Neandertal doğuracak kadın aranıyor!

Sizce başarılı olur mu ?

  • Evet olur.

    Oy: 3 18,8%
  • Kısmen olur.

    Oy: 6 37,5%
  • Hayır olmaz

    Oy: 7 43,8%

  • Oy verenlerin toplamı
    16

AsjasFıdas1000

Hectopat
Katılım
14 Mayıs 2017
Mesajlar
886
Çözümler
4
Birkaç yıl önce internette, bilim sitelerinde, "Neandertal doğuracak kadın aranıyor." adlı başlıklar ve uzun uzun makaleler varmış. İnternetten bilim ve evrim ile ilgili sitelere baktım, ancak bu proje ile ilgili yakın tarihe ait bir paylaşım yok. İngilizce bilmediğim için yabancı makaleleri okuyamadım. Haber sitelerinden okuduktan sonra evrimagaci'ndan okudum, orada da maalesef bu çalışma ile ilgili yeni bir paylaşım yok. 2013 yılında evrimagaci gibi bilim sitelerinde ve haber sitelerinde paylaşılmış. Gerçekten dikkatimi çekti ve böyle bir şey olacağına inanıyorum.

Ancak kanseri ortadan kaldırır mı, bilemem. Tamamen reddetmiyorum ama "Kanseri bitirmek" hayal gibi geliyor bana.

Bu çalışma denendi mi, denenmiş ise sonuç nedir, ortaya nasıl bir şey çıktı ? Bilenler varsa yazmasını rica ediyorum. Aydınlatırsanız çok sevinirim. Günlerdir süren merakımın ve heyecanımın artık sonlanmasını istiyorum. :)

İlk defa duyanların da ( Evrim Ağacı | Neandertal Doğuracak Kadın Aranıyor! bu makaleyi okuduktan sonra ) fikirlerini belirtmesini rica ediyorum. Sizce işe yaradı mı, yarayacak mı? Yaşamları nasıl olacak, ne düşünüyorsunuz?

Benim fikrim yukarı da belirttiğim gibi. Ek olarak, kanser pek umurumda değil açıkçası. Dış görünüşlerini, davranışlarını, duygularını, zekalarını, nasıl iletişim sağlayacaklarını gerçekten merak ediyorum. Çok daha farklı olsa da Bonoboların taş devrindeki aletlere benzer aletler yaptıklarını öğrenince de şaşırmıştım. Bu da ona benzer bir şey. :)

Neanderthal-child.jpg



Harvard Tıp Okulu'ndan George Church, eğer ki istekli bir kadın bulunacak olursa, antik DNA'yı kullanarak bir insan kadınının rahminde bir Neandertal bebeği klonlayabileceğini söylüyor!

Church, bu araştırmaların ve insan genlerinin değiştirilmesinin sadece soyu tükenmiş insan türlerinin yeniden yaratılmasını sağlamayacağını, aynı zamanda insan türünün kanser gibi belalarını tamamen yok edebileceğini ve 120 yıla kadar yaşama şansını verebileceğini de ekliyor.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Homo sapiens'ler olarak erkekliğin 10'da 9 u kaçmaktır, sözünün tasdik etmişiz. Nedir bu neandertal diye bakarken, aslında bu ırk kötü çevre koşullarından kaçmamış, çevresi ne verirse ona razı gelmiş, kendini geliştirmemiş olduğu için yok olup gitmiş. Ama ben neandertallerin yok olduğuna inanmıyorum, ülkemizde de çoğu insan çevresi ne verirse ona razı oluyor sorgulamıyor. Bizim içimizde da hala neandertaller var demekki. Olmasa da ufaktan geni var olmalı.
 
Bir ara neandetal olayını konuşuyorlardı HaberTürk'te anladığım kadari ile homosapiens ile çiftleşmişler ve hala genlerimiz de onların bir parçalarını taşıyormuşuz. Ayrıca yok olmadılar yani kırma oldular anladığım kadari ile ve hala bazı insanlar görüyoruz aynen neandetaller gibi tipleri var. Bu neandertal doğuracak kadın aranıyor lafı bence yalan gibi inanın gerçekten böyle bir şey için bir kadın bulurlardı hiç te zor değil. Velhasıl fake gibi. :D Ama bilmem tabi belki de o harvard taki George insanları bilimi araştırmaları için konuşmuştur böyle.
 
@ProfTech Haber yalan değil. Bu bilim insanı gerçekten yapılabilecek bir şey hakkında konuşuyor. Mamutları geri getirebileceğimiz gibi Neandertalleri de geri getirebiliriz, ama bu bize büyük ihtimalle bir fayda sağlamaz. Neandertallerin bizden biraz daha büyük beyinleri vardı ama onu düşünmek için kullanmakta pek başarılı değillerdi. Aslında George Church'ın bu Neandertal ırkını geri getirme düşüncesi insanlar tarafından aptalca ve anlamsız görülmüş. Ama bunu yapabilecek potansiyele sahibiz dostlar. :)
Ayrıca Afrika'da yaşayan insanlar hariç tüm insanlarda %4-8 civarı Neandertal geni bulunuyor.
 
Mamut için neden bekliyorlar taşıyıcı fil mi bulamamışlar. :D Kafa nakli yapacağını idda eden doktoru da unutmayın. O kişinin doktor olması doğru söyleyeceği anlamına gelmez.

Aklıma gelmişken yazayım 2007 yılında biyoloji dersindeyken buz altında mamut bulunmuş ve o mamut dan sperm ya da yumurta bulunmuş ve fare rahmine yerleştirmişlerdi yanılmıyorsam yani var olan bir şey ile mamut üretilemiyorken bu iş yapılacak gibi değil tabi doktor falan değilim sadece bilime insanları çekmek için yapıyorlardır belkide sırf bu yüzden o adamın üniversitesine binlerce dolar bağış yapılmıştır bile.
 
Son düzenleme:
@ProfTech Öncelikle bilimi bilmiyorsan, bilimin sana sunduklarına saygı duyacaksın. Genetik bilimde CRISPR CAS-9 sayesinde yeni bir devire girdik. CRISPR CAS-9 bize DNA'ya direkt müdahale etme olanağı veriyor, bu sayede günümüzde yaşayan en yakın mamut akrabaları olan Asya fillerinin DNA dizilimlerinin gereken yerlerine müdahale ederek mamut benzeri filler ortaya çıkarabiliriz. Elimizde çok büyük bir potansiyel mevcut.
Ayrıca söylediğin deneyin makalesini bulabilir misin? Öyle bir deney yapmak çok saçma olurdu. Öyle bir şey yapılacaksa mamut gametleri mamutların yaşayan en yakın akrabaları olan Asya fillerine konulmalıdır. Farelerin bağışıklık sistemi gameti reddedecektir.
Bu işin yapılamayacağını hangi kaynağa dayanarak söyleyebiliyorsun? Bilgin yok, fikrin var.
Mamutlar hakkında bilgilendirici yazılar: Evrim Ağacı | Yünlü Mamutlar Diriltilecek: Soyu Tükenmiş Bir Türün Küllerinden Doğuşu, Soyu Tükenen Mamutlar, Yeniden Hayata Döndürülebilirler!.
 
@ProfTech Hiçbir şeyin kafasını yaşamıyorum. Ünlü bir bilim adamı Spiegel'de açıklama yapmış, sen ''Bu haber fake gibi :D'' diyorsun. Bilmediğin konuda da cehalete başvurma yöntemini iyi kullanıyorsun. Neandertal doğurma durumu gibi bir çok klonlama işlemi etik sorunları beraberinde getiriyor. Hadi yapalım deyince yapamıyorsun, karşı çıkanlar oluyor.
 
@ProfTech Hiçbir şeyin kafasını yaşamıyorum. Ünlü bir bilim adamı Spiegel'de açıklama yapmış, sen ''Bu haber fake gibi :D'' diyorsun. Bilmediğin konuda da cehalete başvurma yöntemini iyi kullanıyorsun. Neandertal doğurma durumu gibi bir çok klonlama işlemi etik sorunları beraberinde getiriyor. Hadi yapalım deyince yapamıyorsun, karşı çıkanlar oluyor.
Israrla anlamamakta direniyorsun aferin. Fake demiyorum fake gibi diyorum. Ayrıca hadi o zaman mamut yapsınlar buna da mı karşı çıkıyorlar. Seni cehalet ile baş başa bırakıyorum. Bu arada doktoranızı nerede yaptınız değerli bilim adamı?
 
Son düzenleme:
@ProfTech Doktora yapacak seviyeye gelmedim ama bilim insanı olma yolunda ilerliyorum. Mamut gibi nesli tükenmiş canlıları geri getirmek günümüzde nesli tükenmekte olan canlılara gösterilen özeni aşırı derecede düşürecektir. Zaten nesli tükenince geri getirebiliriz mantığı ile onları ölüme terk edebiliriz. Belli ki bilimin nasıl yapıldığını, bilimsel makalelerin güvenilirliğini nasıl ölçebileceğini bilmiyorsun. Bilimi anlamak için bilim insanı olmaya gerek yoktur. Bilimi anlamak aşırı derecede önemli bir konudur.
 
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı