kullanışlılık bakımından hala en iyisi gibi benim için. DAP almaya şuanlık imkan yok Powerampdan başka alternatif göremiyorum sorunsuz kullanma bakımından. En azından kullandığım Dac' ı UAC 1 ve UAC 2 olarak yapılandırabiliyorum, UAC 1 yaptım şimdi Dac max 24 bit 96Khz veri iletebiliyor bu tip parçalarda artık resample etmeyecek, 384 khz kıyasla çok daha az gecikme elde ederim ve güç tüketimi de azalır.

Veriyi android mikserinden değilde direkt DAC üzerinden iletmesi için en yüksek örnekleme hızını kullanıyorum 384Khz iletebildiği zaman 96khz seçersem bu seferde ses çıkışında bunu uyguluyor ama Dac tarafından resample ediliyor yani gördüğüm o gibi çünkü poweramp dac' ı direk kontrol etmiyor ve Dac' ı direkt kontrol etmediği için parçaya göre ayarlamıyor max ne verirse ona resample ediyor yine sonunda.

Pis google ne hale soktun bizi. En azından DAC iyi de az buçuk çözebiliyoruz.

Kulaklık girişinin kaldırılmasına vesile olanları, Böyle kullanıcı düşmanı arayüz yapanı ayrı ve Hi-Res çıkışını kaldıranlara ayrı sevgi ve saygılarımı iletiyorum...

İlgin için teşekkür ederim.

Ben bir ara kullandım ama DAC vs kullanmadığım için PowerAmp'e geri döndüm. Sizin için elzem ise UAP'de kalabilirsiniz.

Hi-Res çıkışı geri gelmiş Poweramp' a web sitesi üzerinden indirirsen ordaki sürümde çıkıyor, google play'de gözükmüyor 😍 sonunda.
 
Son düzenleme:
Ona da ayrıca para mı vermem gerekiyor peki?

Hayır, Google Playden satın aldıysan Poweramp unlocker' i o kalsın. Poweramp' ı web sitesinden indir ve kur sonra Google Playden indirmiş olduğun unlocker' ı başlat lisans kabul ediyor sorun olmuyor.

Bu arada Hi-Res çıkışı her cihazda kararlı çalışmıyor, Web sitelerinde öyle belirtmişler.
Honor ve Realme de test ettiğim kadarıyla Hi-Res çıkışı Android mixserini atlamanın en iyi yolu diğer cihazlarda bilmiyorum.
 
Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı